تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۷

رییس کمیسیون برنامه و بودجه در جریان قرائت گزارش حسابرسی سازمان های شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد شورای شهر پنجم حسابرسی عملیاتی از شهرداری تهران را محقق کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در دویست و سی و ششمین جلسه رسمی چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران گزارش حسابرس مستقل شورا درباره عملکرد مالی سال مالی ۹۲ سازمان بهشت زهرا(س)؛ سازمان صندوق بازنشستگی و سازمان مدیریت بحران شهر تهران قرائت شد و در ابتدا حسابرس منتخب شورا بندهای مهم گزارش حسابرسی سال ۹۲ سازمان بهشت زهرا(س) را قرائت کرد.

در ادامه علیرضا دبیر با اشاره به اطلاعاتی که در جریان بررسی گزارش های حسابرسی به کمیسیون برنامه و بودجه رسیده؛ بیان داشت: حسابرسی صورت های مالی به صورت رندم اطلاعات جدیدی را در اختیار شورای شهر قرار داده است که ممکن است مدیران شهرداری نیز از آن بی اطلاع باشند. بر این اساس انجام حسابرسی عملیاتی (عملکردی) می تواند یکبار برای همیشه ایرادات اساسی در شهرداری تهران را به طور شفاف نشان دهد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه اظهار امیدواری کرد شورای شهر پنجم حسابرسی عملیاتی را انجام دهد و عملکرد شهرداری تهران را با شفافیت کامل به مردم نشان دهد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه رویه حسابداری سازمان بهشت زهرا(س) مغایر با استانداردهای حسابداری است و موجب انعکاس بیش از واقع کمک های بلاعوض و مطالبات از شهرداری تهران شده؛ تعدیل حسابها را از این بابت ضروری دانست و گفت: بر اساس گزارش حسابرس؛‌ صورت جریان وجوه نقد مطابق با استانداردهای حسابداری مربوطه تهیه نشده و بیانگر جریان های واقعی ورودی و خروجی وجوه نقد طی دوره و سال مالی قبل نیست.

وی مهم ترین بند این گزارش را مربوط به موضوع تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا(س) دانست و اظهار داشت: این بند مربوط به بهای فروش قبور بوده که با نظر هیات مدیره انجام می شده اما در سال ۹۳ شورا به این موضوع وارد شده و در حال حاضر سازمان بهشت زهرا(س) مصوب شورا را برای فروش قبور و ارائه تخفیفات در اختیار دارند.دبیر اضافه کرد: در سال ۹۲ سازمان بهشت زهرا(س) مصوبه شورا را برای تعیین میزان اعطای تخفیفات به مراجعین نداشتند.

در ادامه این جلسه گزارش حسابرس درباره عملکرد مالی سازمان صندوق بازنشستگی و وظیفه مستخدمین ثابت شهرداری تهران در سال ۹۲ توسط حسابرس منتخب شورا قرائت شد.
علیرضا دبیر با اشاره به موسسات و شرکت های مربوط به سازمان بازنشستگی اظهار داشت: شرکت معین سرافراز آرمان؛ موسسه هادیان شهر؛ شرکت شهربان و حریم بان؛ شرکت خدمات مالی شهر؛ شرکت عمران تهاتر؛ خودروسرویس و … از مجموعه های مرتبط به این سازمان هستند و همین امر اهمیت رسیدگی به حساب های این سازمان را نشان می دهد.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به بند ۴ گزارش حسابرس شورا در گزارش حسابرسی سازمان بازنشستگی بیان داشت: طبق استانداردهای حسابداری طرح های مزایای بازنشستگی به منظور آگاهی از توان سازمان برای ایفای تعهدات آتی؛ باید خالص دارایی های سازمان (به استثنای دارایی های ثابت) اندازه گیری شود و به صورت مقایسه ای با ارزش فعلی مزایای بازنشستگی مبتنی بر حسابداری حرفه ای افشا و خط مشی تامین مالی مزایای بازنشستگی تعیین می شد که در حال حاضر در دست اقدام است.

وی اضافه کرد: به دلیل عدم تعیین ارزش منصفانه دارایی های فوق امکان انجام مقایسه و اظهارنظر نسبت به توان سازمان در خصوص ایفای تعهدات آتی؛ برای حسابرس امکان پذیر نبوده است.

علیرضا دبیر تصریح کرد: یکی دیگر از ایرادات وارد شده توسط حسابرس ثبت سود سال ۹۱ در صورت های مالی سال ۹۲ بوده که بعد از حسابرسی اصلاحات لازم انجام گرفته است.

وی یکی دیگر از بندهای تکرار شده در گزارش های حسابرسی سازمان ها مبنی بر عدم افشای اطلاعات مناسب و لازم را در صورت های مالی تشریح کرد و گفت: همانطور که در بند هفت این گزارش دیده می شود اطلاعات کافی مربوط به معاملات با اشخاص وابسته؛ سود سرمایه گذاری بلندمدت و … اعلام نشده است.

وی اضافه کرد: بر اساس بند ۱۱ این گزارش مطالبات سنواتی سازمان از شهرداری با رقمی در حدود ۱۲ میلیارد تومان از مناطق و سازمان ها و شرکت های وابسته به سازمان و شهرداری تهران است که تا کنون وصول نشده است.

وی در پایان به ضرورت اعلام حسابهای درآمدی سازمان به شهرداری اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه شورا سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری تهران باید حساب های درآمدی شان را به شهرداری اعلام کنند اما این اتفاق در سازمان بازنشستگی نیافتاده است.

در پایان گزارش حسابرسی سازمان مدیریت بحران در صحن شورا قرائت شد و علیرضا دبیر با اشاره به بندهای این گزارش بیان داشت: یکی از نکات برجسته این گزارش همان مورد عدم ارائه اطلاعات کافی و مناسب مربوط به معاملات با اشخاص وابسته؛ تعاملات با شهرداری تهران؛ افزایش هزینه های پرسنلی نسبت به سال مالی قبل و … است.

علیرضا دبیر با اشاره به بند ۶ این گزارش توضیح داد: بر اساس گزارش حسابرس مازاد درآمد به هزینه انباشه در انتهای سال ۹۱ با مازاد درآمد در پایان سال ۹۲ مغایر است. این مغایرت مربوط به نحوه تهیه صورت های مالی است که توسط نیروهای خارج از سازمان صورت گرفته و طبق برنامه سازمان؛ مقرر شده نیروهای داخلی سازمان اقدام به تهیه صورت های مالی کنند تا احتمال بروز چنین مغایرت هایی کمتر شود.

به گفته رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران طبق اساسنامه انتخاب بازرس(حسابرس) در این سازمان نیز با شورای شهر تهران بوده اما امور مجامع شهرداری تهران اقدام به استخدام حسابرس و بازرس قانونی کرده است و این کار تخلف است.