به گزارش خبرنگار مهر، هشتمین جلسه شورای اداری استان قم، غروب سهشنبه در تالار مرکزی شهر قم و بعد از افتتاح این مجموعه توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور مدیران دستگاههای اجرایی برگزار شد که حاشیههایی به همراه داشت.
جلسه شورای اداری استان قم این بار مهمانان ویژهای از جمله سه وزیر کابینه و معاون اول رئیس جمهور داشت که طی سالهای اخیر برگزاری جلسه شورای اداری غیر از سفرهای استانی هیئت دولت که با حضور وزرا برگزار میشد با این تعداد نفرات از دولت کم سابقه بوده است.
در ابتدای برگزاری جلسه شورای اداری مراسم پرده برداری و افتتاح رسمی از تالار مرکزی شهر؛ توسط معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت و جهانگیری از بخشهای مختلف این مجموعه دیدن کرد که پس از بازدید وی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با تأخیر به جمع آنان پیوست.
جهانگیری همچنین از نمایشگاه عکس تصاویر حرم مطهر امام علی(ع) که در ورودی سالن همایش دایر شده بود دیدن کرد.
جلسه شورای ادارای استان قم با قرائت آیاتی از کلام الله و بدون پخش سرود ملی جمهوری اسلامی آغاز شد و حمید چیت چیان و محمدرضا نعمتزاده دو وزیر دیگر دولت یازدهم هم که برای افتتاح واحدهای صنعتی و همچنین تصفیه خانه فاضلاب به قم سفر کرده بودند خودشان را به این جلسه رساندند و گزارش کوتاهی از این پروژهها ارائه دادند.
مدیریت جلسه را استاندار قم بر عهده داشت که از رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم خواست تا گزارشی از وضعیت استان ارائه کند.
کسری بودجه ۲۵ درصدی استان در دو سال اخیر
سیدحسن رضوی در سخنانش به کسری بودجه ۲۵ درصدی استان در دو سال اخیر اشاره کرد و از اینکه دولتها از سال ۷۵ تاکنون به درخواستهای استان برای تغییر جغرافیای استان برای خروج از تک شهرستانی بودن قم بیتوجهی داشتند؛ انتقاد کرد.
معاون امور عمرانی استاندار قم نیز که دیگر سخنران شورای اداری استان بود عنوان کرد؛ قم ۱۳ هزار هکتار وسعت دارد که ۲ هزار هکتار آن بافت فرسوده است که بخش اعظمی از آن هسته مرکزی شهر است.
محسن بهشتی ادامه داد که خیابانهای چهارمردان و آذر که انقلاب از آنجا پا گرفت جزو بافتهای فرسوده هستند که رئیس جمهور برای رسیدگی به این مناطق تأکید داشتند ولی تاکنون اتفاق خاصی نیفتاده است.
وی مونوریل قم را از پروژههای به ارث رسیده دوره گذشته برشمرد و با وجود نزدیکی ایستگاه راه آهن و احداث مترو پیشنهاد کردکه قم میتواند پایلوت شهرسازی ریل پایه درکشور باشد.
سید مهدی صادقی استاندار قم هم در سخنانی با اشاره به کمبود زیرساختهای مختلف در قم از جمله زیرساختهای حوزه گردشگری و اقامتی گفت که قم سالانه میزبان ۲۰ میلیون زائر و مسافر است اما به دلیل کمبود امکانات؛ متوسط زمان اقامت هر زائر در قم ۴ ساعت است.
دل پر سقاییاننژاد از وضعیت قم
مرتضی سقائیاننژاد، شهردار قم هم دیگر سخنران این جلسه بود که وی دل پری از هفت ماه حضورش در قم داشت و در ابتدای سخنان خود گفت در طی این مدت از وضعیت قم متاسف و شگفت زده شدم.
وی در ادامه به بدهیها و در آمدهای شهرداری اشاره کرد و با بیان اینکه ستون فقرات شهرداری قم زیر این بدهی شکسته است گفت که شهرداری قم هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان بدهی دارد و هر سال ۴۳ میلیارد تومان از بابت سود بانکی بر این بدهیها افزوده میشود.
شهردار قم به بدهی دولت به شهرداری قم هم اشاره کرد و این رقم را ۴۵۰ میلیارد تومان برشمرد و از معاون اول رئیس جمهور خواست تا برای پرداخت این بدهی در بودجه سال آینده تدبیری اندیشیده شود.
نوبت به سخنرانی جهانگیری معاون اول رئیس جمهور که رسید، جهانگیری از اینکه همه سخنرانان تنها کاستیها و مشکلات موجود استان را مطرح کردند انتقاد کرد و آن را عادت بدی برشمرد که وقتی مسئولان استانی مسئولی از مرکز میآید تنها مشکلات را عنوان میکنند و گفت در جایی دیگر هم مسئولان یک استان فقط مشکلاتشان را مطرح میکردندکه به آنها گفتم نباید تنها به جنبه منفی اشاره کنید و مسئولان باید معتقد باشند که مشکلات در برابر اراده مدیریت ناچیز است.
جهانگیری همچنین در واکنش به سخنان شهردار قم گفت: زمانی که من استاندار اصفهان بودم ایشان رئیس دانشگاه اصفهان بودند که تا امروز ندیده بودم که این گونه ناامیدانه سخن بگوید.
تقدیر معاون اول رئیس جمهور از لاریجانی بواسطه کمکهایش به دولت
وی برای چندمین بار از لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی تقدیر کرد و گفت: قم ظرفیتی مثل آقای لاریجانی دارد که هر وقت مشکلی پیش میآید ما و سایر وزرا در خدمت ایشان هستیم.
جهانگیری گفت که آقای لاریجانی به دولت بسیار کمک کرده و ما از قمیها به خاطر نمایندهشان سپاسگزاریم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین بیان کرد که ما از مدیری که اهل کار نباشد محترمانه میخواهیم که استعفا دهد.
در میان سخنرانی جهانگیری فردی از همراهانشان با تلفن همراه در حال صحبت بود که جهانگیری سخنرانیاش را قطع کرد و از آن فرد خواست که اگر میخواهد صحبت کردن با تلفن همراه را ادامه دهد به خارج از جلسه برود.
شفیعی سرمایهگذار فرودگاه قم نیز که در حال حاضر پروژهاش به دلیل مشکلات متعدد متوقف است از انتهای جلسه خود را به صندولیهای جلو رساند و چندین بار دستش را بلند کرد تا با معاون اول رئیس جمهور صحبت کند اما فرصت بیان مشکلاتش را نیافت.