کارگردان مستند «کارنامه بنیاد کندی» در یادداشتی گفته است که اثرش مبتنی بر دید شخصی و ورود به حریم خصوصی ساخته شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مستند «کارنامه بنیاد کندی» به کارگردانی مشترک محمد جعفری و آذر مهرابی امروز ۲۱ بهمن در بخش «سینما حقیقت» سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر ساعت ۱۴ در برج میلاد نمایش داده می شود.

بیوگرافی کارگردان

محمد جعفری متولد ۴۰ و فارغ التحصیل کارگردانی هنرهای درماتیک است. وی سازنده مستندهای «آسمان رستم آباد ابری است»، «کریستین»، «صورت های رنگ پریده»، «نمره انضباط صفر» و «به خودت اعتماد کن» است.

وی برای آثار خود برنده جایزه بهترین مستند سومین جشن خانه سینما، برنده جایزه بهترین مستند جشنواره شهر و برنده جایزه جشنواره رشد شده است.

آذر مهرابی

آذر مهرابی متولد ۵۹ و فارغ التحصیل ادبیات نمایشی از دانشگاه سوره است. «ساحل پاسیفیک» و «کار با برق» دو مستند قبلی این دو کارگردان است. وی کارگردانی مستندهای «خاطره خوشبو نیست» که بهترین فیلم مستند جشنواره «خورشید» و «دشت اول» را که بهترین فیلم مستند جشنواره «حسنات» و جشنواره «شمسه» شد، بر عهده دارد.

کارنامه بنیاد کندی

مستند «کارنامه بنیاد کندی» سومین مستند بلند سینمایی محمد جعفری و آذر مهرابی است که محمد جعفری و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان سینمایی تهیه کنندگی آن را برعهده دارند.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: آموزگاری بعد از چهل سال برای پیدا کردن شاگردان خود، دست به سفر دور و درازی می‌زند.

عوامل فیلم عبارتند از کارگردان: محمد جعفری و آذر مهرابی، تصویربردار: آذر مهرابی، تهیه کننده و تدوین: محمد جعفری، محصول مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

یادداشت کارگردان

محمد جعفری در یادداشتی درباره این فیلم نوشته است: «کارنامه بنیاد کندی» مستند سینمایی است که مبتنی بر دید شخصی و ورود به حریم خصوصی ساخته شده است. پیش از این به چنین نگاهی در سینمای مستند بها داده نمی شد و به همین دلیل، مستندسازان به ندرت به سراغ آن می رفتند. پاشنه آشیل این نوع روایت هم تابوهای جامعه بود که باعث منع مستندسازان از رفتن به این سمت می شد اما من و همسرم موفق شدیم تا به سلامت این مسیر را طی کنیم و خوشحالیم که این کار را انجام دادیم. ما در فیلم مان یک نبش قبر تاریخی انجام دادیم و به موضوعی که در چهل سال قبل اتفاق افتاده بود، ورود و آن را بازخوانی کردیم. این بازخوانی بسیار با فضای کنونی جامعه ما همخوانی دارد و حس نوستالژیکی را در آدم ها نسبت به سال های گذشته و موقعیت های از دست رفته ایجاد می کند.

معلمی که در دهکده دورافتاده ای در آذربایجان شرقی سال ها تدریس داشته، بعد از چهل سال و گذر از اتفاقاتی همچون انقلاب و جنگ دوباره به آن دهکده باز می گردد تا از حال و احوال دانش آموزانش با خبر شود. سفری که به بهانه پیدا کردن دانش آموزان معلم صورت می گیرد تبدیل به واکاوی اجتماعی تمام بحران هایی که جامعه از آن گذر کرده است، می شود. بحث مهاجرت، فاصله طبقاتی، تاثیر جنگ و انقلاب از این جمله تغییرات و بحران هاست.»

آذر مهرابی نیز در یادداشت خود آورده است: مخاطبین مستند «کارنامه بنیاد کندی» بعد از تماشای آن تلنگری را دریافت می کنند که باعث می شود دوباره به خودشان و گذشته شان رجوع کنند. این اتفاق ارزشمندی است و از این نظر من خیلی خوشحال هستم. امیدوارم فیلم های مستند جایگاه واقعی خودشان را بدون هیچ تبعیضی در سینمای بدنه و جشنواره فیلم فجر داشته باشند.