به گزارش خبرگزاری مهر، در یازدهمین دوره گفتگوی حقوق بشری ایران و ژاپن میزو شیما مدیر کل سیاست خارجی و سفیر در امور حقوق بشر، کوباباشی سفیر ژاپن در تهران، نیوا مدیر بخش مطالعات کانون وکلای ژاپن، اوزاکی کارشناس اداره حقوق بشر مزارت خارجه ژاپن، تورک معاون دادستان تهران از بازداشتگاه اوین بازدید کردند.
در این بازدید سهراب سلیمانی مدیر کل زندان های استان تهران به تشریح روند قضائی و طبقه بندی مددجویان از بدو ورود تا آزادی پرداخت.
همچنین بازدید کنندگان با بازدید از تمام قسمت ها و فعالیت های انجام شده و در حال انجام به ارزیابی کمیت و کیفیت اقدامات قضایی ٰرفاهی ٰفرهنگی ،اموزشی و…پرداختند.
هیئت ژاپنی با ابراز خرسندی و شگفتی از اقدامات صورت گرفته در امر رعایت و اجرای حقوق بشر در بازداشتگاه اوین طی جلسه ای به بیان دیدگاه ها و نقطه نظرات خود اشاره کردند. در سئوالات هیئت ژاپنی آمده است:
۱- آیا با وجود آزادی موجود در میان زندانیان، آنان اقدام به خود کشی نمی کنند؟
۲- چرا در زندان های ایران تا این حد امکانات و خدمات ارائه می شود به نحوی که دور از ذهن هر شهروندی در هر نقطه از جهان است؟
۳- زندان ها در ایران به چند دسته طبقه بندی می شوند و در صورت امکان اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه نمایید.
سلیمانی پاسخ داد: تمام اعمال و رفتار زندانیان در زندان به مدد امکانات موجود دقیقا کنترل و تحت نظر است و از سوی دیگر با تقویت بنیه مذهبی و مشاورهای موجود و ایجاد اشتغال کمتر کسی به اقدامات ناهنجار می اندیشد.
وی افزود: عدله ایجاد امکانات در زندان های ایران به استناد برقراری نظام زندانبانی اسلامی و انسانی پس از انقلاب است که به زندانی به مثابه انسان می نگرد و نه کالا به همین منظور ما از واژه زندانی برای فرد استفاده نکرده و واژه مددجو را بکار می بریم.
سلیمانی با اشاره به ۵ نوع زندان در ایران به رسالت اصلاحی و تربیتی هر یک به صورت جداگانه پرداخت و گفت: تمام خدمات در زندان های ایران رایگان بوده و همچنین تمام اعمال مذهبی مددجویان اقلیت مندرج در قانون اساسی ایران به خوبی در زندان ها ،حتی اعزام روحانیون مربوط به شرعیت خویش به نحو مطلوب انجام می شود.
میزوشیما هم به تشریح وضعیت دستگاه قضا و جرایم در ژاپن پرداخت و گفت موادمخدر و سرقت از اصلی ترین جرایم در کشور ما محسوب می شود که با مطالعات صورت گرفته به نوعی رفتارهای بیمارگونه در این افراد در کشور خویش پی برده ایم.