مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران از تدوین طرح تابش با هدف سازماندهی باربران بازار تهران خبر داد و گفت: تیم های امدادی هلال احمر، اقدامات اولیه را تا حضور نیروهای عملیاتی انجام می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا گنج آبادی در تشریح طرح تابش گفت: بافت فرسوده و آسیب پذیر منطقه بازار تهران و تردد روزانه جمعیت بسیار زیاد در منطقه، این منطقه را به یکی از کانون های پر مخاطره منطقه ۱۲ شهر تهران تبدیل کرده است که در صورت وقوع هر گونه حادثه ای، امکان امدادرسانی و حضور تیم های امدادی در منطقه را با مشکل اساسی مواجه می کند.

وی با اشاره به خطر بالقوه جمعیت شناور در منطقه بازار تهران که به واسطه موقعیت منطقه و سفرهای درون شهری در محدوده منطقه حضور می یابند و جمعیت ۳ میلیون نفری که روزانه در ایام نوروز در منطقه حضور دارند، اذعان داشت: با توجه به میزان داد و ستد و حجم انبوه جابجایی کالا در بازار بزرگ تهران آن هم در گذرگاه های پر پیچ و خم و باریک، نقطه ثقل طرح «تابش» در اصل بر باربرانی است که حجم بار را در این محدوده جابجا می کنند که اگر واقع بینانه به آن توجه شود، می تواند فرصتی برای مدیریت بحران منطقه تلقی گردد.

گنج آبادی با بیان اینکه به نظر می رسد یکی از اقداماتی که می بایست در دستور کار قرار گیرد، استفاده از توان و پتانسیل موجود در منطقه بازار است، افزود: باربران بازار تهران با جمعیتی بیش از ۵ هزار نفر در صورت آموزش و سازماندهی می توانند کمک شایانی به این امر کنند.

دستور تشکیل تیم اجرایی طرح تابش از سوی رئیس جمعیت هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران تصریح کرد: در اصل، طرح تابش در صدد سازماندهی، آموزش و تجهیز باربران منطقه بازار تهران است تا در صورت وقوع هر گونه حادثه، باربران بتوانند در قالب تیم های امدادی به عنوان اولین امدادگران حاضر در صحنه، اقدامات اولیه را تا حضور نیروهای عملیاتی به انجام برسانند.

گنج آبادی گفت: این طرح با مشارکت جمعیت هلال احمر استان تهران، شهرداری منطقه ۱۲ و ستاد ساماندهی بار و باربران بازار بزرگ تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ با اهدافی چون سازماندهی و تیم بندی باربرانی که توانایی مشارکت در عملیات های امداد و نجات را دارا باشند، آموزش خودامدادی به باربران به منظور به کارگیری در حوادث ناشی از کار، تجهیز چرخ های باربران به امکانات اولیه امدادی، تغییر کاربری چرخ های باربری در زمان بحران برای حمل مجروحین و تجهیزات امدادی و تعیین نقاطی به منظور دپوی اقلام امدادی در محدوده بازار به منظور دسترسی سریع و آسان تدوین و ارائه شد که با توجه به تغییرات مدیریتی در شهرداری منطقه ۱۲ تهران، مسکوت مانده بود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران اظهار داشت: با تاکید رئیس جمعیت هلال احمر، یک گروه از مسئولان جمعیت شامل معاون بهداشت، درمان و توانبخشی، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت و رئیس شرکت سرمایه گذاری هلال ایران، مسئول پیگیری و اجرای طرح تابش در منطقه بازار تهران شده اند.

گنج آبادی همچنین به شیوه های اجرای طرح نیز اشاره کرد و افزود: در مرحله اول اجرای طرح با هماهنگی جمعیت هلال احمر، شهرداری منطقه ۱۲ و ستاد ساماندهی بار و باربران بازار بزرگ تهران، ۳۰ نفر از علاقه مندان و افرادی که سطح سواد نسبتاً بالاتری دارند انتخاب و به منظور گذراندن دروه توجیهی و آموزش همگانی امداد و کمک های اولیه و همچنین آواربرداری سبک به جمعیت هلال احمر معرفی می شوند. مرحله دوم در صورت موفقیت آمیز بودن طرح در مرحله پایلوت، با مشارکت ۱۰۰ نفر از باربران اجرا خواهد شد و در مرحله سوم، گذراندن دوره های امداد و کمک های اولیه برای تمامی باربران و ساماندهی ۱۰۰ نفر از این بارابران الزامی می شود.

ثبت مشخصات افراد آموزش دیده در سامانه امدادگران

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان تهران خاطرنشان کرد: افرادی که موفق به گذراندن دوره های آموزشی در مرحله اول شوند علاوه بر دریافت گواهینامه پایان دوره، جزو امدادگران هلال احمر نیز محسوب می شوند و مشخصات آنان در سامانه امدادگران ثبت خواهد شد.

گنج آبادی اعضای تیم تابش را شامل سر تیم، جانشین سر تیم، امدادگر ۱، امدادگر ۲ و امدادگر ۳ عنوان کرد و افزود: در این تقسیم بندی؛ پاساژ، معابر، خیابان، دالون و کوچه ها هم قابل ساختار بندی است که در حال حاضر یک یا چند نفر مسئول هماهنگی حمل بار در این نقاط هستند و در مراحل بعدی طرح این افراد می توانند به عنوان سرتیم به عضویت تیم های تابش درآمده و دوره های آموزشی را طی کنند.

برچسب‌ها