اين نويسنده معاصر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود: هر چند كه نمايشگاه بدان سان كه تاكنون برگزار شده بيشستر به بازاري بسيار بزرگ براي پيش داشت و فروش كتاب مي ماند تا نمايشگاهي كه مي بايد در آن كتابهاي تازه چاپ شده شناسانده شود ، اما به هر روي با همين شيوه بي گمان كارساز و اثرگذار است.
وي خاطرنشان كرد: نمايشگاه بايد بيشتر ساختار جشنواره اي داشته باشد نه نمايشگاهي . در جشنواره برترين و نوترين آثاري كه در هر زمينه اي در سال پديد آمده شناسانيده مي شود و درباره آن گفتگو مي كنند و آنها را مي سنجند و همين خود انگيزه اي براي آنهايي كه دوستداران و خواستداران و كساني كه به آن زمينه دل بسته اند ، مي شود و آنچه را كه مي جويند بدين سان مي يابند.
دكتر كزازي ادامه داد: اين در حالي است كه در نمايشگاهها آن چنان كه گفته شد پايه بيشستر در خريد و فروش كتاب نهاده شده ، از آن است كه در غرفه ها مي بينم از كتاب هاي چاپ شده در چندين دهه پيش و كتاب هاي منتشر شده روز در پيش نهاده مي شود و زماني براي درنگ در كتاب نيست تا آن را بسنجند و به شايستگي بشناسانند.
اين پژوهشگر افزود : از سوي ديگر يكي از كاركردهاي اين جشنواره ها يا نمايشگاه ها اين است كه در كشورهاي ديگر براي كالا بازارهاي شايسته اي يافته شود كه در نمايشگاه هاي كتاب تا آنجايي كه من مي دانم چنين امكاني فراهم نيست.
مدرس دانشگاه علامه طباطبايي تهران تصريح كرد : به همان انگيزه و سببي كه گفته شد ، نمايشگاه كتاب چندان بازتاب جهاني ندارد ، كتابهايي كه در ايران چاپ مي شود با اين كه پاره اي از آنها كتابهاي بسيار مايه ور و سنجيده، به كار دوستداران ايران و ايرانشناسان و همه كساني كه به گونه اي درباره ايران مي پژوهند مي آيد ، به سايرين شناسانده نمي شود و همگان نمي توانند از اين كتابها آگاه شوند.
دكتر ميرجلال الدين كزازي در پايان گفتگو با مهر ، يادآور شد: در قلمروهاي ديگر هم داستان همين است ، بايد اين كتابها را ترجمانان توانا بشناساند، برگزينند و به زبانهاي ديگر برگردانند و بدين گونه كتاب بازتابي جهاني خواهد يافت و آن تلاش كه دانشمندان ايراني به خرج داده اند، دستاورد سالها انديشيدن و پژوهيدن خود را در كتابي به نمود آورده اند و به ديگران و كسان ديگر كه در كشورهاي ديگر هستند خواهند رساند و بدين سان هم فرهنگ ايراني نيز شناسانيده خواهد شد و گسترش خواهد يافت.