سخنگوي وزارت امورخارجه گفت: پرونده هسته اي ايران بايد به آژانس بين المللي انرژي اتمي برگردد و در آنجا حل و فصل شود و دليلي براي ارسال آن به مرجع ديگري وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، آصفي كه در حاشيه جلسه علني امروز مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران سخن مي گفت، افزود: درحال حاضر پرونده ما بين آژانس و شوراي امنيت سازمان ملل متحد معلق است و ميان اين دو نهاد نوسان دارد.

وي تصريح كرد: اين پرونده بايد به نهاد اصلي آن (آژانس) برگردد و هنوز هم براي اين كار دير نشده است.

آصفي گفت: علت تطويل گفت و گوها درشوراي امنيت درچند هفته گذشته، نشان دهنده سياسي بودن موضع است و اگر اين مسئله كارشناسي بود، با يكي دو جلسه حل مي شد.

سخنگوي وزارت امورخارجه ادامه داد: اين كار سياسي و با فشار آمريكا و متحدان آن بوده كه البته اطلاع داريم برخي كشورها مقاومت و مخالفت كردند و اين اقدام آنها براي احقاق حقوق كشورهاست.

آصفي تاكيد كرد: موضوع هسته اي ايران بايد به درون آژانس بيايد و از ظرفيت آژانس بين المللي انرژي اتمي استفاده شود؛ درحالي كه شوراي امنيت ظرفيت اين كار را پايين مي آورد و نهاد آژانس را نيز تضعيف مي كند.

وي اضافه كرد: اوايل هفته آينده تيم بازرسان آژانس به ايران مي آيد، البته چون ما پروتكل را اجرا نمي كنيم، بازديد هاي سرزده نخواهيم داشت و بازديدها بايد از قبل تنظيم شوند.

آصفي با تاكيد بر اينكه "سفر بازرسان آژانس به كشورمان از قبل تنظيم شده است" اظهار داشت: ايران آماده گفتگو باكشورهاي ديگر است و مابه عنوان  عضو ان پي تي مي خواهيم از حقوق خود استفاده كنيم و هم تكليف ها را اجرا كنيم؛ اين نمي شود كه يك طرفه تكليف ها تحميل شود.

وي افزود: بايد كشورهاي عضو آژانس توجه داشته باشند كه تنها راه حل گفت و گو است و ايران تحت فشار و تهديد، از استيفاي حقوق خود دست بر نخواهد داشت.

سخنگوي وزارت امورخارجه درباره رزمايش پيامبر اعظم (ص) و آزمايش سريع ترين موشك زير سطحي جهان و واكنش برخي كشورها به اين مسئله گفت: اين اقدام نمونه بارزي از شفاف بودن ايران است و اين كه ايران هيچ فعاليت محرمانه و مخفي در منطقه ندارد.

آصفي افزود: اگر از اين ديد به ايران نگاه كند، بايد از ايران قدرداني هم بكند؛ اگر ايران سوء نيتي داشت، اين كارها را نمي كرد.

وي با تاكيد بر اينكه اين موشك ها در خدمت توان دفاعي كشور است، گفت : هيچ مقاصد غير دفاعي دنبال نمي شود، اين هم بومي است و هم براي ارتقاء توان دفاعي كشور است.

آصفي خاطر نشان كرد: فكر مي كنم جاي هيچ گونه نگراني نيست و كشورهاي مختلف هم به نيات ما آگاه هستند و نگراني درمنطقه از حضور نظامي آمريكا و وجود زراد خانه هاي رژيم صهيونيستي است.

وي تاكيد كرد:ايران هيچ وقت در پي جنگ نبوده واين را طي ساليان قبل و بعد از انقلاب به روشني نشان داده كه درجهت تامين امنيت منطقه اي و همكاري و همبستگي و همگرايي منطقه عمل كرده است.

سخنگوي وزارت امورخارجه درپاسخ به اين ادعا كه رزمايش مشترك ارتش و سپاه در خليج فارس و درياي عمان يك بلوف از سوي ايران بوده است، گفت: معمولا نمي توان به اطلاعات آمريكا اتكا كرد: چون سابقه خوبي درباره قضاوت در اين زمينه است و آن، اطلاعات آنها در باره ارتش صدام و سلاح هاي شيميايي در عراق و مشخص شدن كذب بودن آن است.

آصفي درپايان گفت:كابينه پاول وزير امورخارجه وقت آمريكا نيز اين مطلب را تاييد كرد و گفت كه اطلاعات آمريكا غلط بوده و اكنون هم آمريكا را بايد در اين راستا ارزيابي كرد.