به گزارش خبرگزاري مهر به نوشته روزنامه دي ولت ، توافق هاي آمريكا و هند بر سر همكاريهاي هسته اي همچنان نگاه اروپا را به خود معطوف داشته است .
پيش از اظهارات "جرج بوش"رئيس جمهوري آمريكا دردهلي نوهنوز بركسي مشخص نبود كه واشنگتن در نظر دارد سياستهاي هسته اي خود را چگونه پيش برد؟
بوش پس از ديدار 2 مارس خود با مقامات دهلي نو تصريح كرد كه سفر به هند پر از موفقيت بوده است .
رئيس جمهوري آمريكا در حالي به عقد قراردادهاي هسته اي در هند مي پرداخت كه مي دانست تمام آنها بايد به تاييد نمايندگان كنگره نيز برسد .
وي از همان زمان در انديشه متقاعد كردن نمايندگان كنگره بر آمده بود و توانست در نهايت نظر آنها را به خود جلب كند .
دي ولت در ادامه نوشت : اروپا در حالي در انديشه بررسي سياستهاي هسته اي آمريكا است كه سران كاخ سفيد براي ممانعت از فعاليتهاي هسته اي برخي كشورها تلاش مي كنند .
اتحاديه اروپا در سال 2003 ميلادي در بيانيه منتشر شده خود استراتژي هاي مورد نظر درباره منع گسترش تسليحات هسته اي را ارائه داد .
اروپايي ها درآن زمان اعلام كردند كه نه تنها كشورهاي هند، پاكستان و رژيم اسرائيل كه از فناوري هسته اي برخوردار هستند، بلكه آمريكا نيز بايد پايبندي خود را به پيمان منع گسترش تسليحات هسته اي و قوانين و ضوابط آژانس نشان دهد .
اگرچه برخي از كشورهاي اروپاي از جمله سوئد و فرانسه اعتراض هايي را درباره جديت در عمل به قوانين سختگيرانه آژانس اعلام كردند، اما در نهايت آنها نيز خود را ملزم به رعايت ضوابط كردند .
اين روزنامه آلماني در پايان نوشت: بي شك تنها مرجعي كه مي تواند بر فعاليتهاي هسته اي و قراردادهاي مربوط به آن نظارت دقيق و جامع داشته باشد، آژانس بين المللي انرژي اتمي است .
تقويت و به روز كردن قوانين مربوط به كنترل فعاليتهاي هسته اي كشورهاي مختلف از جملع مواردي است كه بايد بيش از پيش به آن پرداخته شود .