به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از محيط، يوردان ني اف اين پژوهشگر بلغاري در همايش " مشكلات جهان اسلام و رفع آن در سايه جهاني شدن" كه در قطر برگزار مي شود گفت: روند جهاني شدن بسرعت روبه رشد است و ايستادگي مقابل آن ممكن نيست. روند جهاني شدن به بافت و ساختار فرهنگهاي ملي و فردي باز مي گردد.
دكتر احمد محمد هليل وزير اوقاف سابق اردن هم در اين نشست اظهار داشت: به منظور تحقق اهداف اين همايش بايد سعي جدي كنيم تا همه اختلافات از ميان بروند. زيرا اجراي اين اهداف ركن اساسي و اصلي به منظور برپايي جامعه اي اسلامي و شرط بقاي آن است.
شيخ ابوبكر احمد دبيركل شوراي علماي هند تصريح كرد: آموزش و پرورش در جهان معاصر اسلامي بايد بر اساس پيشرفتهاي معاصر و كنوني صورت گيرد زيرا بي سوادي و جهالت با پيشرفت و فرهنگ منافات دارد.
دكتر محمد علي جوزي مفتي لبنان با اشاره به اينكه اسلام را در جهان دين ارعاب و ترور مي خوانند، گفت: اينك برخي دفاع از وطن و مقدسات اسلامي را نوعي حمايت از خشم و ارعاب مي دانند. از اين رو برخي از كشورها به خاطر اينكه از متهم شدن به ارعاب و خشم و خشونت مبرا باشند به فلسطين توجه نكرده و از آن حمايت نمي كنند.
دكتر ابراهيم ابو محمد رئيس شوراي فرهنگ اسلامي استراليا و رئيس راديو قرآن استراليا اظهار داشت: جهاني شدن نظريه جديدي است كه سعي در تغيير جهان دارد. از اين رو قوانين حمايت از اقليت مسلمان در اين منطقه به منظوردفاع از جهان اسلام اجرا مي شود.
دكتر عصام بشير وزير اوقاف سودان ياد آور شد: تفسيرهاي اشتباهي كه از آيات قرآن شده اند و يا جهالتي كه نسبت به موازين اسلام دارند، سبب شده است تا مسلمانان را متوحش و يا تروريست قلمداد كنند.
دكتر فوزيه عشماوي دبير كل انجمن زنان اروپا در ژنو در همايش مذكور با اشاره به حقوق بشر تصريح كرد: ميان مفاهيم حقوق بشر و آزادي زنان در اسلام و غرب تفاوت بسياري وجود دارند. اين اختلافها ناشي از وجود محيطهاي زندگي متفاوت است. بنابراين لازم است كه جهان اسلام و امت مسلمان از آنچه كه با ارزشهاي اسلامي متعارض است دوري كرده و نسبت به روند جهاني شدن جهل نداشته باشند.