مديرعامل شركت صنايع الكتريك وزارت دفاع با اعلام توليد جديدترين تجهيزات راداري و مخابراتي در اين شركت اظهار داشت: در طي سال جاري جديدترين رادارهاي ساخت وزارت دفاع كه داراي تكنولوژي روز دنياست در اختيار نيروهاي مسلح قرار مي گيرد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، ابراهيم محمود زاده صبح امروز در محل شركت ايز ايران با شركت دريك كنفرانس خبري به تشريح اقدامات و فعاليت هاي سال گذشته و آتي اين شركت پرداخت.

محمودزاده فلسفه تشكيل شركت صنايع الكتريك وزارت دفاع را تامين نيازهاي نيروهاي مسلح در زمينه مخابراتي، الكترونيكي، آپتيك، ليزري و سيستم هاي امنيتي و I T عنوان كرد و افزود: براي رفع كامل نيازهاي نيروهاي مسلح بايد به فناوري روز و تجهيزات پيشرفته مجهز باشيم كه در اين خصوص توانسته ايم پيشرفت هاي بسياري را داشته باشيم.

مديرعامل شركت صنايع الكتريك وزارت دفاع با اعلام تحقق 100 درصد اهداف پيش بيني شده در سال گذشته، گفت : در چند سال گذشته عمده تمركز شركت صا ايران بر روي توليد محصولات پايين دستي همچون لوازم خانگي بود اما با تغيير سياست هاي قبلي به سمت تهيه سيستم هاي پشتيباني يعني شبكه ها و محصولات پايه حركت كرده ايم.

محمود زاده از تعطيلي خط توليد گوشي تلفن همراه و ديگر لوازم خانگي چون تلويزيون طي دو سال گذشته خبر داد و اضافه كرد: راه اندازي شبكه هاي تلفن همراه و فيبر نوري و ديگر زيرساخت هاي ارتباطي جايگزين اين محصولات شده است چون تاثير بيشتري در بالارفتن سطح تكنولوژيكي كشور و نيز فراهم شدن امكان فعاليت شركت هاي خصوصي دارد.

وي اضافه كرد: همين تغيير رويه و توجه به صنايع بالادستي موجب شده  تا صا ايران به عنوان يك شركت قابل رقابت و صاحب نام در سطح جهان به شمار رود.

مديرعامل شركت صنايع الكترونيك وزارت دفاع در خصوص سهم توليدات نظامي اين شركت به نسبت محصولات غير نظامي گفت: در سال گذشته موفق شديم سطح توليدات نظامي را از 35 درصد به 50 درصد رسانده و توليدات غير نظامي خود را كاهش دهيم كه در حال حاضر بيش از 120 محصول در سبد توليد شده و قابل ارائه به نيروهاي مسلح و ديگر مصارف موجود در كشور وجود دارد.

محمود زاده با اشاره به انجام هشت پروژه تحقيقاتي مهم در شركت صا ايران گفت: اين هشت پروژه در طي سال جاري و سالهاي آينده تبديل به محصولات و سرويسهاي جديد شركت خواهد شد كه براي انجام اين پروژه هاي مهم بيش از 20 ميليارد تومان هزينه شده كه اين ميزان مساوي با سهم تحقيقات در كشور هاي پيشرفته است و موجب تحول جديدي در صنايع كشور خواهد شد.

وي افزود: در سال جاري نيز سهم تحقيقات از 20 ميليارد تومان به 30 ميليارد تومان افزايش يافته و سعي خواهيم كرد علاوه بر افزايش انواع محصولات، ميزان آن را نيز رشد داده و به يك و نيم برابر سال گذشته ارتقاء دهيم.

مدير عامل شركت صا ايران از توليد ردياب ها، قطعات حساس الكترونيك، سيستم هاي پيشرفته امنيتي مخابرات اعم از شبكه و تجهيزات، سيستم هاي نرم افزاري و ليزري به عنوان محصولات جديد و در حال توليد اين شركت به عنوان دستور كار سال جاري صا ايران نام برد.

وي در خصوص پيشرفت كشوردرتوليد رادارها نيز گفت: انواع رادارهايي كه در صنايع الكترونيك وزارت دفاع توليد مي شود كاملا به روز و مطابق با پيشرفته ترين تجهيزات دنياست كه جديد ترين نوع آن در سال 84 مورد آزمايش قرار گرفت و در سال جاري در اختيار نيروهاي مسلح كشورمان قرار مي گيرد كه اين محصول بسيار حساس و مهم موارد استفاده بسياري خواهد داشت.

محمود زاده توليد انواع رادارهاي با برد بلند و متوسط و ديگر سيستم هاي پيشرفته مورد نياز نيروهاي مسلح به منظور تكميل توانمندي هاي كشورمان، را از ديگر اقدامات صنايع الكترونيك وزارت دفاع عنوان كرد.

وي در خصوص تجهيزاتي كه در رزمايش بزرگ پيامبر اعظم (ص) مورد استفاده قرار گرفت نيز گفت: كليه سيستم هاي مخابراتي كه مورد نوسازي و بهسازي قرار گرفته بود در اين رزمايش با موفقيت مورد آزمايش قرار گرفت و در زمينه امنيت مخابرات و سيستم هاي اطلاعاتي امنيتي و نيز سيستم هاي ضد امنيتي توفيقات بسيار خوبي در اين رزمايش داشته ايم.

وي همچنين استفاده از انواع دوربين هاي كوتاه برد و دوربرد را از ديگر توانمنديهاي مورد استفاده در رزمايش بزرگ پيامبر اعظم (ص) نام برد.

توانمنديهاي وزارت دفاع در زمينه ليزر از ديگر محورهاي سخنان مديرعامل شركت صا ايران بود كه وي پياده سازي و عملي كردن طرح ها و نقشه هاي آزمايش شده در سال گذشته طي سال جاري به منظور توانمند سازي هرچه بيشتر نيروهاي مسلح به عنوان بخشي از اقدامات صورت گرفته در اين خصوص دانست.

توليد و پرتاب ماهواره سينا در سال گذشته از ديگر موفقيت هاي وزارت دفاع بود كه محمود زاده با اشاره به اينكه ايران هم اكنون از كشور مصرف كننده دانش فضا به كشور صاحب علم تبديل شده، گفت: اين ماهواره همچون تمامي ماهواره هاي ديگر در جهان توانست با موفقيت پس از گذشت سه ماه در مسير پايداري و ارائه سرويس به كشور قرار بگيرد و در هفته گذشته به علت همين توانمندي بالا، وزارت دفاع قرارداد مشتركي براي توليد ماهواره پارس كه نوع پيشرفته تري از اين ماهواره است را منعقد كرده است.

وي قابليت هاي ماهواره پارس يا همان سيناي 2 را اينطور بيان كرد: اين ماهواره تمامي نيازهاي كشور را به خوبي پاسخ خواهد داد چون ماهواره اي حرفه اي بوده و كشورهاي محدودي توانايي توليد آن را دارند و طي دو سال آينده به مرحله بهره برداري خواهد رسيد كه توليد آن جهش بزرگي در صنايع فضايي كشورمان به حساب خواهد آمد.

مدير عامل شركت صنايع الكترونيك وزارت دفاع كه به عنوان يكي از شركاي پروژه بزرگ ايران سل محسوب مي شود در خصوص زمان راه اندازي اپراتور دوم در كشورمان گفت: طي فصل تابستان سرويس حرفه اي اين اپراتور آغاز به كار خواهد كرد.

محمود زاده تاكيد كرد: ما توانسته ايم مقطع حساس و سرنوشت ساز انجام اين كار بزرگ را با موفقيت پشت سر گذاشته و پس از برگزاري مناقصه اي با حجم بيش از پانصد ميليون دلار و انجام هزينه هايي بالغ بر چهارصد ميليون دلار كه در مجموع بيش از يك ميليارد دلار هزينه بر جا گذاشته است با موفقيت وارد فاز عملي و ارائه سرويس به مردم شويم كه جاي تقدير دارد.

خبرنگاري از مدير عامل شركت صا ايران در زمينه ارتباط بازداشت معاون يكي از وزرا و پروژه اپراتور دوم سوال كرد كه وي با رد اين ارتباط اظهار داشت: اين پروژه از نظر تكنيك، مديريت و تجهيزات و فناوري الگوي بسيار خوبي براي كشور محسوب مي شود به ويژه آنكه دستگاههاي مختلفي همچون مجلس، وزارت دفاع، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات بر آن نظارت داشته اند.

رئيس هيات مديره ايران سل از اپراتور دوم به عنوان يكي از پروژه هاي بدون شبهه در كشور نام برد و گفت: رسانه ها نيز بايد دقت كنند تا به جاي پشتيباني و حمايت از توانمنديهاي موجود در كشور، اقدام به تخريب اين فعاليت ها با توجه به حدس و گمان ها نكند چون تاثيرات مخربي به دنبال دارد.

سئوال ديگر از محمود زاده در خصوص صادرات شركت صا ايران بود كه وي در اين باره اظهار داشت: اين شركت از جهات مختلفي همچون استانداردهاي رعايت شده نظامي و جهاني، حجم توليدات، سرانه توليد در ميان شركت هاي دولتي و همچنين صادرات مقام هاي برتر را در كشور كسب كرده است.

وي اضافه كرد: البته سعي كرده ايم علاوه بر افزايش حجم صادرات محصولات توليد شده بتوانيم به ارايه خدماتي چون راه اندازي خط توليد در كشورهاي ديگر بپردازيم كه در اين خصوص توانسته ايم دو خط توليد دوربين هاي ديد در شب پيشرفته كه از تكنولوژي بسيار بالايي در دنيا برخوردار است و نيز يك شبكه بزرگ مخابراتي و اطلاعاتي را در كشورهاي ديگر راه اندازي كنيم كه موجب تقدير و حمايت اين دولت ها از ديگر فعاليت هاي صا ايران شده است.

تاثير آموزش و نقش آن در توليدات صنايع الكترونيك وزارت دفاع نيز از جمله محورهاي سخنان محمود زاده بود كه وي به چهل ساعت آموزش عمومي كاركنان در سال، آموزش تخصصي مديران صا ايران با هزينه اي بالغ بر پانصد ميليون تومان، همكاري با دانشگاه هايي چون مالك اشتر و صنعتي شريف و همچنين اقدام ابتكاري براي آموزش مشتريان تخصصي شركت به عنوان شواهدي از اين موضوع اشاره كرد.

به گزارش مهر، رئيس شركت صنايع الكترونيك وزارت دفاع همچنين از پيشنهاد خود به وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي توسعه انفورماتيك در بخشهاي فني و آموزشي به عنوان ديگر فعاليت هاي اين شركت اشاره كرد.

يك خبرنگار از شبهه برخي رسانه هاي غربي مبني بر نظامي بودن اهداف پرتاب ماهواره سيناي يك  پرسيد كه محمود زاده تاكيد كرد: اين ماهواره يك وسيله خدماتي و سرويس دهي براي مصارف جامعه است و فعاليت پيچيده اي را دنبال نمي كند بلكه كارهايي چون تصويربرداري تا دقت پنجاه متر (در آينده به 25 متر افزايش خواهد يافت) از سطح زمين، استفاده براي مصارف مورد نياز سازمان محيط زيست، ناجا، وزارت كشور يا هواپيمايي كشوري از جمله اهداف و مصارف آن است.

وي اضافه كرد: اما نكته مهم در اين خصوص آن است كه ما مي توانيم از محصول توليد شده خودمان هم در تمامي زمان ها و هم براي تمامي مكان ها استفاده كنيم كه تمامي اين اقدامات مصارف عادي و عمومي ماهواره هاي پرتاب شده است البته شايعات جهاني مبني بر نظامي بودن اين ماهواره به خاطر اين است كه ما وارد چنين دانش پيشرفته اي شده ايم و بدون نياز به تجهيزات و دانش خارجي مي توانيم نسخه جديدتري از آن را نيز طراحي كرده و بسازيم.

به گزارش مهر، تجهيزات راداري و سطح تكنولوژي آن نيز از موضوعاتي بود كه توسط مدير عامل شركت صنايع الكترونيك ايران به آن پاسخ داده شد.

محمود زاده اظهار داشت: همانطور كه در قبل نيز اشاره شد تجهيزات ما در سطح تكنولوژي ناتو است و همه آنها به دست متخصصين داخلي ساخته شده است. همچنين بخشي از سلاح هاي نظامي نيز در سطح تكنولوژي و فناوري ناتو مي باشد كه آن نيز توسط كارشناسان كشور و بدون احتياجات خارجي توليد شده است.

وي تاكيد كرد: از شركتي كه بيش از بيست ميليارد تومان در سال صرف تحقيقات و كارهاي زيربنايي مي كند، انتظاري غير از اين نمي رود.

مدير عامل صا ايران در زمينه خودكفايي اقتصادي اين شركت نيز گفت: ما هم اكنون به پانزده كشور جهان محصولات خود را به صورت حرفه اي صادر مي كنيم كه فقط پنج درصد از كل درآمدهاي ما را صادرات خارجي شامل مي شود و توانسته ايم علاوه بر اينكه از نظر اقتصادي خودكفا هستيم، سود، ماليات و تعرفه گمركي را نيز همچون ديگر شركت ها به دولت پرداخت مي كنيم.

محمود زاده در پايان سود اين شركت را در سال گذشته نزديك به هشت ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: هم اكنون بيش از 500 شركت خصوصي توسط صاايران مورد پشتيباني قرار مي گيرد.