تبرايي در گفت وگو با خبرنگار "مهر" در مشهد، با بيان اين مطلب افزود : در بخش اساسي ترين قابليت هاي توسعه استان بيش از سه درصد مربوط به بخش كشاورزي است كه براي نمونه در بند چهارم آمده است.
تنوع اقليمي و برخورداري از طيف وسيعي از محصولات گرمسيري، سردسيري، فرآورده هاي وامي و همچنين دارا بودن رتبه اول تا چهارم در تعداد كثيري از انواع محصولات زراعي و باغي از جمله قابليت هاي استان است .
وي با اشاره به پائين بودن بهره وري نيروي كار در استان گفت : در بخش كشاورزي بيشترين نرخ بي سوادي را در بين كشاورزان داريم و هرچند تلاش شده است با بيش از 50 واحد ترويجي پيام تكنولوژي را به كشاورزان برسانيم ، اما پايين بودن سود عامل اصلي است .
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان خراسان رضوي با اشاره به پراكندگي ناموزون جمعيت در اين استان تصريح كرد : عدم استفاده از پتانسيل ها بدليل نبود نيروي انساني وفاصله زياد بين شهرها از مشكلاتي است كه پيامد آن گسترش فقر در استان است .
تبرايي افزود : در بخش معدن به علت نبود زيربناها طي دو سال اخير بيش از 10 ميليارد براي ايجاد زيربناها در يخش معدن هزينه كرده ايم تا امكاناتي همانند برق ، گاز ، مخابرات و راه را تا معدن برسانيم.
وي در خصوص فراز ونشيب هاي احياي طوس اظهار داشت : علت تفاوت ديدگاههاي پيش آمده پس از انقلاب است زيرا تا چند سال پيش حتي جرآت نمي كرديم زائر را گردشگر بناميم و برخي معتقدند هر كسي به استان وارد مي شود براي زيارت است .
تبرايي در پايان افزود : با درنظر گرفتن نظر رهبر معظم انقلاب در خصوص ساخت مقبره الشعرا در طوس و احياي اين شهر بايد اين محوطه از سكنه تخليه شود كه نيازمند اعتبارات گسترده اي است.