به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، آقازاده رئيس سازمان انرژي اتمي ايران در اين مراسم كه با حضور مقامات كشوري و لشكري و نخبگان و جمعي از سفراي كشورهاي خارجي در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) در مشهد مقدس برگزار شد، اين موفقت بزرگ در فناوري هسته اي را مرهون تصميمات دولت و رفع تعليق از فعاليت هاي هسته اي ايران دانست و گفت: موفقت ايران نشان داد پايداري و مقاومت و خودباوري در نيروهاي متخصص فتح قله هاي هسته اي را در حداقل زمان ممكن مي سازد.
وي با اشاره به حساسيت قابل توجه فناوري توليد سوخت هسته اي و مراحل مختلف آن از جمله طراحي، ساختمان، ساخت قطعات، مونتاژ و نصب افزود: در اين فرايندها، متخصصان داخلي از پيشرفته ترين صنايع و آخرين دستاوردهاي كشور استفاده كردند.
آقازاده با بيان اينكه اين تكنولوژي منحصرا در اختيار كشورهاي معدودي وجود دارد، برخورداري از اين تكنولوژي را موجب جهش علمي و صنعتي در كشور خواند.
وي به مصوبه دولت مبني بر توليد بيست هزار مگاوات برق هسته اي تا 20 سال آينده اشاره كرد و با اعلام اينكه نيروگاه اتمي بوشهر به عنوان بخشي از برنامه تامين اين انرژي تا پايان سال گذشته 90/91 درصد تكميل شده است، ابراز اميدواري كرد كه اين نيروگاه كه توسط روسيه در دست ساخت است در سال 85 به توليد آزمايشي برسد.
رئيس سازمان انرژي اتمي جمهوري اسلامي ايران از طراحي يك نيروگاه 360 مگاواتي توسط كارشناسان داخلي و برگزاري مناقصه ساخت دو نيروگاه هزار مگاواتي خبر داد.
وي با اشاره به اهميت توليد راديو ايزوتوپ هاي گوناگون براي مصارف فني، تحقيقاتي و صنعتي اعلام كرد: ساخت يك راكتور جديد 40 مگاواتي از نوع آب سنگين در كشور آغاز شده است كه تاپايان سال 87 راه اندازي خواهد شد.
آقازاده به برنامه كلان كشور در خودكفايي در زمينه سوخت هسته اي اشاره كرد و گفت: تصميم به ساخت انواع نيروگاه ها جمهوري اسلامي ايران را ملزم مي سازد كه در زمينه توليد انواع سوخت هسته اي اقدام نمايد.
وي با بيان روند توليد سوخت هسته اي از سنگ معدن به اورانيوم غني شده از بهره برداري از پروژه استحصال اورانيوم در هفته هاي اخير در بندرعباس خبرداد.
رئيس سازمان انرژي اتمي توضيح داد: در حال حاضر، در پروژه ساغند يزد اورانيوم از اعماق 350 متري استخراج شده و به كيك زرد تبديل مي شود، در يو سي اف اصفهان كيك زرد به UF6 به عنوان خوراك اصلي غني سازي نطنز تبديل شده و محصولات نطنز سوخت نيروگاه هايي است كه از اورانيوم با غناي كم از 5/3 تا 5 درصد استفاده مي كند.
آقازاده تاكيد كرد: تاكنون 110 تن UF6 در تاسيسات اصفهان توليد شده و جمهوري اسلامي ايران جزو 8 كشور اول جهان در دارا بودن تاسيسات فراوري اورانيوم به عنوان يك مجموعه كامل است.
وي همچنين به فعاليت ايران در پروژه آب سنگين اراك اشاره كرد و آن را يكي از پيچيده ترين تكنولوژي هاي روز دنيا خواند و گفت: راه اندازي مقدماتي اين پروژه صورت گرفته و ذخيره سازي مرحله اول آن آغاز شده است.
به گفته وي، ظرفيت نهايي اين پروژه توليد 16 تن آب سنگين در سال است.