حجت الاسلام "مهدوي راد" در گفتگو با خبرنگار حوزوي مهر گفت : دفترآيت الله سيستاني در قم ، از چند سال قبل، به ايجاد كتابخانه هاي تخصصي براي بهره برداري محققين اقدام كرده است كه كتابخانه تخصصي ادبيات، دركنار كتابخانه هاي تاريخ، علوم قرآن ، حديث و علوم وابسته، كلام، فلسفه و منطق فعاليت خود را براي ارائه خدمات به محققين ادبيات عربي و فارسي آغاز كرده است.
وي افزود: اين كتابخانه ها با هدف ايجاد مركزي تخصصي براي بهره برداري علاقمندان به علوم مختلف ايجاد شده است تا آنان بتوانند به راحتي به كتابهاي مورد نياز خود دسترسي داشته باشند، به همين دليل نيز اين كتابخانه به صورت " قفسه باز" بوده و محدوديتي براي بهره برداري از كتابها وجود ندارد.
"مهدوي راد" گفت: متاسفانه حتي كتابخانه هاي مهمي چون كتابخانه آيت الله مرعشي نيز رويكردي ادبي نداشته اند و اين موضوع در حالي بوده است كه دروس اصلي طلاب در طول سالهاي اوليه تحصيل، به ادبيات وابستگي كامل دارد. در ضمن وجود دانشگاه در قم، اين نياز را افزايش داده است .
وي افزود: خوشبختانه اين كتابخانه با استقبال فراوان محققين دانشگاهي و حوزوي مواجه شده است به طوري كه اين كتابخانه به صورت پاتوق اصلي ادب دوستان حوزه و دانشگاه در قم تبديل شده است و حتي از برخي از شهرهاي ديگر نيز براي استفاده از اين كتابخانه به اين شهر مسافرت مي كنند.
مدير كتابخانه تخصصي ادبيات گفت: روزانه نزديك به 70 نفر از اديبان و علاقمندان به اين مركز تخصصي مراجعه مي كنند، و در دو نوبت صبح و بعدازظهر از اين مجموعه استفاده مي كنند. نوبت صبح براي خواهران از ساعت 8 تا 13 و بعدازظهر از ساعت 14 تا 21 براي برادران فعال است. عضويت در اين كتابخانه مخصوص محققين بوده و با ارائه معرفي نامه از مراكز حوزوي يا ارائه كارت دانشجويي مقدور است.
به گزارش خبرنگار حوزوي "مهر"، اين كتابخانه تخصصي داراي 18هزار عنوان كتاب فارسي و 8 هزار عنوان كتاب عربي است كه در رده هاي فنون ادبي، نثر، نظم ، زبان شناسي، ادبيات كودك و نوجوان ، هنر ، فرهنگ عامه و كليات تفكيك شده است. همچنين در اين كتابخانه 32 عنوان نشريه ادبي در اختيار مراجعه كنندگان قرار مي گيرد.
اين مركز كه 7 سال از تاسيس آن مي گذرد، تاكنون 15 عنوان نشريه ادبي به زبان فارسي و عربي نيز منتشر كرده است. همچنين احياي ميراث ادبي شيعه را در دستور كار خود قرار داده است.