سلطان بن عبدالعزيز وليعهد عربستان روز گذشته به سفر خود به كشورهاي ژاپن، سنگاپور و پاكستان پايان داد و اسلام آباد را به سوي رياض ترك كرد، وي شايعه دستيابي عربستان به سلاح هسته اي را رد كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه الوطن، سلطان بن عبدالعزيز وليعهد عربستان با مثبت ارزيابي كردن ديدارهايش با مقامات اين سه كشور، اخبار مربوط به اينكه عربستان داراي سلاح هسته اي است، بي پايه و اساس خواند و گفت : ما اين ادعاها را تكذيب مي كنيم، رياض مخالف سلاح هسته اي است.

وليعهد عربستان پس از ديدار با پرويز مشرف رئيس جمهوري پاكستان در آخرين روز سفر خود به اين كشور با شوكت عزيز نخست وزير پاكستان ديدار و گفتگو كرد كه طرفين در بيانيه مشتركي بر ادامه مبارزه با تروريسم و همكاري در زمينه هاي اقتصادي و دفاعي متعهد شدند و مبارزه با افراط گرايي را عاملي براي حمايت از اسلام و ارزشهاي آن دانستند.

دو كشور نگراني عميق خود را ازنابساماني اوضاع امنيتي در عراق و رنج مردم اين كشور ابراز كردند.

اسلام آباد و رياض همچنين ابراز اميدواري كردند تا موضوع هسته اي ايران از راه صلح آميز حل و فصل شود و كشور مستقل فلسطيني هم تشكيل شود.

طرفين همچنين برتوسعه روابط اقتصادي و تجاري و دفاعي و سرمايه گذاري و ضرورت تقويت تفاهم و انسجام ميان اديان مختلف از طريق گفتگو تاكيد كردند.

وليعهد عربستان در ديدار با شوكت عزيز، مسائل مهم منطقه اي و بين المللي از جمله اوضاع عراق و فلسطين و راههاي گسترش همكاري دوجانبه را مورد بحث وتبادل نظر قرار دادند.

سلطان بن عبدالعزيز خاطر نشان كرد كه ملت فلسطين همچنان تحت ظلم و ستم قرار دارند و همه تلاشهاي بين المللي و منطقه اي بايد براي پايان اشغالگري و تحقق آرزوهاي ملت فلسطين در تشكيل دولت مستقل فلسطين به پايتختي قدس شريف يكپارچه شود.

وي اظهار داشت كه ما به اين چشم دوخته ايم كه امنيت و ثبات در عراق برقرار شود،تا جايگاه خود را در امتهاي عربي و اسلامي بازيابد.

 وليعهد عربستان گفت : تروريسم خطري است كه همه جهانيان از آن رنج مي برند و عربستان در مقدمه كشورهايي قرار دارد كه با تروريسم جنگيده است و همچنان هم با تروريسم و افراطي گري بر اساس تعاليم دين اسلام مبارزه مي كند.

شوكت عزيز نخست وزير پاكستان نيز ديدگاههاي دو كشور را در قبال مسائل منطقه اي و بين المللي به هم نزديك دانست و خاطر نشان كرد كه اسلام آباد نقش اساسي در مقابله با تروريسم ايفا مي كند و موفقيتهاي بزرگي هم در اين زمينه به دست آورده است.

وي برتمايل فراوان پاكستان براي توسعه روابط دوجانبه با عربستان و رساندن آن به بالاترين سطح تاكيد كرد.

شوكت عزيز خاطر نشان كرد كه پاكستان اهميت فراواني براي برقراري امنيت و ثبات درخاورميانه قائل است و تحقق اين تنها با حل عادلانه مسئله فلسطين امكان دارد .

وي طرح صلح اعراب مصوب نشست سران عرب در بيروت در سال 2002 كه به پيشنهاد ملك عبدالله پادشاه عربستان(كه در آن زمان وليعهد بود) به تصويب رسيد، پايه و اساس اين صلح خواند.

شوكت عزيز بر پايبندي كشورش به انجام گفتگوي فراگير و روند اعتمادسازي با هند تاكيد كرد و گفت : امنيت ثابت و دائمي در منطقه مستلزم حل عادلانه مسئله كشميري است كه ريشه مناقشه در روابط پاكستان و هند به شمار مي رود.

نخست وزير پاكستان در مورد برنامه هسته اي ايران خواستار حل اين مسئله از راه گفتگو شد و مخالفت كشورش را با هرگونه اقدام خصمانه بر ضد ايران اعلام كرد.

وي با بيان اينكه به حق ايران در بكارگيري فناوري هسته اي براي اهداف صلح آميز تحت نظارت مناسب بين المللي اذعان مي كنيم ، هشدار داد كه چنين اقدامي(حمله نظامي) اوضاع منطقه را نابسامان تر خواهد كرد.

روزنامه اينديا ديلي روز گذشته نوشته بود :عربستان به خاطر رابطه نزديك خود با آمريكا نمي تواند صريحا از همكاري هسته اي خود با پاكستان چيزي بگويد.

روزنامه اينديا ديلي نوشت : "يك همكاري مخفيانه بين عربستان سعودي و پاكستان در زمينه سلاح و انرژي هسته اي وجود دارد."

اين روزنامه هندي افزود: "هيچ كس نمي داند كه پاكستان چقدر با سعوديها در اين زمينه مشاركت كرده است. به همان اندازه كه اسرائيل به آمريكا نزديك است، پاكستان نيز به عربستان سعودي نزديك است.