وي درگفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با اشاره به لايحه دولت قبل در مورد افزودن تبصره اي به قانون حقوق مولف و مصنف گفت : اگر مي خواهند به حل مشكل كنوني نشر در كشور كمك كنند بايد مدت زمان مشخص در قانون براي حمايت از حق مولف را از 30 سال پس از مرگ مولف ، به 90 سال افزايش دهند .
اين ناشرگفت : از طريق اين مصوبه مي خواهند اختيار حق نشر هر كتابي را در دست بگيرند درحالي كه نمي توان مالكيت خصوصي را از صاحب آن سلب كرد و اين لايحه به هيچ وجه مناسب نيست ؛ با اين وضعيت ديگر كسي به سراغ پژوهش نمي رود.
موسايي در ادامه گفت : در كشور ما سرانه انتشار كتابهاي تحقيقاتي علمي- فرهنگي بسيار پايين است و يكي از دلايل اين امر وجود همين قانون ناعادلانه حقوق مولف است ، وقتي يك پژوهشگر وقت مي گذارد و روي يك موضوع علمي دست به تحقيق مي زند در واقع ملكيتي براي خود بوجود مي آورد اما قانون كنوني اين مالكيت را به رسميت نمي شناسد.
وي در ادامه گفت : با توجه به اين سطح از تحقيقات علمي - فرهنگي كه در ايران داريم پيشنهاد مي كنم كه با توجه به سنت هاي 99 ساله كه در فرهنگ اسلامي داريم قانون حمايت از حقوق مولف ، آزاد شدن انتشار كتاب را بعد از 99 سال پس از مرگ مولف تعيين كنند.
موسايي افزود : در ايران بيشتر كتابهاي مهم و پژوهش هاي با ارزش از سوي افراد و پژوهشگران منفرد صورت مي گيرد و به ندرت پيش مي آيد كه نهادها و سازمان ها از چنين فعاليت هايي حمايت كنند و بسياري از آثار پژوهشي ، ما حصل تلاش يك عمر پژوهشگراست و پسنديده نيست كه دسترنج آنها با اين سرعت از بين برود.
اين ناشر در ادامه گفت : قانون كنوني حق مولف باعث شده كه هيچ ناشري در بخش خصوصي در پژوهش هاي علمي سرمايه گذاري نكند و در طول 50 سال گذشته - به جز معدود مواردي - بخش خصوصي روي پژوهش هاي علمي سرمايه گذاري نكرده است و آثار علمي در حد دائره المعارف و فرهنگ هاي بزرگ تاليف نشده است.
وي با اشاره به وضعيتي كه براي فرهنگ معين پيش آمد گفت : مرحوم محمد معين جان خود را بر سر اين فرهنگ گذاشت اما در حالي كه دختر دكتر معين در قيد حيات است شاهديم كه اين كار به تكه هاي مختلف تقسيم شده و هم اكنون در بازار كتاب بيش از 20 نوع فرهنگ معين موجود است ، در حالي كه دكترمعين تنها يك فرهنگ دارد و آن هم " فرهنگ شش جلدي معين " است كه انتشارات اميركبير منتشر كرده است.
وي در ادامه با اشاره به مذاكراتي كه در اين خصوص با رئيس مجلس شوراي اسلامي صورت گرفته گفت : در اين مورد به دكتر حداد عادل گفتيم كه وقتي معماري اقدام به ساخت بناي مي كند نه تنها مالك آن مي شود بلكه تا ابد هم مالكيت آن ملك براي نسل او باقي مي ماند در حالي كه ساختن يك اثر فرهنگي دست كمي از يك ساختمان ندارد چه طور به هر كسي اجازه مي دهيم پس از 30 سال از مرگ مولف ، در كتاب او دخل و تصرف كند.
به گزارش مهر ، بر اساس قانون مصوب سال 1348مدت استفاده از حقوق مادي پديد آورنده و مولف كتاب كه به موجب وصيت با وراثت منتقل مي شود از تاريخ مرگ پديد آورنده 30 سال است.
تبصره پيشنهادي بر اين قانون مي گويد : مدت استفاده از حقوق مادي لغت نامه دهخدا و ساير فرهنگ ها و آثاري كه ارزش ملي آنها به تاييد كميسيوني مركب از وزراي علوم ، تحخقيقات و فناوري ، فرهنگ و ارشاد اسلامي و دادگستري مي رسد ، از حكم اين ماده مستثني بوده و توسط كميسيون مزبور تعيين خواهد شد.