دبير كل خانه كشاورز گفت: با افزايش قيمت محصولات مشكلات بخش كشاورزي هم حل نمي‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، عيسي كلانتري در جمع خبرنگاران با اشاره به اينكه كشاورزي بخشي از اقتصاد كلان كشور است ، افزود: مشكلات بخش كشاورزي  زماني حل مي شود كه معضلات كلان اقتصاد كشور برطرف شود .

به گفته وي، با حمايت هاي كاذب ، سطحي نگري و پرداخت يارانه هاي بي هدف به بخش  نمي توان مشكلات و معضلات بخش كشاورزي را رفع كرد و در صورت عدم اعتقاد به توسعه پايدار ، كشاورزي توسعه نمي يابد .

كلانتري بزرگترين نگراني خانه كشاورز را سطحي نگري دولت نسبت به مسائل كشاورزي دانست و گفت: متاسفانه اين ديد در دولت‌هاي  گذشته نيز وجود داشته به طوري‌كه بخش دولتي فكر مي كند با سياست‌هاي اجرايي جاري مسائل قابل حل است .

وي حمايت از  احقاق حقوق قانوني كشاورزان در گذشته و حال و هدايت كشاورزان به آينده را از وظايف اصلي خانه كشاورز برشمرد و تصريح كرد: خانه كشاورز كار اجرايي نمي كند بلكه وظيفه اش حمايت از احقاق حقوق قانوني كشاورزان است.

كلانتري در مورد شركت بازرگاني اعضاي خانه كشاورز گفت: اين شركت از نظر حقوقي ربطي به خانه كشاورز ندارد و با سرمايه يك ميليارد تومان و از سوي تعدادي از اعضاي خانه كشاورز از دو ماه گذشته و در زمينه نهاده هاي كشاورزي آغاز به كار نموده و مقرر شده كه تنها پنج درصد از سود شركت سالانه به خل نه كشاورز پرداخت شود .

وي كل يارانه هاي پرداختي براي توليدات و صادرات دردنيا را كمتر از 250 ميليارد دلار دانست و تاكيد كرد:  اين در حالي است كه سهم كشور از يارانه ها 7/2 ميليارد دلار است .

كلانتري خواستار تغيير مسير كمك‌هاي  دولت در زمينه هزينه كردن اعتبارات بخش كشاورزي شد و افزود: هم اكنون ميزان كسري سرمايه گذاري در بخش كشاورزي 50 هزار ميليارد تومان است و بهتر است دولت 1500 ميليارد تومان بودجه اي را كه به بخش مي خواهد  پرداخت كند در قالب  تسهيلات بانكي و به صورت بلند مدت به  بخش تزريق كند  .

دبير كل خانه كشاورزتاكيد كرد: با توجه به شرايط موجود هيچ وقت نخواهيم توانست زير بناها را اصلاح كرد و با افزايش توليد ، كشاورزي را رقابت پذير كرد .

به گفته وي، هم اكنون با توجه  پايين بودن توليد در مقايسه با ساير كشورها و  قيمت تمام شده بالاي محصولات كشاورزي نمي توان با فقيرترين و غني ترين كشور جهان رقابت كرد.

كلانتري با اشاره به سنتي بودن زير ساخت‌هاي بخش هاي كشاورزي افزود: هم اكنون 99 درصد باغات و 90 درصد مزارع كشور سنتي هستند و 70 درصد گاوداريها مخروبه و 80 درصد مرغداريها از رده خارج هستند .