به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از رويترز، "مورلي دئورا" وزير نفت هندوستان با اعلام خبر فوق افزود: پس از نشست سهجانبه وزيران نفت سه كشور در ماه ژوئن آتي، تصميم قطعي در رابطه با اين پروژه گرفته خواهد شد و نهايتا سرنوشت اين پروژه مشخص ميشود.
هندوستان كه 70 درصد نفت مصرفي خود را وارد ميكند، واردات گاز از ايران و تركمنستان را از طريق خاك پاكستان مهمترين منبع تامين تقاضاي فزاينده انرژي خود در آينده ميداند. هندوستان همچنين قصد افزايش ظرفيت توليد داخلي نفت و گاز خود را نيز دارد و از كليه شركتهاي نفتي جهان دعوت كرده است در مزايده پروژههاي كاوش نفت در بلوكهاي نفت و گاز اين كشور شركت كنند.
تاكنون شركتهاي بزرگي همچون بريتيش پتروليوم، چورون، و شل موافقت ضمني خود را براي مشاركت در توسعه حوزههاي نفتي هند اعلام كردهاند.
وزير نفت هندوستان همچنين پيشبيني كرده است شركتهاي خارجي بالغ بر 7 ميليارد دلار در پروژههاي نفت و گاز اين كشور سرمايهگذاري كنند.در همين حال، هيئت دولت هندوستان موافقت خود را با بررسي ذخاير گاز تركمنستان به منظور پيوستن هند به عنوان چهارمين شريك به پروژه خط لوله گاز تركمنستان، افغانستان، و پاكستان اعلام كرد.
پروژه خط لوله 3.3 ميليارد دلاري تركمنستان به پاكستان كه به عنوان رقيب خط لوله گاز ايران به هند و پاكستان محسوب ميشود، به علت ترديدهاي موجود نسبت به قطعيت ذخاير گاز تركمنستان تاكنون با چالش روبرو بوده است و هندوستان نيز به همين دليل تاكنون از پيوستن به آن خودداري ميكرد.
بر اساس اين پروژه، گاز توليدي حوزه دولتآباد تركمنستان از طريق خط لوله به افغانستان، پاكستان و شايد هم هند منتقل خواهد شد. حوزه گازي دولتآباد هماكنون سالانه 27 ميليارد متر مكعب گاز توليد ميكند و ذخاير محتمل آن يك تريليون و 427 ميليارد متر مكعب برآورد ميشود و پيشبيني ميشود طي سالهاي 2007 تا 2014 بالغ بر 40 ميليارد متر مكعب در سال گاز توليد كند.
در همين حال، تركمنستان ادعا كرده است كه در نتيجه گسترش فعاليتهاي حفاري در حوزه دولتآباد ذخاير آن به 4.5 تريليون مترمكعب افزايش يافته است. اما دولت هندوستان بار ديگر بر تعيين دقيق ذخاير گاز تركمنستان توسط يك شركت ثالث تاكيد كرده و اعلام نموده مسائل مربوط به ساختار، مسير، و قيمت اين پروژه هنوزحلنشده باقي مانده است.