به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، اين اولين باري است كه يك ژنرال آمريكايي مجبور مي شود تا در دادگاهي كه مربوط به سياستهاي بازجويي و بازداشت آمريكا مي شود، شهادت دهد.
بر پايه اين گزارش، اين حكم به وكلاي مدافع اين شانس را مي دهد تا از" جفري ميلر" سوالاتي را درمورد استفاده از سگها در عمليات هاي امنيتي و تجسسي در زندان گوانتانامو واقع در كوبا و عراق ، بپرسند.
اين حكم همچنين به اين معناست كه وكلا مي توانند از شهادت ميلر براي ايجاد ارتباط بين بدرفتاري با زندانيان و سياستهاي مقامات پنتاگون استفاده كنند، زيرا آنها با ميلر هنگامي كه فرمانده زندان گوانتانامو بود، ارتباط منظمي داشتند.
ميلر، عالي رتبه ترين افسري است كه به عنوان شاهد در مورد بدرفتاري در زندان ابوغريب حاضر مي شود.
اخيرا افشا شده بود كه واحد اطلاعات نظامي زندان ابوغريب به سربازان دستور داده بود تا از حيوانات خود به عنوان بخشي از دستورالعمل بازداشت و براي ترساندن بازداشت شدگان استفاده كنند.
پيش از اين، منابع مستقل عراقي گفته بودند كه 14 هزار عراقي در چهار زندان ارتش آمريكا در عراق به سر مي برند كه از اين تعداد 8 هزارنفر در كمپ بوكا درشمال عراق ، 4 هزار و 500 نفر در زندان ابوغريب و 1300 نفر در فورت سوز درمنطقه كردستان و حدود 100 نفرهم در كمپ كروبر درنزديكي فرودگاه بغداد به سر مي برند.
از سويي انتشار تصاوير شكنجه وحشيانه زندانيان عراقي توسط نظاميان آمريكايي كه تلويزيون استراليا پخش كرده بود، بار ديگر رسوايي مدعيان دفاع از حقوق بشر در ابوغريب را در اذهان زنده كرد.
در سومين سال اشغال عراق، جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا كه با انتقادهاي فزاينده اي در داخل و خارج كشورش به خاطر جنگ غير قانوني عليه عراق روبرو است، با اعتراف به عملكرد اشتباهش در اين كشور، رسوايي شكنجه زندانيان عراقي در زندان ابوغريب را سبب خدشه دار شدن وجهه آمريكا در صحنه بين المللي به ويژه در جهان اسلام دانسته بود.
با وجود افزايش درخواستها براي خروج نظاميان اشغالگر از عراق، بوش بر ادامه حضور نظاميان آمريكايي در عراق به بهانه آنچه مبارزه با تروريسم و برقراري آزادي و دمكراسي ناميده است، تاكيد مي كند.