انسانها فرزند زمان خود هستند، امروز نمي توان از روش هاي كهنه براي ترويج مفاهيم ديني استفاده كرد بلكه با در نظر گرفتن سنتها بايد از روشهاي امروزي براي گسترش مذهب و تعميق باورهاي ديني استفاده كرد .

دكتر محمدرضا جمالي ، مدير مسئول روزنامه جوان در گفتگو با خبرنگار "مهر" به اهميت استفاده از ابزارهاي جديد و امروزي در تبليغ دين اشاره كرد و گفت: از روزي كه به بشر وحي شده و دين به عنوان مجموعه اي ارزشمند براي زندگي دنيوي و اخروي انسان بر او فرود آمده تاكنون ، همواره رسانه ها و روشهاي تبليغي مورد توجه بوده اند و تنها شيوه ها نو شده و تغيير كرده است.

وي ذات دين را با رسانه و تبليغ عجين دانست و افزود: در زمان پيامبران الهي، بهترين روش، همان بيان "رو در رو" بود ، بعد از آن از خطابه و روشهاي اغنائي استفاده مي شد ، ايرانيان نيز بر منبر نشسته و به سخنراني مي پرداختند و منبر، گونه اي رسانه بود تا اينكه 160 سال پيش، ميرزا صالح شيرازي به انتشار روزنامه "كاغذ اخبار" پرداخت و شيوه اي متفاوت را بنيان گذاشت.

مدير مسئول روزنامه جوان ، اينترنت و شبكه هاي ماهواره اي را رسانه هايي نوين معرفي كرد و گفت: امروز به مدد اينترنت و ماهواره ، دنيائي مجازي پديد آمده و فاصله ها از ميان رفته، اما شبكه هاي ماهواره اي كه به تبليغ اسلام مي پردازند به تعداد انگشتان دست نمي رسند و سايتهاي اينترنتي نيز دچار تكرار شده و فاقد هرگونه خلاقيت و نوآوري هستند و اين نشان مي دهد كه ما هنوز نتوانسته ايم رسانه را به خدمت دين درآوريم.

جمالي با اشاره به فراگير و تأثيرگذار بودن سينما و تلويزيون گفت: زبان هنر، بهترين زبان براي انتقال معارف ديني است و هنرمندان مي توانند به شيوه اي نمادين به بيان مفاهيم معنوي بپردازند اما سينما و هنر ما در اين زمينه عقيم و ناتوان است و در جذب مخاطب موفق عمل نكرده است.

وي لازمه تصوير كردن مفاهيم ديني در قالب فيلم و نمايش را آشنائي با هر دو رشته عنوان كرد و افزود: افرادي كه به كار در اين زمينه مي پردازند بايد هم دين را بشناسند و هم ذهن خلاقي داشته و با هنر آشنا باشند و يا حداقل مراكزي ايجاد شود و نوعي همكاري و همفكري ميان هنرمندان و عالمان ديني پديد آورد و جدائي ميان اين دو گروه را از ميان بردارد.

جمالي يادآور شد: اوائل انقلاب حوزه هنري به تعامل ميان هنرمندان و دينداران همت گماشت، اما پس ازمدتي، درگير مسائل ظاهري شد و از كاركردهاي حقيقي خود بازماند.

وي همه رفتارهاي فرهنگي جامعه را رو بنا خواند و گفت: سياست حاكم بر كل جامعه ، خود را بر همه حوزه ها تحميل كرده و بر فرهنگ و مسائل فرهنگي نيز اثر مي گذارد، در حالي كه سياستمداران بايد توجه بيشتري به اين مقوله داشته باشند و بدانند كه رسانه ها، نوعي ابزار دو سويه هستند.

وي درباره دو سويه بودن رسانه ها گفت: در فضاي امروز رسانه ها از يك سو ابزار اطلاع رساني و از جهت ديگر ابزار آموزشي و فرهنگ رساني هستند و مي توانند هم در ارتقاي فرهنگ بكوشند و هم موجب تنزل آن شوند.