به گزارش خبرگزاري مهر ، محمدخاني افزود: شعبه 1060 اين مجتمع در سالهاي 1381 و 1382 طي 10 قرار توأمان به 1234 پرونده رسيدگي كرده و 220 پرونده نيز مفتوح بوده است.
دادرس ويژه رسيدگي به پرونده بيماران هموفيلي با اشاره به اينكه تاكنون به پرونده 974 نفر رسيدگي شده است افزود: در اسفند سال گذشته 500 ميليون تومان و ارديبهشت ماه جاري نيز 9 ميليارد و 500 ميليون تومان توسط وزارت بهداشت به حساب قوه قضائيه واريز و مقدمات پرداخت ديه به بيماران در حال اجراست.
وي اظهار داشت: بخش ديگري از حكم دادگاه مبني بر عذرخواهي رسمي و كتبي مسئولان وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون جهت ارسال به مجموعه خواهان و درج در يك روزنامه كثيرالانتشار نيز تاكنون انجام نشده است.
محمدخاني افزود: در سال 1379 قاضي پرونده پس از 3 سال رسيدگي ، رئيس سازمان انتقال خون، مدير كل اداره نظارت بر دارو و مسئول فني مركز پژوهش و پالايش خون را متهم تشخيص داده كه به تحمل زندان و انفصال از خدمات دولتي با تخفيف محكوم شدند.
دادرس ويژه رسيدگي به پرونده بيماران هموفيلي خاطرنشان كرد: خون آلوده هيچگاه از خارج از كشور وارد ايران نشده و موضوع بحث فرآورده هاي خوني كنسانتره بوده است.
وي همچنين با اشاره به نامه نماينده شركت "مريو" به دكتر ملك زاده وزير بهداشت وقت ايران و بريده جرايد منتشره در فرانسه گفت: اين اسناد و مدارك حكايت از صادرات فرآورده هاي خوني به 10 كشور از جمله ايران دارد.
محمدخاني ادامه داد: فرآورده هاي خوني با مجوز اداره كل نظارت بر دارو و غذاي وزارت بهداشت وارد مي شود اما مسئولان صرفا ادعا كرده اند كه اين داروها آزمايش شده بود. در صورتي كه معاون قضائي رئيس كل دادگاههاي عمومي و انقلاب تهران، مسئوليت كنترل داروهاي وارده را اداره كل نظارت بر دارو دانست.
وي تصريح كرد: شركت وارد كننده دارو ، شركت ايراني داروپخش بوده و تشخيص مقصر با مراجع قضائي است اما لازم به تاكيد است هر شركتي مي تواند پس از اخذ تاييديه دارو وارد كند ولي اين داروها قبل از توزيع بايد توسط مرجع رسمي اداره كل آزمايشگاهها آزمايش شود.
قاضي محمد خاني تاكيد كرد: طبق آمار رسمي از سال 1375، تعداد فوت شدگان به دليل بيماري ايدز ناشي از فرآورده هاي وارداتي از فرانسه، 80 نفر بوده و آمار غيررسمي نيز تعداد 300 نفر را نشان مي هد.
وي افزود: در رابطه با فرآورده هاي خوني توليد داخل، بالغ بر 70 درصد بيماران هموفيلي، آلوده به ويروس هپاتيت C شده اند كه اكثر شكات پرونده موسوم به هموفيلي را اين نوع آلوده شدگان تشكيل مي دهند.
محمدخاني خاطرنشان كرد: به دليل اطلاع رساني ضعيف بخصوص در صدا و سيما ممكن است بيماران هموفيلي كه در روستاهاي دورافتاده زندگي مي كنند هنوز اطلاع كافي از چگونگي آلودگي هاي ويروسي خود نداشته باشند.