به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، ويليام ميلر در كنفرانس بين المللي برنامه انرژي هسته اي ايران سياست ها و چشم اندازها در سخنراني خود تحت عنوان فرصتي براي تقويت ان پي تي به طرح آمريكا در سال 1960 براي ايجاد 20 نيروگاه هسته اي در ايران اشاره كرد و افزود: آمريكا همچنين طرح هايي براي استفاده از تكنولوژي هسته اي در بخش پزشكي و مركز تحقيقات هسته اي در ايران داشت.
رئيس موسسه آمريكائي در جستجوي زمينه هاي مشترك طرح 4 بندي ارائه شده از سوي ايران به سه كشور اروپايي در بهار سال 1384 را طرحي بسيار خوب و مفيد و اعتمادساز خواند و گفت: ايران اعلام كرد كه توليدات سوخت هسته اي خود را به مصرف و نيازهاي خود محدود مي كند و اين مي توانست مبناي خوبي براي اعتمادسازي و عدم انحراف باشد.
ميلر افزود: ايران اعلام آمادگي كرد كه حاضر است مواد هسته اي اش كاملا تحت كنترل باشد و اطمينان داد كه دنبال سلاح هسته اي نيست.
وي با اشاره به تبليغات آمريكا و اروپا مبني بر احتمال حركت ايران به سمت سلاح هسته اي گفت: اين در حاليست كه برخي كشورهاي منطقه ان پي تي را امضا نكرده اند و سلاح هسته اي دارند.
وي همچنين به فتواي مقام معظم رهبري مبني بر حرام بودن استفاده از سلاح اتمي اشاره كرد وگفت: ايران هم از نظر ديني و هم از نظر حقوقي و بين المللي به تعهد خود عمل كرده است اما اروپا و آمريكا به پيشنهادات سازنده ايران براي اطمينان از عدم انحراف توجه كافي نكرده اند.
وي با بيان اينكه ايران به تكنولوژي دست يافته و غني سازي در ايران در حال اجراست و قابل توقف نيست، افزود: بر اين اساس بهترين مسير براي حل مساله مذاكرات سياسي است و بايد از ايده هاي تشنج آفرين و بحران زا بويژه ايده برخورد نظامي پرهيز كرد.