به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، نماينده مردم تهران، ري، شميرانات و اسلامشهر در مجلس در نطق پيش از دستور خود، با بيان اينكه ماهواره از نان شب واجب تر است، به توضيح در اين باره پرداخت و گفت: در شرايط فعلي، دست ما از ارسال پيام براي مردم دنيا كوتاه است، يعني نسبت مخاطبان ما به نسبت مخاطبان دشمن ما يك به هزار است، يكي از دلايل اين امر كه اگر ما نتوانيم پيام خود را به يك نفر منتقل كنيم دشمن ما مي تواند پيامش را به هزار نفر منتقل كند، اين است كه ما ماهواره نداريم و پيام خود را فقط براي مخاطب داخلي منتشر مي كنيم.
سعيد ابوطالب افزود: چند شبكه ماهواره اي كه ما داريم، تنظيمات سيگنال آن را از شركتهاي آمريكايي و متمايل به صهيونيستي اجاره كرده ايم؛ هر موقع هم اراده كنند شبكه هاي ما را قطع مي كنند.
نماينده مردم تهران در مجلس افزود: چرا ما نبايد ماهواره داشته باشيم كه در اثر آن بتوانيم پوشش داخلي هم ايجاد كنيم، هزينه ها را كاهش دهيم، كيفيت تصوير ارسالي را افزايش دهيم و قدرت منطقه اي پيدا كنيم.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، گفت: مزيت ما در پيام ما، و پيام صلح و دوستي ما، و حرفي است كه ميخواهيم به دنيا منتقل كنيم اما نميتوانيم. چرا كه دستانمان بسته است و اگر از ابزاري استفاده ميكنيم، آن ابزار متعلق به دشمن است.
وي با اعلام اينكه بر اساس پژوهش ها و بررسي ها، 250 ميليون دلار هزينه خريد، نصب و ارسال و پرتاب در نقطه اي كه به ما اختصاص داده شده، مي باشد، افزود: نقاطي كه در فضا به ما اختصاص داده اند محدود است و اگر ما ماهواره خود را به آن نقطه پرتاب نكنيم، ممكن است ديگران از آن فضا استفاده كنند.
ابوطالب ماهواره را ابزار توسعه دانست و در خصوص اصلاح قانون استفاده از ماهواره سال 72 و 73، با بيان اينكه "حاكميت موظف است براي مردم فرصت فرهنگي ايجاد كند"، گفت: در عين حال مملكت حق دارد و موظف است سيستم هنجارشكني برنامه هاي ماهواره اي را فيلتر كند.
وي با اشاره به اينكه با وجود قانون سال 72 و 73، ما اگر اكنون، ماهواره هم داشته باشيم، نمي توانيم از آن استفاده كنيم، تاكيد كرد: نبايد صورت مسئله را پاك كنيم ، بر اساس پژوهش برخي دستگاهها، 70 درصد جوانان شهري امكان دسترسي به برنامه هاي ماهواره را دارند.
ابوطالب گفت: ما نمي گوييم ماهواره را آزاد كنيم. همچنانكه اگر گفتيم ماهواره را ممنوع كنيم، اشتباه كرده ايم.
وي با اشاره به اينكه راههاي متعددي ميان دو انتخاب ممنوعيت صد در صد يا آزادي صد در صد در استفاده از ماهواره وجود دارد، گفت: يكي از راه ها اين است كه خود برنامه ها را بگيريم به صورت سيگنال زميني براي مردم بفرستيم، اين امر عدالت فرهنگي را نيز ايجاد مي كند.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي درپايان نطق پيش از دسبور خود در جلسه علني امروز مجلس؛ با اشاره به پيشنهاد حضور بانوان در استاديوم ورزشي براي تماشاي مسابقه فوتبال، گفت: پيشنهادم به آن عزيزان كه اين موضوع را پيشنهاد كرده اند، اين است همان نان و پنيرشان را يك روز جمعه ببرند در استاديوم آزادي بخورند، بعد از اينكه شرايط را ديدند اگر حاضر شدند زن و بچه خود را ببرند داخل استاديوم، بعد سفارش كنند ما هم مي بريم، بعد سفارش كنند تا مردم هم زن و بچه اشان را به استاديوم ببرند. قطعا راضي به اين كار نمي شوند.