همايش دانشجو و عفاف به منظور بررسي چالش ها و راهكارهاي پيش رو در مقوله عفاف بر اساس ديدگاه هاي ديني به ابتكار دفتر نمايندگي مقام معظم رهبري دردانشگاه قم با حضور فرهيختگان حوزه و دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري مهر، در اين همايش آيت الله حائري شيرازي، عفاف را يكي از مهمترين حدود الهي برشمرد و آن را نشانه بي نيازي از بيگانگان دانست و گفت: ديدگاه اروپاييان و غرب نسبت به حجاب اين است كه آنان به پارچه حساس نيستند، بلكه به لوازم فرهنگي و ابعاد اجتماعي آن حساس هستند زيرا اگر عفاف و حجاب پذيرفته شود، محتواي آن نيز پذيرفته خواهد شد.

امام جمعه شيراز با تاكيد بر تعريف دقيق انسان در مباحث علوم انساني و تبيين لايه هاي وجودي او اظهار داشت: انسان داراي دو بعد فطري و طبيعي است، در تعريف انسان نبايد از بعد فطري و لايه هاي باطني او غفلت كرد و انسانيت را منحصر در بعد طبيعي او بدانيم زيرا بعد طبيعي همواره به فطرت انسان استوار و متكي است.

وي با تبيين جايگاه عقل در ديدگاه تفكر اسلامي افزود: جهل در انسان به معناي ناداني نيست بلكه به معناي آن است كه در مقابل عقل واقع مي شود وعلت اعطاي آن به انسان، تقويت عقل است.

آيت الله حائري با طرح اين سئوال كه مقصود اروپائيان از آزادي و مفهوم انسان چيست، بيان داشت: آيا انسان بواسطه فطرت، انسان است يا بواسطه طبيعت، اگر لايه اصلي انسان فطرت او باشد، پس طبيعت بعدي از انسان است كه بايد با او مبارزه كند. درحالي كه مشكل تمدن غرب اين است كه پايه هاي تمدن و فرهنگ خود را بر بعد طبيعي و مادي استوار كرده و بدون شناخت و ارائه تعريف مناسبي از انسان، آزادي را براي او تعريف كرده است كه با لايه هاي فطري منافات دارد لذا اين تفكر در اروپا سبب ناهنجاري هاي فرهنگي واجتماعي شده است.

بر اساس گزارش مركز خبر حوزه، در ادامه اين همايش حجت الاسلام "راغبي" - مسئول دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه قم، با ارائه گزارشي از فعاليت هاي اين نهاد در پالايش فرهنگ حاكم بر جامعه بيان داشت، جوان دانشجو نياز به توجيه فرهنگي در زمينه هاي متعدد فكري و عقيدتي دارد و با پاسخ مناسب به شبهات مي توان آنها را آماده پذيرش مواردي كرد كه براي جامعه مفيد و سازنده است.