وزير بازرگاني گفت: امسال هيچ ابلاغي براي افزايش تعرفه‌ها نشده و وزارت بازرگاني به هيچ عنوان موافق افزايش تعرفه ها خصوصا اقلام مورد نياز مردم نيست.

به گزارش خبرگزاري"مهر"، مسعود ميركاظمي در حاشيه گردهمائي مديران شركت بازرگاني دولتي ايران و شركت‌هاي تابعه افزود: حمايت از توليد كنندگان و در عين حال توجه به نياز مصرف كننده وظيفه ماست و بايد تعادل در افزايش و كاهش تعرفه ها لحاظ شود.

وي با اظهار تاسف از سيستمي كه تاكنون در خصوص حمايت از توليد و در پي آن افزايش قيمت كالاها در سطح كشور شده است، گفت: بايد تعرفه‌ها به گونه اي تنظيم شود كه حمايت از توليد كننده و مصرف كننده همزمان انجام شود.

وزير بازرگاني در ادامه به برنامه چهارم و رشد 7/10 درصدي در زمينه صادرات كالاهاي غيرنفتي با برنامه ريزي هاي انجام شده در خصوص تسهيلات بانكي ارزان قيمت اشاره و ابراز اميدواري كرد كه سال جاري شاهد رشد بيشتري در زمينه صادرات كالاهاي غيرنفتي باشيم.

مير كاظمي در خصوص تغييرات ايجاد شده در نظام جديد بازرگاني خريد گندم در كشور گفت: در اين طرح كه با مشاركت بانك ملت اجرا مي شود، كشاورزان مي توانند در كمتر از 24 ساعت با تحويل گندم توليدي وجه نقد خود را به روز دريافت كنند.

وزير بازرگاني گفت: در اين طرح با توافقي كه با بانك انجام شده، مشكلات موجود از جمله نوسانات واريزي پول از طرف خزانه دولت حل شده و بانك متعهد است كه پول را پرداخت كند.

وي ضمن اخطار به افراد و واسطه ها در مورد پذيرش و هماهنگي با نظام جديد، گفت: همه مراكز خريد از جمله تعاوني هاي روستائي مكلف هستند اسناد كشاورزان را به روز تحويل دهند تا بتوانند به بانكها مراجعه كنند و همه تشكلها نيز موظفند پس از تحويل گندم، كشاورزان را به بانك معرفي كنند.

ميركاظمي با تاكيد بر اين نكته كه به واسطه هاي مفسده به هيچ وجه پرداختي صورت نمي گيرد، گفت: اين حق كشاورزان است كه به روز پولشان را بگيرند و در اين امر بايد پافشاري كنند و به مراكزي كه اين تعهد را ندارند، گندمشان را تحويل ندهند.

وي افزود: ما خوشحاليم از اينكه با يك حرمت منظم توانستيم تا حدودي لبخند رضايت را بر لبان كشاورزان بنشانيم.

وزير بازرگاني در پاسخ به اين سئوال كه آيا اين طرح در سال آينده براي خريد ساير محصولات كشاورزان نيز اجرا مي شود، گفت: وقتي 12 ميليون تن گندم را با اين سيستم بتوانيم خريداري كنيم، قطعا براي خريد صد هزار تن برنج يا برگ سبز چاي يا موضوعات ديگر كه خريد تضميني دارد، اين شيوه بسيار كارساز است.

ميركاظمي در خصوص خودكفائي گندم در سال گذشته و نگهداري و ذخيره سازي گندمهاي توليد شده گفت: متاسفانه با توجه به محدوديت بودجه اي كه براي ساخت سيلو تخصيص يافته و عدم توجه به اندازه رشد تقاضاي واگذاري گندم يا فروش گندم، ما حدود 5 ميليون تن سيلو كسري داريم كه بايستي با شتاب بيشتر و واگذاري اين امر به بخش خصوصي و توسعه بخش خريد و فروش آزاد آرد اين مشكل برطرف شود.