حجت الاسلام "فرج الله غلامي" در گفتگو با خبرنگار حوزوي مهر گفت: كار مقدماتي براي تاسيس اين كتابخانه از سال 74 شروع شد ولي آغاز به كار رسمي آن در سال 76 بود. اين كتابخانه با هدف جمع آوري كليه آثار منشتر شده در علوم قرآني فعاليت خود را آغاز كرد.
معاون مدير كتابخانه تخصصي تفسير و علوم قرآن افزود: در اين كتابخانه 20 هزار جلد كتاب در 13 هزار عنوان به زبان هاي مختلف فارسي، عربي ، اردو، انگليسي و ساير زبان ها جمع آوري شده و در انتخاب آثار براي خريد نيز زبان اثر ملاك نبوده است. حتي آثار غير اسلامي يا غير شيعي نيز در كتاب ها ديده مي شود.
غلامي يادآور شد: اين كتاب ها در كنار 2 هزار پايان نامه قرآني به زبان لاتين و نشريات تخصصي قرآني از كشورهاي مختلف اسلامي مانند عراق ، اردن ، مغرب ، سوريه و ساير كشورها به محققين ارائه مي شود.
وي گفت: استفاده از اين كتابخانه شرايط خاص ندارد ولي با توجه به تخصصي بودن كتابخانه، افرادي از آن استفاده مي كنند كه از دانشجويان رشته هاي مرتبط با تفسير و علوم قراني يا حوزويان محقق در اين زمينه باشند. ساعات كار اين كتابخانه از ساعت 30/7 تا 22 است كه صبح ها اختصاص به خانم ها و بعدازظهرها مختص آقايان است.
"غلامي" افزود: ارائه نرم افزارهاي قرآني و ايجاد سايت كتابخانه از امكانات در دست تهيه براي مراجعه كنندگان است كه تاكنون به علت كمبود فضا امكان در دسترس قرار دادن آن مهيا نشده است و اميداريم با تهيه مكان مناسب، اين امكانات نيز در اختيار محققين قرآني كشور قرار گيرد.
معاون مدير كتابخانه تخصصي تفسير و علوم قرآن گفت: اين كتابخانه تاكنون يك عنوان كتاب با موضوع كتاب هاي خطي مرتبط با علوم قرآني به نام " تراث قرآني الشيعه" منتشر كرده است و در حال جمع آوري جلدهاي ديگر اين اثر است. اين كتابخانه انتشار ميراث قرآني شيعه به زبان فارسي را نيز در دست تهيه دارد كه در آن آثار خطي قرآني كه به زبان فارسي تاليف شده است، منتشر مي شود.
وي افزود: يكي از مهمترين فعاليت هاي اين كتابخانه، گردآوري و انتشار مجموع مقالات قرآني از تمامي نشريات ديني جهان است كه در آن، علاوه بر فهرست مقالات قرآني تا حد امكان اصل مقالات نيز انتشار يابد. بديهي است كه اين فعاليت نيازمند ايجاد امكانات مناسب و تقويت توان مالي كتابخانه تخصصي علوم قرآني است.