دكتر مهدي محقق، رئيس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، در گفتگو با مهر درباره توجه شهيد مطهري به حكمت اسلامي و علوم عقلي اظهار داشت: بحث حكمت اسلامي و علوم عقلي از جمله مباحثي بود كه ايشان بسيار به آن توجه داشتند و مي توان گفت كه دغدغه آن را داشتند.
وي افزود: جلسه اي در روزهاي چهارشنبه در مدرسه سپهسالار برگزار مي شد كه در آن جلسه مطهري، دكتر شهيدي، نوراني، آرام و حدود بيست نفر شركت داشتند. از سال 37 تا بعد از انقلاب اين كلاسها ادامه داشت. حتي در برخي از اينها مقام رهبري هم شركت داشتند. مرحوم مطهري هميشه مشتاق آشنايي با دانشمندان بودند و پروفسور پانيكار و ايزوتسو را ديده بودند و با اين دو مباحثي در فلسفه تطبيقي داشتند.
دكتر محقق درباره محتواي كلاسها گفت: بحثها اغلب حور محور ادبي، لغوي، نهج البلاغه، مسائل فلسفي بود.
وي هدف از برگزاري اين كلاسها را آشنايي با مباحث اسلامي و اينكه ما چگونه مباحث فلسفي را عرضه كنيم عنوان كرد و در ادامه اظهار داشت: هدف ما اين بود كه چگونه مباحث فوق در ايران معرفي شوند و چگونه آنها را به دنياي خارج معرفي كنيم.
دكتر محقق درباره نگارش فلسفي و رساله هايي كه شهيد مطهري نوشته بودند اظهار داشت: مرحوم مطهري خوب درس خوانده بود و خوب هم مي نوشت. ايشان در مشهد درس خوانده بود علاقه زيادي هم به آثار فلسفي داشت، خوب مي توانست مسائل حوزوي را تبيين كند. از اين جهت هم آثار ايشان بسيار مورد استقبال قرار گرفت.
وي روش مرحوم مطهري را متدويك و سيستماتيك نام برد و گفت : من ديده بودم كه ايشان تمام مسائل فلسفي را فيش و طبقه بندي مي كرد و مقدمات مناسبي هم براي موضوعات تهيه مي كرد.