دومين همايش "حمايت هاي مردمي از دستاوردهاي صلح جويانه هسته اي"با حضور مقامات و مسئولان هسته اي كشور در دانشگاه قم آغاز بكار كرد .

به گزارش خبرنگار"مهر"، صبح امروز دكتر محمد قنادي معاون تحقيقات و فناوري سازمان انرژي اتمي در اين همايش سه روزه با همكاري نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها دفتر قم و سازمان انرژي اتمي در حال برگزاري است ، از كشف چند معدن جديد اورانيوم در نقاط مختلف كشور خبر داد.

 وي طي سخناني دراين همايش با اعلام اين خبر تصريح كرد: در حال حاضر فقط يك سوم كشور در رابطه با اكتشافات، بررسي شده و بقيه معادن در حال بررسي است.

قنادي همچنين به وجود هزار و 100 تن اورانيوم در معادن ساغند اشاره كرد و در ادامه يادآور شد: خوشبختانه خبرخوشي كه داريم اين است كه در حال حاضر معادن زيادي اورانيوم در قسمت هاي مركزي كشور شناسايي شده كه اقدام براي كشف آن در حال بررسي است.

وي گفت: اورانيوم به شكلي در دنيا پراكنده شده كه نمي توان گفت در يك نقاط خاصي قرار گرفته و ممكن است در ايران نيز معادن زيادي از اورانيوم باشد كه كشف نشده است.

قنادي به پيچيدگي و مهم بودن دانش هسته اي اشاره كرد و افزود: با وجود اينكه دانش هسته اي فوايد زيادي دارد ولي تكنولوژي و دانش فن بسيار بالايي نيز دارد.

معاون تحقيقات و فناوري سازمان انرژي اتمي كشور در ادامه توليد انرژي و چگونگي بر انحصار درآمد آن را يكي از كاربردهاي انرژي هسته اي دانست و خاطرنشان كرد: در حال حاضر 440 نيروگاه اتمي در دنيا وجود دارد كه 16 الي 17 درصد برق از اين راه توليد مي شود.

وي افزود: در حال حاضر 274 راكتور تحقيقاتي در 56 كشور جهان مورد استفاده قرار مي گيرند و در چند سال آينده خودمان را به مصرف انرژي هسته اي وفق مي دهيم و وابستگي به انرژي فسيلي را رها مي كنيم.

دكتر قنادي به كاربرد انرژي هسته اي در شناسايي بيماري هاي گوناگون و درمان آنها اشاره كرد و افزود: كاربرد روشهاي هسته اي در علوم پزشكي نسبت به ساير بخش ها معروف تر و عمومي تر است و مي توان توسط راديوايزوتوپها تمامي اعضاي بدن را اسكن كرد و همچنين در درمان بيماري هاي سرطاني نيز انرژي هسته اي بسيار موثر است.

وي همچنين پيشرفت هاي موجود در كشاورزي را ناشي از پيشرفت در دانش هسته اي عنوان كرد و گفت: با استفاده از تكنولوژي هسته اي مي توانيم به وسيله پرتوداران در بالا بردن كيفيت و كميت محصولات  كشاورزي اثرگذار باشيم.

دكتر قنادي در پايان همچنين تسهيل عمليات اكتشاف و استخراج معادن زيرزميني نفت و گاز، سرعت عمل بالا در پرتودهي محصولات بهداشتي، تشخيص محل نشت سيالات در لوله ها و مخازن را از مهمترين استفاده هاي صنعت از علوم و فنون هسته اي عنوان كرد.

حسين نجابت نماينده تهران نيزدر سخنراني خود در نخستين روز اين همايش با تاكيد بر اينكه ايران درچارچوب NPT فعاليت مي كند و به هيچ وجه از حقوق هسته اي خود كوتاه نمي آيد، گفت: در شرايط كنوني بايد با حفظ وحدت و انسجام از موفقيت هاي هسته اي دانشمندان ايراني پاسداري كنيم.
وي سابقه فعاليت هسته اي ايران را دهه اول انقلاب اسلامي دانست و گفت: اين فعاليت با تلاش شبانه روزي دانشمندان ايراني در سالهاي اخير به نتيجه رسيد و اين بي انصافي است كه برخي افراد پيشرفت بزرگ هسته اي كشورمان را با بعضي مسائل شخصي، سياسي و جناحي مخلوط كنند.

نجابت همچنين موفقيت دانشمندان ايراني در فناوري هسته اي را ناشي از وحدت و انسجام موجود در كشور دانست و گفت: اگر اين مسئله پشتوانه ملي داشته باشد، كشورهاي غربي نمي توانند هيچ اقدامي عليه ايران انجام دهند و اگر وحدت و انسجام بين مردم و دولت كم شود، هدف دشمنان براي ضربه زدن به نظام را تحقق مي بخشد.

وي افزود: تماميت خواهي بين المللي اجازه نمي دهد كه كشوري در حال توسعه خودش تصميم بگيرد ولي در حال حاضر كاملا درچارچوب NPT فعاليت مي كنيم و هيچ مشكل غيرقانوني در فعاليت هاي تحقيقاتي و هسته اي پژوهشگران ايراني وجود ندارد.

نجابت اظهار داشت: يكي از شرايط عضويت در NPT اين است كه كشورهاي ديگر بايد دررسيدن به دانش هسته اي به بقيه كشورها كمك كنند اما اين كشورها نه تنها به ايران كمك نكردند بلكه در راه رسيدن به اين امر مهم سنگ اندازي هم كردند.

عضو كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود به فعاليت هسته اي كره شمالي اشاره كرد و گفت: كره شمالي بعضي از كلاهك ها را توليد كرد و حساسيت مجامع بين المللي نسبت به كره شمالي بيشتر از ايران است زيرا ما در مسير دستيابي به فن آوري صلح آميز هسته اي، به هيچ وجه توليد جنگ افزار نظامي را در دستور كار نداريم.

اين نماينده مجلس همچنين گفت: احتمال اينكه از سوي شوراي امنيت سازمان ملل تحريم شويم زياد است، البته فقط در سفرهاي خارجي، خريد وسايل كامپيوتري و هواپيمايي و... در محدوديت قرار مي گيريم.

وي افزود: ملت ايران در گذشته تحريم هاي زيادي را تحمل كرد و تحريم نشانه قوت ملت ايران است و ريشه تاريخي دارد.

نجابت ياد آور شد: ايران درچارچوب NPT عمل مي كند و به هيچ وجه از حق خود كوتاه نمي آيد و اگر هم تحريم شويم با توكل به خدا و تدبير درست مسئولان با قدرت ايستادگي مي كنيم و از اين تنگنا عبور مي كنيم.
 
بنا به گزارش خبر نگار "مهر"حسين فقيهيان مدير عامل شركت توليد مواد اوليه و سوخت هسته اي ايران سخنران اصلي همايش فرداست .

در روز پاياني اين همايش (14 ارديبهشت ماه) نيز دكترمحمد سعيدي معاون سازمان انرژي اتمي در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان و محققان شركت مي كند.

در كنار برگزاري اين همايش، نمايشگاهي از دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه فناوري صلح آميز هسته اي در حال برگزاري است .