به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر حسن ابوالقاسمي در مراسم گرامي داشت روز جهاني تالاسمي (18 ارديبهشت) كه عصر روز چهارشنبه گذشته در هتل انقلاب تهران برگزار شد با برشمردن اقدامات انجام شده در كشور براي پيشگيري و درمان بيماران تالاسمي و مقايسه آن با ديگر كشورها افزود: سالهاست كه در ايران گلبول قرمز از خون جدا مي شود و بعد از فيلتر مورد استفاده بيماران قرار مي گيرد و بعيد مي دانم در حال حاضر در نقطه اي از كشور از لحاظ در دسترس بودن خون مشكلي وجود داشته باشد.
وي در خصوص سلامت خون هاي مورد مصرف بيماران گفت: بيماران تالاسمي مبتلا به هپاتيت C در ايران كمتر از 16 درصد كل مبتلايان به تالاسمي است در حالي كه اين مورد در بسياري از كشورها 40 تا 60 درصد اعلام شده است.
رئيس سازمان انتقال خون از بررسي سلامت خونهاي اهدايي توسط تست PCR در آينده نزديك خبر داد و اظهار داشت: اين آزمايش علاوه بر تست الايزار كه در حال حاضر بر روي تمام خونهاي اهدايي انجام مي شود ، خواهد بود و يك آزمايش فوق استاندارد است كه در كشورهاي كاملاً پيشرفته صورت مي گيرد.
ابوالقاسمي همچنين به برنامه سازمان انتقال خون براي فيلتر كردن خون در اين سازمان به جاي بالين بيمار اشاره كرد و تصريح كرد: اين اقدام هزينه بردار است و در حال رايزني هاي لازم هستيم.
وي تاكيد كرد: 10 سال است كه برنامه پيشگيري از تالاسمي در حال اجراست كه توفيقات خوبي را در پي داشته و در صورت سرمايه گذاري مطلوبتر در زمينه پيشگيري از تولد بيماران تالاسمي طي 3 تا 4 سال آينده ميزان تولد آنان به كمتر از 50 مورد در سال خواهد رسيد.
در ادامه مراسم دكتر محمود هادي پور ، رئيس هيئت مديره انجمن تالاسمي ايران با ارائه آمارهاي جمع آوري شده توسط اين انجمن ، تعداد كل بيماران تالاسمي كشور را 18 هزار و 616 نفر اعلام كرد و گفت: بيشترين بيماران تالاسمي در استان مازندران با 2 هزار و 559 نفر و كمترين آنان با 58 نفر در استان زنجان زندگي مي كنند.
وي افزود : در حالي كه ميزان تولد مبتلايان تالاسمي در سال 1375 ، 846 نفر بوده است اين مورد در سال 83 به 312 و در سال 84 به 252 نفر كاهش يافته است.
هادي پور ادامه داد: بيشترين تولد بيماران تالاسمي در حال حاضر مربوط به استانهاي سيستان و بلوچستان و هرمزگان است كه بيش از 50 درصد تولد كل بيماران را به خود اختصاص داده اند.
رئيس هيئت مديره انجمن تالاسمي ايران با اشاره به مصرف 27 درصد كل خونهاي تهيه شده در سازمان انتقال خون توسط بيماران تالاسمي اظهار داشت: هزينه هر بيمار تالاسمي براي ادامه حيات سالانه 68 ميليون و 930 هزار ريال است كه حدود 7 ميليون ريال اين مقدار را خود بيمار مي پردازد.
به گفته وي تعداد بيماران تالاسمي كه به هپاتيت C نيز مبتلا و كانديداي درمان هستند يك هزار و 989 نفر است.