در حاليكه اين روزها زمزمه هاي متفاوتي در مورد گزينه هاي پيش روي سازمان ملل در برابر برنامه هسته اي ايران شنيده مي شود ، ديدگاه هاي متفاوتي نيز در مورد آن ارائه مي شود كه برخي مخالف و برخي نيز موافق آن هستند و موافقان آن را يك تهديد تلقي نمي كنند.

به گزارش خبرگزاري مهر روزنامه اينديپندنت در تحليلي نوشت: در حاليكه ايران برنامه هسته اي خود را ادامه مي دهد ، دولت بوش نيز خواهان يك راه حل ديپلماتيك است و به همين دليل است كه اين مسئله در برابر شوراي امنيت سارمان ملل قرار دارد ، اگر چه گزينه نظامي نيز همچنان مطرح مي شود.

در ادامه اين تحليل آمده است كه آمريكا و اتحاديه اروپا تحريم هاي ممكن را در نظر مي گيرند كه در صورت شكست سازمان ملل ، اين تحريم ها توسط خود اين كشورها اتخاذ مي شود.

اينديپندنت در بخش ديگري به تبعات هر گونه اقدام نظامي عليه ايران اشاره كرد و نوشت: ايران مي تواند با استفاده از حربه نفتي خود تلافي كند ، البته اين در حالي است كه ايراني ها نيز از اين مسئله آسيب خواهند ديد ، زيرا اين كشور نيز به واردات توليدات نفتي نياز دارد. اگر آمريكا و اسرائيل تصميم بگيرند به ايران حمله كنند ، ايران نيز مي تواند منافع هر دو كشور را به خطر بيندازد.

به ادعاي اينديپندنت مي توان ايران را از طريق تهديد به انزواي بين المللي ، وادار كرد تا برنامه غني سازي خود را به تعليق درآورد كه البته اين اقدام در حال حاضر بعيد به نظر مي رسد.

اينديپندنت در ادامه به اظهار نظرهاي متفاوت درباره آنچه كه نگراني از توسعه برنامه هسته اي ايران خوانده اشاره كرده  و نوشته است  : مخالفان مي گيوند اين نگراني وجود دارد كه احمدي نژاد ممكن است تصميم بگيرد تمايل خود را مبني بر حذف اسرائيل از روي نقشه جهان به اجرا درآورد.

 اين روزنامه انگليسي افزود : موافقان هم مي گويند در حاليكه برزيل تاسيسات غني سازي اورانيوم خود را براي استفاده از قدرت هسته اي افتتاح كرده است، پس چرا نبايد به ايران اجازه داده شود تا چنين برنامه اي داشته باشد. همچنين، حتي اگر ايران بمب هم ساخته باشد و معاهده منع گسترش شلاحهاي هسته اي را نقض كرده باشد، تنها استفاده منطقي از آن به عنوان يك ابزار بازدارنده خواهد بود و از سوي ديگر ايران از اين طريق وزنه متعادل كننده براي اسرائيل هسته اي خواهد بود.