به گزارش خبرگزاري "مهر"، نشست ظرفيتهاي سينماي مستند در تبيين سجاياي عاليه پيامبر اعظم با حضور نادر طالب زاده، محمدرضا اصلاني و پژمان لشگري پور در سراي اهل قلم برگزار شد. در ابتداي اين نشست محمدرضا اصلاني گفت: "چهره پيامبر در جهان و در تاريخ مخدوش شده و سينما يكي از ابزاري است كه مي تواند از گسترش اين روند جلوگيري كند. سينما در جوهره خود اين ظرفيت را دارد تا شخصيت بزرگ پيامبر اعظم را به دنيا به درستي نشان دهد."
در ادامه طالب زاده در ارتباط با ظرفيتهاي سينماي مستند افزود: "من فكر مي كنم بهترين راه براي مقابله با سياهنمايي ها سينما است. زمان پيش آمده براي ساختن آثاري با مضمون پيامبر اسلام استثنايي است. ما بايد به اين موضوع فكر كنيم كه مكري از سوي دشمنان ايجاد شده و غربي ها يك حركت منفي شروع كرده اند. ما امسال كه سال پيامبر اعظم ناميده شده بايد اين موضوع و ساخت آثاري با موضوع پيامبر اعظم را جدي بگيريم."
اصلاني هم در ادامه گفت: "ما بايد به اين موضوع توجه كنيم كه چگونه مي توانيم در سينماي مستند به خلاقيت برسيم؟ ما در سينما فكر مي كنيم كه چگونه تصوير بگيريم، اما در جهان امروز تصاوير ساختني است. انسان بايد خالق باشد و سينما ابزار نيست. وقتي كه سينما ابزار باشد نگاهمان ابزاري مي شود. بايد موضوع را ساخت. ما بايد در اين راه قصه جهاني داشته باشيم تا مخاطب جهاني داشته باشيم."
طالب زاده افزود: "ما بايد در شرايط فعلي استراتژيك فكر كنيم و اين موضوع را مورد بررسي قرار دهيم كه تا به حال براي معرفي حضرت رسول چه كاري انجام داده ايم. در صورتي كه يك فيلمساز سوري در اين زمينه آثار بيشتري توليد كرده است. در زمان فعلي معرف اسلام به جهانيان بن لادن شده و متاسفانه تصوير اسلام در جهان اين است. ما بايد براي معرفي شخصيت پيامبر در ايران كاري انجام بدهيم. در سينماي مستند هم همين كه فكر كنيم چه كاري انجام دهيم مهم است. متاسفانه ما براي پيامبر هنوز كاري نكرده ايم."
وي با اشاره به اين موضوع كه متاسفانه الگوي خاصي در ساخت مستندهاي جدي براي نشان دادن سجاياي پيامبر اسلام وجود ندارد گفت: "بايد از يك جايي اين نگاه را شروع كنيم. خوشبختانه ايران تا چند مدت ديگر يك شبكه ماهواره اي انگليسي زبان خواهد داشت كه يكي از بهترين مكان هايي است كه از طريق آن مي توان مستندهاي داراي ساختار مناسب و جذاب براي مخاطب پخش كنيم."
اين مستندساز در ادامه افزود: "ما مي توانيم از طريق اين شبكه جهاني اسلام را معرفي كنيم و نشان دادن مستندي با مضامين اسلام از طريق اين شبكه مي تواند اين بحث را در سطج جهان جدي كند و حتي مي تواند در ترغيب فيلمسازان به ارائه آثاري با اين مضامين مفيد باشد، زيرا فيلمساز به اين باور خواهد رسيد كه آثارش به صورت جهاني براي مخاطبان گسترده نمايش داده مي شود. ما در امر مستند هميشه براي نشان دادن آثار مشكل داريم، اما اين شبكه به اين مشكل هم كمك مي كند."
طالب زاده كمك متفكرين و انديشمندان را براي توليد آثار شاخص در اين زمينه يك امر مهم تلقي نمود و گفت: "ما براي اينكه آثار شاخص در اين زمينه توليد كنيم بايد از متفكران و انديشمندان نيز در زمينه اسلام كمك بگيريم. جوانان مستعد و علاقمند بايد با انديشمندان حوزه اسلام براي رفع اين سوء تفاهم كنار هم جمع شوند. البته امكانات و حمايت نيز بايد همراه اين گروه باشد تا بتوان آثاري قابل قبول با ساختاري مناسب در معرفي اسلام و پيامبر ساخت."
اصلاني هم در پايان خاطرنشان كرد: "ما نبايد اين موضوع را فقط براي امسال كه به نام پيامبر اعظم است جدي بگيريم، بلكه بايد اين راه ادامه پيدا كند و براي آينده اين مستندها نيز به فكر باشيم. ما براي رسيدن به توليدات شاخص با ساختاري مناسب در اين زمينه بايد الگو ايجاد كنيم يا يك الگوسازي مناسب را شروع كنيم. زيرا جهان ما در حال حاضر يك جهان متحول است و ما نيز بايد در اين زمينه به تحول برسيم. اين شروع يك تفكر است. ما بايد براي اين مساله يك گروه متفكر به وجود آوريم تا به يك سينماي ملي در اين موضوع برسيم يا به گونه اي سينماي ملي را با اين موضوع وفق دهيم كه بتوانيم در سطح دنيا به معرفي چهره اي درست از اسلام و دين برسيم."