شهردار تهران با اذعان به اينكه در يك نگاه كلي بايد به گونه ‌اي عمل كنيم كه بتوانيم كيفيت زندگي در شهر تهران را ارتقاء دهيم ، تصريح كرد: در حوزه اجرايي رويكرد شهرداري كاملا محله ‌محوري است و محلات به عنوان كانون هايي كه بايد اقدام‌ شهرداري را براي حل مشكلات در آنها داشته باشيم ، مطرح هستند.

به گزارش خبرگزاري مهر ، دكتر محمد باقر قاليباف كه شب گذشته در صد و سي و هفتمين روز آغاز به كار سامانه مديريت شهري (137) در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما حضور يافته بود ، از شهروند محوري به عنوان اصلي ‌ترين رويكرد شهرداري تهران ياد كرد و گفت: اين رويكرد همه جهت‌ هاي ما را در حوزه ‌هاي اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادي و... تعريف مي ‌كند.

قاليباف اظهار كرد: وقتي مي ‌گوييم رويكرد ما شهروند محوري است يعني قبول داريم افرادي كه در شهر زندگي مي‌كنند حقوقي دارند و هنگامي كه ما حقوق آنها را رعايت مي ‌كنيم طبيعي است كه آنها هم مسؤليت‌هايي دارند.

شهردار تهران توضيح داد: مسئوليت‌ هاي شهروندان تهراني بيشتر در حوزه مشاركت پذيري آنان است.

قاليباف گفت: خروجي رويكرد شهروند محوري بايد ارتقاي سطح كيفي زندگي شهروندان باشد.

شهردار تهران با اشاره به اينكه مردم تمايلي به شنيدن مباحث نظري از مديران اجرايي ندارند اظهار داشت: البته يك مدير قطعا بايد با مديريت راهبردي و ديد استراتژيك به موضوع نگاه كند و نمي ‌توانيم صرفا مسايل را اجرايي ببينيم اما بايد توجه داشت كه مردم در كوچه و بازار صرفا به خروجي كار ما نگاه مي كنند.

شهردار تهران با اشاره به صد و سي و هفتمين روز آغاز به كارسامانه مديريت شهري (137 ) اظهار داشت: در 137 بستر مشاركت معني‌ دار مردم را در مديريت فراهم كرده ايم و اين بدان معني است كه مردم وقتي از ما سرويس مي‌گيرند در يك طرف خط و ما هم به عنوان مديريت شهري در طرف ديگر قرار گرفته ‌ايم.

قاليباف افزود: هنگامي كه مي‌گوييم در خدمت شهروندان هستيم،  بدان معناست كه هر موقع شهروندان خواستند ، ما را فرا بخوانند.

شهردار تهران گفت: امروز 272 هزارمين تماس با 137 برقرار شد ، يعني به طور متوسط روزي 2هزار تماس در اين مدت داشته ايم.

وي درباره مسايل مطرح شده از طرف شهروندان با 137 توضيح داد: در اين تماس‌ها  نارسايي‌هاي شهرداري، كوتاهي هاي ماموران ما و يا خوبي و زحمات آنها ،  نيازمندي‌هاي شهروندان و ... مطرح مي ‌شود.

شهردار تهران با اشاره به اينكه در ارتباط با نحوه تعامل شهروندان با 137 اطلاع‌رساني مطلوبي صورت نگرفته است از تمامي رسانه‌ها و به ويژه رسانه ملي خواست در فرهنگ‌ سازي براي نحوه ارتباط مردم با 137 ، شهرداري را ياري كنند.

قاليباف گفت: آمار 137 نشان مي‌‌داد كه 26 درصد درخواست‌هاي مردم به موضوع آسفالت ارتباط دارد و وقتي بر روي اين موضوع به طور جدي كار شد بررسي ها نشان داد كه عمر آسفالت در تهران يك‌سال است و مشكلات فني و زيرساختي زيادي در اين حوزه وجود دارد.

وي اظهار كرد: بر اساس نظرسنجي‌هاي انجام شده مجموعه رضايتمندي كساني كه با 137 تماس گرفته‌اند حدود 59 درصد است كه اين رقم بايد به مرز 75 درصد برسد.

به گزارش خبرگزاري مهر ، شهردار تهران يكي ديگر از بسترهاي مشاركت مردمي را در حوزه سرمايه‌گذاري دانست و گفت: براي اداره شهر و حفظ وضعيت موجود بدون اينكه هيچ توسعه ‌اي در شهر اتفاق بيفتد به 1500 ميليارد تومان پول نيازمنديم و اين در شرايطي است كه در سال 84  بودجه محقق شده شهرداري هزار ميليارد تومان بوده است.

قاليباف افزود: بودجه مصوب شهرداري در سال 84 يك هزار و 430 ميليارد تومان بوده است و اين در حالي است كه براي اداره شهر و حفظ شرايط موجود نيز دچار مشكل هستيم و در اين شرايط توسعه زيرساخت‌هاي شهر اتفاق نمي افتد.

شهردار تهران ادامه داد: شهر بزرگي چون تهران به طور مثال در بخش‌هايي نظير هتل‌ها، مراكز تفريحي و تجاري دچار مشكلات عديده اي است.

قاليباف به وجود آمدن تحول در شهر تهران را منوط به سرمايه ‌گذاري 5 هزار ميليارد توماني در سال براي اين شهر دانست و گفت: از اين رقم 2 هزارميليارد تومان در بخش نگهداري و حفظ شرايط موجود و 3هزار ميليارد تومان هم در بخشهاي زيرساختي و توسعه شهر بايد هزينه شود.

شهردار تهران توضيح داد: در چند ماه گذشته سرمايه‌گذاري مشاركتي پروژه‌هاي نظير شهر آفتاب براي ايجاد نمايشگاه بين‌المللي و مركز تفريحي سياحتي با 800 ميليارد تومان سرمايه‌ گذاري ، تاسيس 15 فروشگاه زنجيره‌اي براي جلوگيري از سفرهاي متعدد شهري كه هركدام از اين فروشگاه 30 ميليارد تومان هزينه و 500 نفر كارمند دارند  و فاز دوم برج ميلاد با 300 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري، انجام شده است.

وي تاكيد كرد: به همه سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي اعلام مي ‌كنيم كه طرح‌هاي قابل سرمايه‌گذاري شهرداري تهران پس از انجام مطالعات آماده هستند و تمامي سرمايه‌گذاران مي‌توانند در اين طرح ها با شهرداري تهران مشاركت كنند.

قاليباف گفت : يكي از ويژگي‌هاي مديريت آن است كه هم نيازهاي روزمره مردم و هم آينده ‌نگري را در برنامه‌هاي خود لحاظ كند و بر اين اساس طرح جامع تهران مراحل نهايي خود را طي مي‌كند كه اين طرح ضمانت لازم را براي سرمايه‌گذاران ايجاد مي‌كند كه با تغيير مديران اولويت‌ها و برنامه‌ ها تغيير نمي ‌كند.

وي تصريح كرد: مردم بايد پس از سپري شدن هر ماه در شهر تهران احساس ‌كنند كه روند مديريت شهر رو به بهبودي است.
شهردار تهران درباره حل معضل ترافيك گفت: در 6 سالي كه درگير معضل ترافيك هستم به اين نتيجه رسيده ام كه مشكل اصلي در ترافيك بحث مديريت ترافيك است.

قاليباف افزود: ترافيك در شهر تهران بي صاحب است و بايد در ابتدا مسئول ترافيك مشخص شده و بعد به فكر  فرهنگ‌سازي و كار زيرساختي و اصلاح قوانين بود.

به اعتقاد شهردار تهران اگر امروز دولت با تمام اختياراتش بخواهد وارد مقوله ترافيك شود به تنهايي نمي‌تواند اثر بخش بوده و حتما بايد قوه قضائيه و قوه مقننه نيز به ياري دولت بشتابند.

قاليباف هشدار داد : ترافيك شهر تهران باعث شده روحيه شادابي و نشاط در شهروندان از بين رفته و اين امر موجب شده امروز مهم‌ترين دغدغه مردم تهران معضل ترافيك باشد.

شهردار تهران گفت: معضل ترافيك قابل حل است و من براي حل مشكل ترافيك راهكار مشخص دارم ، البته ابتدا بايد بحث مديريتي ترافيك حل شده و فرد و سازمان مسئول در بخش ترافيك مشخص شود آنگاه بايد به ارايه راهكار بپردازيم.

شهردار تهران اظهار كرد: معضل آلودگي هوا بر خلاف معضل ترافيك ، هم قوانين خاص و هم مسئول خاص خود را دارد و شايد نقايص موجود صرفا در نبود قدرت اجرايي لازم براي سازمان محيط زيست و اختيارات لازم باشد و سازمان محيط زيست مي‌تواند اعلام كند فلان دستگاه با ما همكاري نمي‌كند ولي چنين مسئله‌اي در ترافيك وجود ندارد.