غلامعلي افروز تاكيد كرد: جهاني شدن فرهنگ اين معنا را به همراه دارد كه همه جهان به يك فرهنگ گرايش پيدا كند و يك فرهنگ مشابه در اذهان همه جوانان به وجود آيد .

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، استاد دانشگاه تهران در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه اين هفته تهران با بيان اينكه همه آموزه هاي ديني و ارزشهاي ديني بر فطرت منطق و عقلانيت بشر استوار است، اظهار داشت: همه بايدها و نبايدهاي الهي و آنچه را كه بايد انجام دهيم و آنچه را بايد از آن پرهيز كنيم، بر فطرت بشر استوار است.

غلامعلي افروز افزود: اگر به همه حلال ها و حرام ها و واجبات و محرمات نيك بنگريم خواهيم ديد كه از نگاه روان شناختي هر آنچه عامل رشد زيستي، رواني و خانوادگي است، حلال است و هر آنچه آفت رشد شناختي عاطفي و رواني محسوب مي شود، حرام است يعني همه آموزه هاي ديني و همه بايدها و نبايدهاي الهي مبتني بر ويژگي هاي شخصيتي و نيازهاي فطري انسان براي خود شكوفايي است.

رئيس سازمان نظام روان شناسي با اشاره به فرمايشات حضرت محمد(ص) كه مي فرمايد دين همان عقلانيت بشر است، تصريح كرد: انسان متدين همان انسان عاقل است و انسان عاقل مي تواند متدين باشد و هر كسي در تدين سست باشد بدون ترديد دچار نقصان عقلاني است.

وي افزود: عاقل كسي است كه هر آنچه مي گويد باور دارد و بر باور خود عمل مي كند. دين و عقل مثل دوسوي يك سكه است، عقلانيت با ديانيت موازي است و اين افتخار جامعه اسلامي است كه پيامبر فرمودند تدين همان تعقل است.

افروز خاطرنشان كرد: در فرآيند جهاني شدن همه تلاشها بر اين است كه اقتصاد جهاني شود و اقتصاد جهاني به اين معني است كه ديگر كسي از اقتصاد و صنعت ملي سخن نگويد و سخن از اقتصاد و صنعت جهاني باشد به اين معني كه صنعت و اقتصاد ملي قرباني اقتصاد و صنعت جهاني شود.

وي هدف طراحان اين بحث را ايجاد يك فرهنگ جهاني خواند و گفت: جهاني شدن فرهنگ اين معنا را به همراه دارد كه همه جهان به يك فرهنگ آرايش پيدا كنند و يك فرهنگ مشابه در اذهان همه جوانان به وجود آيد و افكار آنها جهت دار به يك سمت متمركز شود و جوانان از هويت ها و ارزش هاي ملي خود فاصله بگيرند و از يك هويت جهاني بهره مند شوند.

افروز با بيان اينكه اگر از غربي ها بپرسيم كه فرهنگ چيست؟ آنها خواهند گفت فرهنگ مجموعه اي از تمايلات و آداب و رسوم انسان ها است، خاطرنشان كرد: فرهنگ از ديدگاه غربي ها شبيه يك آداب و سنت اجتماعي است ، اما در تعريف فرهنگ از منظر ما  دين اصلي ترين مولفه فرهنگ است و اگر دين را از فرهنگ ايراني اسلامي بگيريم هيچ از آن نمي ماند زيرا همه آداب ما ارزشهاي ديني را به همراه دارد.

رئيس سازمان نظام روان شناسي در ادامه سخنان خود با بيان اينكه چگونه مي توانيم در دادن ارزشهاي يكسان به جوانان موفق باشيم اظهار داشت: بهتر است براي دين نگاه تازه اي داشته باشيم براي ما دين همه فرهنگ است دين آنچنان قوي است كه فرهنگ را در خود جاي داده و دين يك عنصر ساده از فرهنگ نيست و در خود ارزشهاي الهي را جاي داده است.

وي افزود: غربي ها با اين فكر كه چگونه معنا و مفهوم دين بايد تغيير كند، در دانشگاهها اين گونه سخن گفتند كه ما مخالف دين نيستيم اما دين يك امر خصوصي است و افراد نبايد به تظاهرات اجتماعي دين بپردازند. اما دين ما مگر مي تواند در يك خانه و يك كشور محصور باشد ديني كه جهان شمول است و با عقلانيت همراه است و پاسخگوي همه نسل هاي ماست.

افروز با اشاره به مخالفان با حجاب زنان در كشورهاي غربي خاطرنشان كرد: در برخي از دانشگاههاي خارج از كشور مانع از ورود دختراني مي شوند كه روسري به سر دارند.بايد پرسيد اين دختران چه استقلال و ارزشي را با خود به همراه دارند كه منافع شما را به خطر مي اندازند؟ زيرا اين مظهر آزادگي و استقلال و رشد يافتگي است و اين دختران سرود آزادگي را با خود به همراه دارند.

اين استاد دانشگاه تهران با بيان اينكه در دنيا هر چيز زيبا و با ارزشي در پوششي قرار دارد، گفت: مغز ما كه مركز تفكر و تعقل است و انديشه را به همراه دارد درون سخت ترين عضو بدن كه جمجمه است قرار دارد و به همين جهت دختران و زناني كه عزت نفس بالايي دارند خود را نيازمند پوشيدگي مي دانند.

وي در ادامه با بيان اينكه آزادي با لجام گسيختگي متفاوت است، تصريح كرد: غربي ها آزادي را براي كشورهاي در حال رشد به مفهوم  لجام گسيختگي معنا كردند اما براي خود تفاوت آشكاري بين اين دو مفهوم قائل هستند.

افروز افزود: آزادگي لجام گسيختگي نيست. آزادي حدود دارد و تا به آنجاست كه فرد دچار خودآزادي و ديگر آزادي نشود و خط قرمزهاي ارزشي را پشت سر نگذارد. غربي ها با طرح اين مباحث سعي در ايجاد تزلزل در خانواده ها دارند زيرا خانواده سنگر تقويت شخصيت جوانان است و اگر خانواده قوي باشد جامعه قوي مي شود.

وي در پايان با بيان اينكه خانواده تنها نهاد فطري بشر است تصريح كرد: حفظ حريم خانواده بسيار مهم است و همه ما نسبت به جوانان مسئوليت داريم و بايد بستري را فراهم كنيم كه اين نسل احساس امنيت بيشتري كند.