به گزارش خبرگزاري مهر ، در صورتي كه بي نظمي بر كلاس درس حكمفرما باشد معلم و دانش آموز هر دو آسيب مي بينند. معلم قادر به تمركز كافي بر آگاهي ها و اندوخته ها نخواهد بود و از آنجا كه آرامش لازم را ندارد ، قادر به انتقال مفاهيم به دانش آموزان نمي باشد.
از طرفي با دانش آموزان نيز نمي تواند رابطه اي دو جانبه ايجاد كند و زماني كه شنونده خوبي نباشد مطالب از هماهنگي و پيوستگي لازم خارج مي شود.
دانش آموز نيز كنترلي بر رفتار و اعمال خود ندارد و توجهي به درس و مطالب ارائه شده ندارد ، پس با نوعي حالت گيجي روبرو شده و زماني كه مفاهيم اصلي درس را نياموزد نمي تواند تكاليف خود را به نحو احسن انجام دهد. از اين رو عصبي و مضطرب مي شود و آرامش فكري لازم براي كارايي بعدي بهتر را نيز از دست مي دهد.
اما به راستي مسئوليت اين برقراري و ايجاد نظم با چه كسي است. آيا معلم به تنهايي قادر است ، يا وقت كافي دارد تا به حدود 20 الي 30 نفر يا بيشتر در كلاس درس انضباط دهد.
برخي از والدين تصور مي كنند فرزندان شان تا پيش از رسيدن به سن مدرسه بايد آزاد و راحت هر كاري مي خواهند انجام دهند و وقتي به مدرسه بروند معلم آموزشهاي لازم را به آنان مي دهد . در صورتي كه اين طور نيست. بايد زمينه اين كار از قبل از مدرسه آماده شود تا آموزشهاي معلم ، بازده عملي و كاربردي مناسبي داشته باشد.
والدين بايد به فرزندان خود آداب اجتماعي را ياد بدهند تا فرزندان نيز بدانند كه بايد مسئوليت رفتار و كردار خود را بپذيرند و پاسخگوي آن باشند.