وزير علوم در اولين جلسه بنياد نخبگان
دكتر "محمد مهدي زاهدي" در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار دانشگاهي مهر افزود: اولين جلسه بنياد ملي نخبگان با حضور رئيس جمهوري برگزار شد. در اين جلسه مباحث مختلفي پيرامون نحوه تعامل با نخبگان مطرح و مقرر شد چندين آئين نامه براي اين منظور تدوين شود.
وي از ايجاد دو كار گروه در بنياد ملي نخبگان خبر داد و گفت: يكي از اموري كه به اين كارگروه ها محول شده، شناسايي فرد نخبه و احراز نخبگي است.
وزير علوم اظهار داشت: در اين جلسه مقرر شد، كارگروهي به رياست دكتر داوودي متون پيشنهادي آيين نامه هاي داخلي، احراز نخبگي، مالي و طرح ايجاد بانك اطلاعاتي بنياد را تهيه كنند و براي بررسي و تصويب به هيات امناي بنياد ملي نخبگان ارائه دهند.
وي گفت: با فعاليت بنياد نخبگان به طور حتم ساير مراكز و نهادهايي كه در حمايت از نخبگان فعاليت مي كنند هدفمند و هماهنگ تر از قبل به فعاليت خود ادامه خواهند داد. در واقع بنياد ملي نخبگان سياست گذار اصلي حمايت از نخبگان كشور خواهد بود.
عضو هيات امناي بنياد ملي نخبگان افزود: همچنين در اين جلسه، اعضاي هيات امناي بنياد ملي نخبگان دغدغه ها و مشكلات نخبگان را مطرح و به تشريح ديدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
به گزارش "مهر"، نظر به تأكيد مقام معظم رهبري در استفاده صحيح و مناسب از ظرفيت هاي علمي نخبگان در راستاي توسعه كشور و لزوم حركت انقلابي در مسير رفع موانع و مشكلات توليد دانش و جنبش نرم افزاري در جلسه ديدار برخي از نخبگان علمي كشور با ايشان در مهر ماه 1383، بنياد ملي نخبگان كشور با اساسنامه اي تشكيل شد.
اساسنامه بنياد ملي نخبگان در دولت هشتم پس از بررسي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب نهايي رسيد.
در اساسنامه اهم وظايف بنياد ملي نخبگان، سياستگزاري و برنامه ريزي در محورهايي نظير پشتيباني مادي و معنوي از نخبگان كشور، شناسايي، هدايت و حمايت از نخبگان به منظور توليد علم در كشور، كشف، جذب و پرورش استعدادها و حمايت از شخصيت هاي جامع الشرايط علمي و حمايت از نخبگان براي انجام فعاليت هاي تحقيقاتي و كارآفريني عنوان شده است.
بر طبق اين اساسنامه، ايجاد هماهنگي ميان سازمان ها و نهادهاي مربوط به نخبگان و نظارت بر حسن اجراي فعاليت هاي آنان از جمله ديگر وظايف اين بنياد مي باشد و كليه دستگاه هاي فعال در زمينه امور نخبگان زير نظر بنياد و در چارچوب سياست ها و ضوابط مصوب آن فعاليت خواهند كرد.
رياست هيئت امناي بنياد ملي نخبگان رئيس جمهوري است و معاون اول رئيس جمهوري به عنوان رئيس بنياد حضور خواهد داشت.
بر اساس اساسنامه اين بنياد، دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزير علوم، تحقيقات و فناوري، وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزير آموزش و پرورش، رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، رئيس جهاد دانشگاهي ، رئيس دانشگاه آزاد اسلامي ساير اعضاي حقوقي بنياد ملي نخبگان به شمار مي آيند.