به گزارش خبرگزاري"مهر"، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي امروز در ديدار مديران و برنامه سازان رسانه اي كشورهاي مختلف، شركت كننده در هفتمين جشنواره بين المللي توليدات راديويي، نقش رسانه ها را در جهت دهي فكري و فرهنگي، تعيين ساختار هويت ملتها و ارتقاي اخلاق و معنويت در جامعه بسيار مهم و تعيين كننده خواندند و با اشاره به انحصار فكري و فرهنگي حاكم بر رسانه هاي جهان و عملكرد آنها در تأمين منافع شركتهاي بزرگ اقتصادي و قدرتهاي سلطه طلب تأكيد كردند: اگر بر مديريت رسانه اي و برنامه سازي رسانه ها، دين، اخلاق و فضيلت حاكم شود، قطعا وضع بشر بهتر از وضع موجود خواهد بود و در چنين شرايطي رسانه ها مي توانند زمينه ساز خوشبختي انسانها باشند.
ايشان با اشاره به تأثيرگذاري متفاوت رسانه ها كه در يك جهت مي توانند در بهبود زندگي انسان و گسترش صلح و امنيت جهاني مؤثر باشند و در جهت ديگر قابليت تبديل شدن به عامل برافروختن جنگهاي خانمانسوز، رواج آداب و رفتارهاي مضر و تهي كردن ملتها از هويت خود را دارند، افزودند: رسانه ها مي توانند زمينه ساز گفتگوي آزاد و دو جانبه و همچنين چند جانبه ميان ملتها و وسيله اي براي تبادل مفاهيم فرهنگي و اخلاقي و ارزشهاي والاي انساني ميان آنان باشند.
رهبر انقلاب اسلامي، رسانه هاي جهاني را در عصر حاضر جاده اي يكطرفه و درخدمت انعكاس خواسته هاي صاحبان امپراتوري رسانه اي دانستند و خاطرنشان كردند: امروز رسانه هاي دنيا به طور كامل در انحصار كساني است كه بزرگ ترين كارخانه هاي اسلحه سازي و ويرانگرترين بمبهاي اتمي را در اختيار دارند و خواستار حاكميت فضيلت اخلاقي، دين، معنويت و صلح در جهان نيستند.
حضرت آيت الله خامنه اي در تبيين جاده يكطرفه رسانه اي دنيا و نقش اين رسانه ها در بزرگنمايي هر آنچه كه به مصلحت صاحبان قدرت است، افزودند: امروز مصلحت صاحبان زر و زور اقتضا مي كند كه رسانه هاي تحت سلطه آنها اسلام را مساوي تروريسم و آمريكا را مظهر حقوق بشر و دموكراسي نشان دهند. اين دروغهاي بزرگ با استفاده از ابزارهاي پيشرفته و پيچيده ترين شيوه ها به عنوان حقيقت به مردم دنيا القا مي شود.
ايشان با اشاره به تبليغات هماهنگ رسانه هاي دنيا درباره موضوعاتي خاص تأكيد كردند: اين رسانه ها ناگهان بيماري آنفولانزاي مرغي را كه شايد تلفات آن در تمام جهان به هزار نفر هم نرسد خبر اول قرار مي دهند ولي دربارة كشتار صد و بيست هزار شهروند غيرنظامي عراقي، سكوت مي كنند يا همچنين اگر در يك نقطه از فلسطين انفجاري رخ دهد و چند صهيونيست كشته شوند، از آن به عنوان فاجعه ياد مي كنند اما به كشتار هر روزه مسلمانان فلسطين و اعلام رسمي رژيم صهيونيستي براي ترور فعالان فلسطيني بي توجهي مي شود.
مقام معظم رهبري با اشاره به جنجال تبليغاتي درباره تحقيقات هسته اي دانشمندان ايراني افزودند: مصلحت مديريت امپراتوري رسانه اي جهان اقتضا مي كند كه بگويند ايران درصدد دستيابي به سلاح اتمي است در حالي كه مروجان اين سياست تبليغي، به وضوح مي دانند اين دروغ است، اما در رسانه هاي جهان به هيچ وجه درخصوص تلاش دانشمندان يك ملت و دستيابي آنان به فناوري پيشرفته براي استفاده صلح آميز، خبري منتشر نمي شود.
حضرت آيت الله خامنه اي، اين واقعيات را مشكلات و بيماري مزمن رسانه هاي عمومي دنيا دانستند و با اشاره به انعكاس نيافتن مفاهيم مورد نظر ملتها و سخنان واقعي آنها در رسانه هاي جهاني و سوءاستفاده قدرتها از ناآگاهي ملتها، خاطرنشان كردند: اگر رسانه هاي دنيا ديدگاههاي ملت ايران را درخصوص مسائل مهم جهاني همچون حقوق بشر، مردم سالاري ديني، نقش دين در زندگي مردم، نقش زن در زندگي اجتماعي و ديدگاه اسلام درخصوص زن، به شهروندان غربي منعكس كنند، اتفاقات مهمي رخ خواهد داد و بسياري از سوءتفاهمها برطرف و در نهايت گسترة تصميم گيري قدرتمندان محدود مي شود.
رهبر انقلاب اسلامي همچنين در بخشي از سخنان خود با اشاره به اهميت و تأثيرگذاري راديو با وجود گسترش و پيشرفت رسانه هاي ديداري، افزودند: اهميت تأثيرگذاري هر رسانه اي وظيفه مديران و برنامه سازان آن رسانه را دو چندان مي كند كه بايد به اين مسئله توجه شود.
در اين ديدار آقاي ضرغامي رئيس سازمان صدا و سيما در سخناني با اشاره به نقش رسانه ها در شكل دهي فرهنگ و افكار عمومي گفت: برغم تهاجم رسانه اي تحميلي از جانب صاحبان قدرت، رسانه هاي مستقل همكاريهاي خود را گسترش داده اند و از اين تهديد بعنوان يك فرصت براي ايجاد احساس همبستگي و تقويت هويت ملي در رسانه هاي خود استفاده مي كنند. وي همچنين با اشاره به نگاه ويژه به راديو در افق رسانه افزود: شبكه هاي مختلف راديويي تلاش دارند تا با نگرشي تخصصي، ضمن حفظ كاركرد اصلي خود، آنرا ارتقاء نيز بخشند.
آقاي ديويد اَستلي دبيركل اتحاديه راديو و تلويزيونهاي آسيا و اقيانوسيه (ABU) نيز در سخناني با اشاره به عضويت يكصد راديو و تلويزيون در اين اتحاديه، از نقش فعال صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران در (ABU) قدرداني كرد و گفت: با توجه به ورود تكنولوژي ديجيتال در راديو، اين رسانه قديمي و تأثيرگذار بار ديگر در حال بازيافت جايگاه برجسته خود است.
همچنين تعدادي از مديران و برنامه سازان راديو از آفريقاي جنوبي، فرانسه، عربستان و هلند به بيان ديدگاههاي خود درباره نقش رسانه ها در جهان پرداختند.