"ريشه ها و نشانه هاي سكولاريسم" تاليف علي رباني گلپايگاني در 105 صفحه و شمارگان 2000 نسخه منتشر شد.

خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه : دلايل و شواهد نقلي و عقلي گوياي اين حقيقت است كه زندگي بشر هيچ گاه خالي از دين نبوده است . در نظرگاه عقل، دين جلوه رحمت و هدايت خداوند بر بشر است و بديهي است كه در ساحت الاهي خودداري از افاضه رحمت و هدايت راه ندارد.

مولف در كتاب حاضر به بررسي مباني سكولاريسم مي پردازد و معتقد است كه آراء و نظرياتي كه درباره سكولاريسم مطرح مي شود بر سه دسته قابل تقسيم است : 1- گروهي سكولاريسم را فرايندي ارزشمند و توسعه دانش و علم جديد مي دانند و بر اين باورند كه در عصر علم و دانش، روزگار حكومت ديني به سرآمده و فرهنگ، اقتصاد، اخلاق، سياست و همه شئون جامعه بشري را بايد به دست علم سپرد. 2- گروهي جدايي دين را از حكومت يك اصل ديني دانسته و معتقدند كه دين خود خواسته است كه در كار حكومت و سياست دخالت نداشته باشد و به حوزه مسائل فردي و تربيتي محدود بماند. 3- افرادي هم معتقدند كه دين علاوه بر رسالت تربيتي، نقش مديريتي و مسئوليت رهبري جامعه را نيز بر عهده دارد ولي از اديان آسماني، تنها اسلام است كه از دستبرد تحريف مصون مانده و احكام و تعاليم آن مي تواند مبناي برنامه ريزي هاي حكومتي قرار گيرد. بنابراين شريعت اسلام خطوط اساسي و روشهاي كلي نظام حكومت را ترسيم كرده و روشهاي كاربردي و عملي آن را به عقل و دانش سپرده است. بدين ترتيب هرگز ميان دين و علم ناسازگاري رخ نخواهد داد و توسعه دانش جايگزين دين نخواهد شد.

كتاب ريشه ها و نشانه هاي سكولاريسم از 10 بخش تشكيل شده است : سكولاريسم و سكولاريزاسيون، علل و زمينه هاي پيدايش سكولاريسم، سكولاريسم و قداست زدايي، سيانتيسم و سكولاريسم، سكولاريسم و اومانيسم، راسيوناليسم و سكولاريسم، سكولاريسم و ليبراليسم، سكولاريسم و مدرنيسم، سكولاريسم و تفكر فلسفي، سكولاريسم در مقايسه با حق و تكليف.