به گزارش خبرگزاري مهر ، مرتضي مبلغ با بيان اينكه شعار انتخابات مجلس هفتم بايد انتخابات قانونمند و آزاد و مشاركت باشكوه و حداكثرى باشد گفت : شايد براى اولين بار است كه ميزان مشاركت مردم به نحو عميقي باامنيت ملي ما گره خورده است .
معاون سياسي وزارت كشور افزود: روساي ستادهاي انتخابات استاني و فرمانداران بايد ساز و كار اجرايي انتخابات قانونمند و مشاركت حداكثري را طراحي و اجرا نمايند و با تدبير، شجاعت و مقاومت آن را به پيش ببرند.
مبلغ اضافه كرد: بايد توجه داشت كه بر اساس تصريح قانون، بررسي صلاحيت داوطلبان صرفا در محدوده وظايف هياتهاي اجرايي است و هياتهاي نظارت نيز صرفا بر عمليات آنان و مطابقت دادن آن با مواد قانوني نظارت دارند.
وي افزود: هياتهاي اجرايي موظفند بر اساس مدارك و مستندات قانوني به بررسي صلاحيتها بپردازند و هيچ كس حق ندارد فردي را خارج از موازين قانوني و بدون اسناد و مدارك مستند و مستدل رد صلاحيت كند.
معاون وزير كشور اضافه كرد : متاسفانه دراين شرايط استثنايي نگراني هايي هم وجود دارد. برخي قرائن حاكي ازآن است گروههايي از مردم به دليل اقدامهاى ناصوابي كه در گذشته انجام گرفته است ، دلسرد شده باشند.
مبلغ افزود : بر اين اساس ، شايد اين افراد از ضرورت اهميت حضور در پاى صندوقهاى راى غافل بمانند يا بخواهند دلسردى واعتراض خود را باراى ندادن اعلام كنند.
رييس ستاد انتخابات كشور با تاكيد بر اينكه مشاركت حداكثرى مردم شرايط منحصر به فردى را براى فايق آمدن بر تهديدهاى خارجي و مشكلات داخلي براى كشور فراهم مي كند كه با هيچ يك از راهبردها و روشهاى ديپلماتيك و يااقتصادى و نظامي قابل مقايسه نيست خاطرنشان كرد : اين نكته حساس وتاريخي ايجاب مي كند كه همه مقامات ، مسئولان و دستگاههاى كشور ، گروههاى سياسي و نخبگان با اقدامهاى واقعي و اثربخش ، اعتماد عمومي و نشاط سياسي را به جامعه برگردانند.
مبلغ تاكيد كرد: هرگونه كوتاهي و تخلف در اين زمينه به ويژه از سوي مسئولان و دستگاه هاي حكومت گناه نابخشودني در پي دارد و كساني كه وظيفه تاريخي خود را در برانگيختن اعتماد عمومي و پركردن برخي شكاف هاي ايجاد شده بين ملت و حكومت انجام ندهند مسئول عواقب كاهش مشاركت مردم خواهند بود و بايد در پيشگاه خدا و خلق خدا پاسخگو باشند.
مبلغ همچنين خواستار "تضمين دادن به مردم و نخبگان ، دانشگاهيان و دانشجويان در مورد سارى و جارى شدن راى آنان در عمل " و نيز " گوشزد كردن اهميت و حساسيت حضور حماسي در پاى صندوقهاى راى و پيامدهاى خطرناك عدم حضور آنان " شد.
رييس ستاد انتخابات كشور گفت : در روند انتخابات ، بويژه در بررسي صلاحيتها و اعلام نظر نسبت به آن ، هيچ يك از هيات هاى اجرايي و نظارت حق ندارند به طور سليقه اى و براساس برداشتها، گزارش شخصي و غيرقانوني عمل كنند و اگر چنين اتفاقي افتاد، منشا اثر نخواهد بود واز اجراى آن جلوگيرى مي شود.
وى افزود : بي طرفي در انتخابات به معني بي خط بودن نيست ، بلكه به معني پرهيز از دخالت سلايق وگرايش هاى فردى ، حزبي و جناحي در انتخابات است .
معاون سياسي وزارت كشور افزود: اين نكته حساس و تاريخي ايجاب ميكند كه همه مقامات و مسئولان و دستگاههاي كشور و گروههاي سياسي و نخبگان با اقدامهاي واقعي و اثربخش به باز توليد اعتماد عمومي و بازگرداندن نشاط سياسي به جامعه بپردازند و با دادن تضمين واقعي به اقشار مختلف مردم به ويژه نخبگان،دانشگاهيان و دانشجويان مبني بر آنكه همه دستگاههاي حكومتي تسليم راي آنان خواهند بود و راي آنان در عمل ساري و جاري خواهد شد، به آنان اهميت و حساسيت حضور گسترده و حماسي در پاي صندوقهاي راي را گوشزد نموده و آثار مثبت و منحصر به فرد آن را براي عزت و سربلندي ايران اسلامي و پيامدهاي خطرناك عدم حضور آنان را براي كشور تبيين و تشريح كنند.
معاون سياسي وزارت كشور در ادامه تاكيد كرد: همه ما بايد براي ايجاد شرايط اطمينان بخش و اعتماد برانگيز براي حضور حداكثر مردم در انتخابات تلاش كرده و از هيچ كوششي فروگذار نكنيم.
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۸۲ - ۱۷:۳۰
رييس ستاد انتخابات كشور در جمع معاونان سياسي ، امنيتي استانداريها و رييسان ستاد انتخاباتي استانهاي كشور گفت : رعايت قانون در انتخابات ،جلوگيرى از رفتارهاى غير قانوني و فراقانوني و دفاع قاطع از حقوق داوطلبان نمايندگان و راى دهندگان ، سياست اصلي دولت و وزارت كشور است .