وي تأكيد كرد: البته دانشگاه هاي علوم پزشكي تا حدي كه قانون اين اختيار را براي آنها قائل شده است مخير هستند كه به تغييراتي در نظام آموزشي خود بپردازند كه اين تغييرات نيز بايد به تأييد مراجع ذي صلاح در وزارت بهداشت برسد.
تغييرات احتمالي در نحوه پذيرش دستيار تخصصي در علوم پزشكي بر عهده دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي است |
معاون وزير بهداشت خاطرنشان كرد: همچنين از طريق ايجاد مراكز تحقيقاتي نيز مي توان براي طرح هاي جديد و منابع علمي مبتني بر تحولات، برنامه ريزي مناسبي انجام داد زيرا تحول اساسي در نظام آموزش پزشكي بايد مورد بررسي دقيق قرار گيرد.
دكتر محققي در ادامه گفتگوي خود با خبرگزاري مهر گفت: مكتب هاي مختلفي در روش تربيت نيروي انساني مقطع دوره پزشكي در جهان وجود دارد بطوريكه پذيرش دانشجو از دو تا چند مرحله متغير است، دليل اصلي اين موضوع هم اين است كه بسياري از رشته هاي پزشكي در دوران 3 سال اول تحصيل خود وجوه مشتركي زيادي با هم دارند و از منابع مشترك و متنوعي برخوردار هستند.
رشته هاي علوم پزشكي در برخي از كشورها به ترتيب داراي مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد، Ph.D و MD است |
وي يادآور شد: رشته پزشكي در برخي از كشورها به ترتيب داراي مقاطع كارشناسي، كارشناسي ارشد، Ph.D و MD است و به دليل بحث هاي علمي متنوع و نيازهاي اجتماعي مختلفي كه در هر كشوري وجود دارد مي توان از نظام هاي پذيرش دانشجو در همه جوامع به اشكال مختلف الگوبرداري كرد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: به دليل اين تنوع در زمان ارزشيابي مدارك دانشجويان ايراني كه خارج از كشور تحصيل كرده اند با نظام هاي آموزشي متفاوتي مواجه مي شويم كه عناوين درسي متعددي را در بر گرفته است.
وي در خصوص تغييرات احتمالي در نحوه پذيرش دستيار تخصصي در رشته هاي تخصصي علوم پزشكي، نيز ياد آور شد: مرجع تعيين كننده شرايط پذيرش دستيار دبيرخانه شوراي آموزش پزشكي و تخصصي است و اگر تغييراتي مانند حد نصاب قبولي، سهميه مناطق محروم، تعهدات خدمت، آموزش دستياري، منابع آزمون و شكل و نحوه آزمون نياز باشد، دبيرخانه حدود و موارد تغيير را تعيين مي كند.