وزير كشور با بيان اينكه ايران و پاكستان جزء مهاجر پذيرترين كشورهاي دنيا هستند ، گفت: سه دهه از حضور اتباع بيگانه در ايران مي گذرد و آخرين آمارها نشان مي دهد بيش از 2 ميليون اتباع خارجي در كشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر، مصطفي پورمحمدي امروز در همايش مديران كل اتباع خارجي استانداري هاي سراسر كشور گفت : مسئله اتباع خارجي در هر كشور بسيار مهم و قابل توجه است و جزء موضوعات مورد بحث مديران و تصميم گيران كشور است.

وي گفت: حضور اتباع بيگانه در ابعاد مختلف به زندگي مردم تاثير مي گذارد و در نگاه اول بحث اجتماعي را در بر مي گيرد.

پورمحمدي افزود: مديريت اتباع بيگانه به ويژه در زماني كه اين مجموعه از محيط هاي بسته بيرون مي آيد و در محيط جامعه توزيع مي شود ، نظم اقتصادي جامعه را به هم زده و تعادل منطق بازار را تحت تاثير قرار مي دهد و از سوي ديگر بخشي از منابع كشورها را به خود اختصاص مي دهد.

وي با بيان اينكه وجود اتباع بيگانه در بحث امنيت كشور تاثير گذار هستند ، گفت: معمولا مهاجران به دليل مشكلاتي ، مورد استفاده قرار مي گيرند و در صورت مواجهه با كمبودها در زندگي ، هنجارها را زير پا گذاشته و در بين خود دست به خشونت مي زنند.

پورمحمدي افزود: مسائل اجتماعي و اقصادي و امنيتي ناشي از حضور اتباع بيگانه به يك مقوله حاد سياسي و در نهايت به يك معضل اجتماعي تبديل خواهد شد.

وزير كشور گفت: ايران نشان داده در مديريت شرايط و مواجهه با مقولات و حوادث بزرگ در ارتباط با حضور اتباع بيگانه قدرت تحمل داشته و اين نشات گرفته از فرهنگ ايراني است.

وي با بيان اينكه اتباع بيگانه در اكثر استانها توزيع شده اند ، تصريح كرد: در بيش از 19 استان كشور مهاجران افغاني و در بيش از 20 استان مهاجران خارجي حضور دارند.

وزير كشور افزود: در حال حاضر در جوامع اروپايي به دليل مشكلات بازار كار از جمعيت مهاجر براي كار در كشورشان دعودت كرده اند اما نتوانسته اند در يك تعادل منطقي قرار گيرند.

پورمحمدي گفت: تعداد بسياري از مهاجران افغاني طي مدت 2 سال گذشته پس از بازگشت به كشورشان مجدد به ايران برگشته اند و بيان مي كنند كه با فضاي اجتماعي ايران انس گرفته و توان بازگشت به افغانستان را ندارند.

وزير كشور ادامه داد: پاداش ميزباني ايران براي شهروندان عراقي كه بيش از سه دهه در ايران حضور داشته اند اين است كه همگرايي بين ملت ايران و عراق به وجود آمده است .

وي با تاكيد بر اينكه شناسايي براي ثبت نام اتباع بايد به صورت جدي انجام شود،  افزود : شرايط زندگي در كشور افغانستان مناسب نيست اما ناگزير به بازگشت آنان به كشوشان هستيم و اين امر بايد تحقق يابد.

پورمحمدي تاكيد كرد: مديران در استانها با تمام توان براي شناسايي اتباع خارجي بسيج شوند و اتباع را توجيه كنند و در يك برنامه ريزي منسجم وارد عمل شوند.

وي با بيان اينكه دوره ميزباني را بايد با كمترين عارضه سپري كنيم ، تصريح كرد: اتباع بيگانه حقوقي به گردن ايرانيان دارند و نبايد با برخورد و خاطره اي بد كشور را ترك كنند .