جوانان با گرايش هاي مختلف اجتماعي و فرهنگي هريك ازدغدغه هاي خاصي برخوردارند و مسائلي هرچند ناچيز ، تلنگري در ذهن كنكاشگر آنها در عالم سينما است .
"روستايي غريب" ، "مردماني محروم" ، "جواناني شيك پوش و بعضا بي هويت" ،" گريه كودك و يا پارس سگ " هريك موضوعي براي پردازش بصري است كه فيلمسازان جوان را به خود مشغول كرده است .
جشنواره فليم كوتاه تهران كه محصول تجربه دوره جديد در ايام ادغام انجمن سينماي جوانان و مركز گسترش سينماي مستند وتجربي است به گفته دست اندركاران ، ارزشگذاري ، ژرف نگري و معرفي استعدادهاي نو را در دستور كار خود قرار داده است .
مرور كارنامه بيست ساله جشنواره سينماي جوانان و توليد هزاران فيلم كوتاه شايد از منظر كمي قابل دفاع باشد اما از لحاظ كيفي داراي اشكالاتي است كه به نظر مي رسد پس از سالها آزمون و خطا توجه به تقويت ساختار جشنواره اي و برطرف كردن كاستيهاي محتوايي ، رسالت تيم جديد مديريتي اين حوزه باشد .
به باور كارشناسان سينمايي، رويدادهاي هنري و ارائه ويترين آثارتوليدي در قالب جشنواره هاي متعدد داخلي بي بهره از كاركردهاي فني است .
گسترش آموزش ، تقويت ساختارهاي اداري ، مالي ، توجه به زير ساختهاي سينمايي ، تقسيم مناسب امكانات و توجه به استعدادها و ايجاد انگيزه دررديابي موضوعي از جمله مولفه هايي است كه در سينماي جوانان و به طور كلي صنعت فيلمسازي اساسي به نظر مي رسد.
برخي از سينماگران عرصه فيلم كوتاه معتقدند كه وجود مميزي و دخالت افراد غيرمسئول در هدايت و حمايت از جريانهاي خاص سينمايي ، فعاليت آنهارا با چالش هايي مواجه كرده است.
انجمن سينماي جوانان و مركز گسترش سينماي مستند و تجربي به عنوان مرجع حمايتي سينماي كوتاه همواره در طول سالهاي اخير دستخوش تغييراتي بوده است كه ضرباهنگ اين تغييرات اوج و يا فرود اين عرصه را به دنبال داشته است .
دردوره اي توليد انبوه فيلم و ورود گسترده فيلمسازان جوان و دوره اي ديگر تب جشنواره و هجوم آثار ويتريني هر يك در جاي خود آسيب هايي را به اين سينما وارد كرده است .
از سويي عده اي از دست اندركاران صنعت فيلمسازي بر آموزش حرفه اي ، توجه به زير ساختها و تقويت ساختار بصري در عرصه فيلم كوتاه به عنوان مولفه هاي توليد فيلم تاكيد دارند و جواناني را كه پشت دوربين قرا مي گيرند به انگيزه براي ساختن و توجه دقيق به موضوعهاي مختلف توصيه مي كنند.
به هرحال سينما ي جوان عرصه اي براي تبادل انديشه و طرح ايده هاي نو است ، عرصه اي براي بيان آرمانها كه از ساختار خاصي تبعيت مي كند و غفلت از برخي مسائل كه در سينماي بلند به هيچ انگاشته مي شود در آينده كل صنعت فيلمسازي را تحت الشعاع قر ار مي دهد.
"اعتمادآفريني " شرط نخست فعاليت جوانان در حوزه فرهنگي است ، چقدر به جوانان اطمينان داريم و چگونه سينمايي را از آنها خواهانيم ؟.
تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۸۲ - ۰۹:۴۷
سينماي كوتاه به عنوان يكي از اركان سينماي حرفه اي ، زمينه اي براي طرح موضوعهاي جذاب و بروز استعدادها و توانايي هاي خلاق در قالب توليد آثار بصري است .