بسياري از كساني كه در حوزه نشر فعاليت مي كنند ، تنها به يارانه كاغذ و خريد كتاب از سوي وزارت ارشاد وابسته اند ، در حالي كه ناشر واقعي مي تواند با سرمايه اندك و بدون نياز به حمايت دولت به بهترين شيوه فعاليت كند .

مدير نشر سمرقند درگفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : ناشراني كه به كار نشر نگاه تجاري دارند بيشترين لطمه را به فرهنگ ايران وارد مي كنند ، با وجود اينكه ناشران شهرستاني نسبت به ناشران پايتخت درتوزيع و پخش كتاب با مشكلات و آسيب هاي بيشتري روبرو هستند ولي كيفيت آثارشان در حد مطلوبي است .

بيگي با بيان اينكه قطع تسهيلات دولت در حوزه نشر منشاء توفيق خواهد شد ادامه داد : در صورتي كه از سوي رسانه هاي جمعي كتاب هاي خوب ناشران گمنام كه در گوشه و كنار ايران با انگيزه خدمت به انديشه و قلم اين سرزمين به چاپ و نشر كتاب مي پردازند معرفي و نقد شوند اين ناشران نشر ايران را در سطح جهان مطرح خواهند كرد .

اين ناشر كه درشهرستان لنگرود فعاليت مي كند ، خاطرنشان كرد : ناشران شهرستاني فرهنگسازان گمنامي هستند كه اغلب بدون انگيزه مالي و با تحصيلات بالا به حرفه نشر وارد مي شوند . با توجه به مسايل كنوني و حساسيت هايي كه جامعه ما با آن روبرو است نياز به كتابهايي كه هويت و تمدن پرشكوه ايرانيان را ياد آور مي شوند بيش از هر زمان ديگر احساس مي شود .

مراد علي بيگي تصريح كرد : بر خلاف گفته كساني كه دم از دوري جوانان امروز از كتابهاي تاريخي و فرهنگي مي زنند با نگاهي دقيق تر به جايگاه آثار تاريخي و فرهنگي درسبد مطالعه جوانان در مي يابيم كه نسل امروز تشنه بازشناسي گذشته خود است .

وي اضافه كرد: جاي كتابهاي با ارزش بسياري درحوزه نشرخالي است كه چاپ آنها مي تواند به بسياري ازبحرانهاي ملي جوانان پاسخ گويد . حمايت دولت از مولفان و محققان تاريخ و ادبيات ايران در رفع دغدغه هاي اقتصادي آنان را به نگارش و تحقيق رغبت بيشتري مي دهد . 

اين ناشر خاطرنشان كرد : استعدادهاي با ارزش و پرافتخاري در ميان جوانان وجود دارد و درصورتي كه ازسوي دولت حمايت شوند در آينده نزديك نهال انديشه امروز به ثمر مي نشيند .