بسياري از كتابخانه هاي عمومي آرشيو كاملي از نشريات قديمي ندارند و امكان فراهم آوري و تهيه اين نشريات ، به دليل مشكلاتي كه اين كار دارد براي همه كتابخانه ها امكان پذير نيست.

مهران آشوري كارشناس ارشد كتابداري در گفتگو با مهر، ضمن بيان اين مطلب افزود: "ميراث مطبوعات ايران" ، ميراث گذشتگان و امروزيان، آينده تاريخ و منبع اطلاعاتي غني براي پژوهشگران و محققان است پس براي نگهداري و حفاظت از آنها بيش از كتاب هاي ديگر بايد دقت كنيم.

وي تصريح كرد : پاسداري از اين ميراث به يقين موجب مي شود كه آيندگان ما در بررسي تاريخ و احوال امروز، دچار مشكل نشوند اما بايد توجه داشت كه پاسداري از اين ميراث به معناي حبس منابع نيست. در تحول شتاب آلود جهان امروز بايد توامان هم به فكر حفاظت و نگهداري از منابع بود و هم به مراجعه كننده به سهولت و بدون هيچ مانعي خدمت رساني كرد.

مسئول بخش نشريات كتابخانه مركزي و مركز اسناد دانشگاه تهران، اضافه كرد: يك كتابدار در زمينه تهيه اين مطبوعات با مشكلات زيادي مواجه است و مثلا نمي داند كه از امروز قرار است روزنامه جديدي منتشر شود. من به شخصه وقتي شماره چهارم از روزنامه كارگزاران منتشر شد متوجه اين موضوع شدم پس با اين حساب كتابخانه من سه شماره از اين روزنامه را كسر داشت و در نمايشگاه مطبوعات به سختي توانستيم شماره دوم از آن را پيدا و به آرشيو خود وارد كنيم.

وي ادامه داد: بسياري از نشريات هستند كه مدتي پس از انتشار آنها ما مطلع مي شويم و نمي دانيم چگونه بايد اين نشريات را پيدا كنيم. اين مساله مي تواند در كتاب هفته منعكس شود ولي باز هم اين اطلاعات دقيق و كافي نيست و بنابراين جاي بخشي به عنوان ابزاي گزينش جاري در كشور ما خالي است و اگر وزارت ارشاد در پايگاه اطلاع رساني خود بخشي را به نشرياتي كه چاپ مي شوند و مجوز دارند و قسمتي را به اطلاع رساني در مورد نشرياتي كه قرار است به زودي چاپ شوند اختصاص دهد، كتابخانه ها دچار اين مشكلات نخواهند شد.

آشوري در پايان گفت: ابزارهاي گزينش جاري بسيار براي كتابداران اهميت دارد و اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي پايانه اي اطلاع رساني را در زمينه اطلاع رساني به كتابخانه ها براي گزينش نشريات جاري فراهم كند ، بسياري از مشكلات كتابداران در زمينه نشريات جديدالانتشار مرتفع خواهد شد.