منابع آگاه از بروز اختلافاتي بين آمريكا ، انگليس و فرانسه براي دخالت در روند تحقيقات بين المللي ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان خبر دادند.

به گزارش خبرگزاري مهربه نقل ازرونامه الديار، منابع آگاه اعلام كردند كه واشنگتن درنظر دارد تا درگزارش "سرژ برامرتز" رئيس تيم تحقيقات سازمان ملل متحد دخالت كند و همچنين تلاش دارد اين تصور را ايجاد كند كه تمام مواد منفجره( به كارگرفته شده براي ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان) در زير زمين كار گذارده شده بود و خودروي ميتسوبيشي حامل مواد منفجره مذكور نبود.

اين اطلاعات به دست آمده هچنين حاكي از آن است كه اروپا دخالت آمريكا را در گزارش برامرتز رد كرد و درگيري واقعي بين آمريكا و اروپا بر سر اين موضوع پديد آمد.

اين روزنامه چاپ لبنان در ادامه به نقل از منابع آگاه مي نويسد: اما، سرژ برامرتز در موضعگيري خود در مورد اعلان نتيجه تحقيقاتش مقاومت مي كند.

الديار اين سوال را مطرح مي كند: اما سوال اينجا است كه چگونه مهليز( رئيس سابق تيم تحقيقات سازمان ملل متحد) مي گويد مواد منفجره بر روي زمين كارگذاشته شده بود و واشنگتن بر عكس اين مسئله تاكيد دارد وهمچنين قول ديگري نيز وجود دارد كه برخي مي گويند مواد منفجره مذكور هم در زير و هم بر روي زمين كارگذارده شده بود. 

اطلاعات وارده از منابع ديپلماتيك در رم حاكي از آن است كه سازمان جاسوسي آمريكا با سازمان جاسوسي انگليس و فرانسه گردهم آمدند و بين اين سه كشور درمورد دخالت در روند تحقيقات بين المللي برامرتز اختلافاتي به وجود آمد.

فرانسه هم در اين روند همسو با نظر آمريكا نيست و با اين كشور مخالفت دارد، اما روزهاي آتي نهايت تاثيرگذاري آمريكا و دخالت اين كشور را در روند تحقيقات نشان خواهد داد.

سرژ برامرتز در تاريخ 16 مارس(25 اسفند) گذشته اولين گزارش خود را به عنان ارائه داد.

در اين گزارش، وي تاكيد كرده بود كه همكاري سوريه با تيم تحقيقات سازمان ملل متحد مسئله اساسي در كشف ابهامات جنايت ترور خواهد بود.

دمشق هم از اين گزارش اظهار رضايت كرد.

دتليو مهليز رئيس سابق اين تيم در دو گزارش خود به سازمان ملل متحد، سازمان امنيتي سوريه و لبنان را به دست داشتن در ترور حريري متهم كرده بود.

رفيق حريري به همراه 22 تن ديگر در 14 فوريه 2005 ( 25 بهمن سال 1383 ) طي وقوع انفجاري در بيروت كشته شد.