مديركل پيگيري امور استانها و سازمانهاي وابسته به قوه قضائيه گفت: طي سال گذشته 3 ميليون و 647 هزار و 580 پرونده به شوراهاي حل اختلاف ارجاع شده كه از اين تعداد 3 ميليون و 480 هزار و 617 پرونده مختومه شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، دكتر حسن حميديان امروز طي نشست خبري با خبرنگاران ، اعلام كرد: ورودي پرونده ها در سال 83 به شوراهاي حل اختلاف يك ميليون و 730 هزار و 291 پرونده بوده كه از اين تعداد يك ميليون و 568 هزار و 679 پرونده مختومه شده است.

وي گفت : در سال 83 ، 11هزار و 407 شعبه شوراي حل اختلاف داشته ايم كه تا پايان سال 84 به 17هزار و 282 شعبه ارتقاء پيدا كرده است .

حميديان افزود : تهران با داشتن 2 هزار و 554 بيشترين شعبات شوراهاي حل اختلاف را دارد و خراسان جنوبي با 117 شعبه كمترين شوراهاي حل اختلاف را دارد.

وي تصريح كرد: براي حل اختلاف بين افراد فقط 4 گزينه وجود دارد ، به گونه اي كه شخص با انتقام يا آبرو ريزي حق خود را بگيرد يا به مرور زمان منتظر گرفتن حق قانوني خود شود اما بايد گفت بهترين راه براي گرفتن حق از طريق داوري و صلح و سازش است.

حميديان با بيان اينكه 70 درصد پرونده هاي سبك را مي توان در شوراهاي حل اختلاف رسيدگي كرد گفت : امروزه 25 درصد پرونده ها با توافق طرفين به شوراهاي حل اختلاف ارجاع مي شود و اين موفقيت خوبي است .

وي در خصوص اعتراض به آراء صادره در شوراهاي حل اختلاف ، گفت: صدور راي در شوراهاي حل اختلاف در صورت تاييد قاضي مشاور است و در صورتي كه يكي از طرفين از راي صادره ناراضي باشد ، اعتراض جهت رسيدگي مجدد به دادگاه بدوي ارجاع مي شود.