محمد علي وكيلي در گفت و گو با خبرنگار سياسي "مهر"، در خصوص دورنماي دستيابي به يك تفاهم پايدار بر سر پيشنهادات اروپا گفت: اگر بسته پيشنهادي تامين كننده شرايط حداقلي ايران نباشد و خط قرمز ايران در آن به رسميت شناخته نشده باشد، به هيچ وجه امكان تفاهم در آن وجود ندارد.
وي افزود: در شرايط جديد از نظر حق انتخاب، دو طرف اروپايي و ايران در يك دالان تنگ قرار گرفته اند و در اين وضعيت دو طرف با نرم كردن مواضع و با واقع بيني مي توانند از بحران موجود خارج شوند. درك موقعيت ايران و پاسداشت بخش حداقلي حقوق كشورمان در رسيدن به يك تفاهم مثمر ثمر خواهد بود .
مدير مسئول روزنامه ابتكار در مورد توافق بر سر عدم مشخص شدن مفاد پيشنهادها و تمايل اروپايي ها براي زمينه سازي يك فضاي سياسي كه در آن بشود به تفاهم دست يافت ، به اين نكته اشاره كرد كه بسته بودن پيشنهادات نشانگر آن است كه عزم طرف اروپايي بر اين است كه به صورت مسالمت آميز به يك راه حل و جمع بندي ديپلماتيك برسند. اگر بنا بود كه نتيجه از پيش مشخص باشد به روش جنگ رواني كه غربي ها از آن استفاده مي كنند، اين بار هم قطعا قبل از ارايه پيشنهادها سعي مي كردند با جنگ رواني خود را در مقام پيروز، در جمع بندي اجلاس وين قرار دهند.
وكيلي با اشاره به اينكه تامل و عدم مشخص كردن جزئيات پيشنهاد، نشان از تمايل اروپائيان به دستيابي به تفاهم است، تصريح كرد: در رويكرد جديد نقش روسيه و چين تعيين كننده بود .
محمد علي وكيلي در مورد نقش آمريكا در به سر انجام رسيدن تفاهم و بسته پيشنهادي گروه 1+5 هم گفت : بدون شك تغيير موضعي بعد از نامه احمدي نژاد در مواضع دولتمردان آمريكا اتفاق افتاد و از دكترين براندازي ايران دست برداشتند و گفتماني را انتخاب كردند كه با ادبيات براندازانه مغاير است. اگر چه آمريكايي ها گفتمان با پيش شرط را به پيش كشيده اند اما نفس اعلام آمادگي براي مذاكره و الحاق به تيم اروپايي چراغ سبزهايي به طرف اروپايي نشان داد تا راه حل ديپلماتيك بحران هسته اي ايران را به سر انجام برساند.