گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر : فردا سالروز شهادت حسين فهميده است ، كسي كه حضرت امام خميني (ره)راجع به وي فرمودند ؛رهبر ما آن طفل دوازده ساله اي است كه با قلب كوچك خود كه ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است ، با نارنجك خود را زير تانك دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نيز شربت شهادت نوشيد .

شهيد محمد حسين فهميده فرزند محمد تقي در خانواده اي مذهبي در يكي از روزهاي بهاري ارديبهشت ماه سال 1346 ( مصادف با سوم محرم ) چشم به جهان گشود . او كه سومين فرزند خانواده ، در بين هفت خواهر و برادر خود بود ، در شهر خون وقيام و در جوار حضرت معصومه سلام الله عليها در خانه اي محقر و كوچك و يك اطاقه ، در محله پامنار و در كوچه اي به همين نام به دنيا آمد .

" خداوند به شما پسر بچه سياه و خوشمزه ، ولي سالم عطا فرمود " . خبر پا گذاشتن او به عرصه حيات به پدرش چنين بود . اين خبر براي او كه در آن زمان كارگر بنا بود ، اسباب مسرت و خوشنودي وي شد و خدا را سپاس و ثنا گفت و به خاطر نعمتش به او شكر نمود .

در اين مدت ، يكي دو سال به دلايل مشكلات و حوادث زندگي به همراه پدر و مادر و خانواده اش در تهران زندگي كرد و دوباره به قم بازگشت . به مدرسه و درس خواندن علاقه وافري داشت و از اين رو قبل از موعد مدرسه رفتن ، مدتي به مكتب خانه رفت و گاهي نيز همراه برادرش داود به مدرسه رفت و آمدي داشت .

در سال 52 در شهر مقدس قم به مدرسه رفت و كلاس اول ابتدايي را طي كرد . در مدرسه تحصيل خود را در سال اول ابتدايي با يك معلم روحاني گذراند و نكات فراوان علمي و اجتماعي از او آموخت كه در ساختن شخصيتش تاثير زيادي داشت . سال دوم و سوم و چهارم ابتدايي را نيز در شهر خون و قيام ، قم و در همان مدرسه پشت سر گذاشت . سال پنجم ابتدايي و اول و دوم راهنمايي را به دليل انتقال خانواده اش به كرج در دو مدرسه در اين شهر گذراند .

به دليل مشكلات زندگي ، پدرش كه در آن زمان به رانندگي اشتغال داشت اورا به همراه خانواده اش به شهرستان كرج آورد . اين جابجايي از قم به كرج براي او كه به پدر بسيار علاقه مند بود و در جهت كمك به پدر انجام مي شد و به همين جهت براي انجام اين نقل و انتقال و اسباب كشي و تهيه مسكن اجاره اي فعاليت از خود نشان داد . به هر صورت درس خود را در كلاس پنجم ابتدايي با موفقيت كامل در كرج گذراند و در تابستانها نيز در جهت كمك اقتصادي به خانواده - از طريق فروش هندوانه در   مغازه اي كه براي او تهيه كرده بودند - فعاليت مي كرد ." شهيد محمد حسين فهميده" كه هميشه و همه او را حسين صدا مي كردند ،كلاس اول و دوم راهنمايي را در مدرسه خياباني مشغول به تحصيل بود و در همين دوران بود كه به واسطه حوادث انقلاب ، روح وي نيز مانند ميليونها جوان و نوجوان ديگر در كشور دچار تحولات عظيمي گرديد .

عوامل موثر بر شخصيت شهيد فهميده 

شخصيت شهيد محمد حسين فهميده به دليل داشتن خانواده اي متدين و مذهبي و شرايط خاص شهر قم و نيز زمينه مساعد و روحي به گونه اي خاص شكل گرفت به طوري كه سرشار از فرهنگ غني اسلام بود . مقام معظم رهبري ، حضرت آيت الله خامنه اي در ديدار با خانواده او به اين مطلب اشاره كرده و در رابطه با فداكاري و شجاعت او فرمودند :" بروز چنين حوادثي كه ناشي از تربيت صحيح و اصالتهاي خانوادگي است صرفا در محيطهاي اسلامي جلوه گري و نور افشاني مي كند . "

شهيد فهميده در دوران كودكي به همراه پدر و مادر خود به حرم حضرت معصومه سلام الله عليها مي رفت . همچنين بر سر مزار امام زاده ها حاضر مي شد و روح بزرگش را از سرچشمه هايي اين چنين تغذيه معنوي مي نمود . در كرج هم كه بودند در ايام عزاداري و محرم وصفر بيشتر به همراه خانواده اش به قم مي رفت و در مراسمات مذهبي شهر قم شركت مي كرد . در بين اقوام او در قم ، دوست صميمي او يعني حسين كريمي در شكل گيري شخصيت او نقش زيادي داشته است و شهيد فهميده هميشه از او به نيكي ياد مي كرده و براي دوستانش در كرج ارادت خود را به او بيان مي نموده و سعي مي كرده آنها را با او آشنا و دوست كند . همچنين يكي از عوامل مهم در شكل گيري شخصيت او را نوارها و اعلاميه هاي حضرت امام كه قبل از انقلاب به دست او رسيده بود بايد دانست .

او عمده حوادث انقلاب را در كرج گذراند و بخشي از آن را نيز به دليل مسافرتهاي مكرر به قم و تهران در اين دو شهر شاهد بود و همانند بقيه مردم تحت تاثير جو عمومي انقلاب و در جريان مسايل آن قرار گرفت و شرايط انقلاب تاثير فراواني بر او گذاشت . نزديك به پيروزي انقلاب عليرغم سن كم سن و شرايط سخت انقلابي ها همكاري داشت و اطلاعيه هاي حضرت امام را به كمك دوستانش در تهران و كرج پخش مي كرد . با پيروزي انقلاب ديگر در منزل قرار نمي گرفت و به طور مرتب در مساجد و پايگاههاي مردمي در تهران و كرج حضور پيدا مي كرد و بدين منوال شخصيت روحي و فكري او شكل مي گرفت . در دوران انقلاب فعاليتهاي زيادي داشت . مرتب به دانشگاه تهران مي رفت و در مراسم نماز جمعه تهران شركت مي كرد . در اوج پيروزي انقلاب به دليل گستردگي مبارزات مردمي در تهران نسبت به كرج به بهانه رفتن به خانه اقوام مرتب به تهران مي آمد و عموما در دانشگاه تهران در حوادث و تظاهرات شركت مي جست .

در كرج خاطرات خود را از مبارزات مردم قم براي دوستانش نقل مي كرد . اطلاعات و آگاهي هاي او در مسايل اجتماعي و انقلاب از همسالانش بيشتربود و با وجود سن كم از آگاهي سياسي و فهم اجتماعي بالايي برخوردار بود . شهيد فهميده بعضي اعلاميه ها و نوارهاي سخنراني حضرت امام را در خانه نگهداري مي كرد و تغذيه فكري او نيز بيشتر از طريق همين نوارها و اطلاعيه هايي بود كه به دست او رسيده بود . يكبار هنگام قطع برق در مسجد كارخانه قند كرج اقدام به پخش اعلاميه نمود و يك شب به عنوان اعتراض به حكومت نظامي تعدادي لاستيك فراهم كرد و با كمك دوستانش آنها را به آتش كشيد . گاهي نيز دوستانش را به شركت در تظاهرات تهران تشويق مي كرد و آنان را به همراه خود به تهران مي برد . شهيد فهميده با وجود كمي سن نسبت به مسايل انقلاب احساس  مسوليت مي كرد و مسوليتهاي اجتماعي راباري بر دوش خود مي ديد كه بايد براي انجام آنها ايفاي نقش كند ، از همين رو در اوايل انقلاب با بعضي پايگاههاي  كميته انقلاب اسلامي  همكاري داشت .