اين نوازنده ساكسيفون در گفت و گو با خبرنگار موسيقي مهر با بيان اين مطلب اظهار داشت : آن چه امروز به اسم ترانه ساخته مي شود همان چيزي است كه مردم مي خواهند و من به شخصه معتقدم كه اين درخواست مردم كاملا درست و منطقي است.
به اعتقاد اين آهنگساز موسيقي اي كه امروز در قالب ترانه به مردم عرضه مي شود با ريتم و سرعت اجتماع هماهنگ و همنوا است.
او در اين باره گفت : همنوايي با سرعت جامعه نه فقط در عرصه موسيقي كه در اغلب امور اجتماعي ديده مي شود. اين كه غذاهايي موسوم به "Fast food" جاي چلو كباب را گرفته است نشان از آن دارد كه مردم مي خواهند ريتم خود را با ريتم وقايع اجتماعي تطبيق بدهند.
حجازي ادامه داد: موسيقي ، نقاشي وهر هنرديگري محصولات فرهنگ اجتماعي محسوب مي شوند . ترانه نيز يكي از همين محصولات اجتماعي است كه همواره در پي منطبق كردن سرعت خود با ريتم اجتماع و مردم بوده است.
وي در واكنش به اين گفته كه محتواي ترانه هاي امروزي سخيف و سطحي شده است اظهار داشت : آهنگ هاي قديمي هم محتواي آن چناني نداشته اند. جز معدود ترانه سراياني كه در گذشته آثار قابل تاملي ارايه كرده اند مابقي ترانه ها از نظر محتوا فرق چنداني با ترانه هاي امروزي ندارند.
اين آهنگساز تاكيد كرد : ترانه هاي امروزي را بايد به گونه اي استراحتگاه براي مردم تعبير كرد. در زمانه اي كه مخاطبان حوصله نمي كنند حتي مصرعي از يك بيت را تجزيه و تحليل كنند چگونه مي توان انتظار داشت كه در ترانه اي بلند به دنبال معنا بگردند. آن ها در پي آهنگي هستند كه با حركت سريع زندگي شان هم ريتم باشد. به سرعت متوجهش بشوند و بگذرند.
با اين حال حجازي معتقد است : مشكل عمده ترانه سازي امروز اين است كه مثل سابق شعر بر اساس ملودي سروده نمي شود.
به گفته او راز ماندگاري ترانه – فارغ از محتواي آن - در اين است كه اول آهنگ و ملودي اي وجود داشته باشد و بعد بر اساس آن ملودي شعري سروده شود.
به اعتقاد حجازي تصنيف در بدو پيدايش آوازي بوده و بعد گونه سازي آن ساخته شده است.
زارعين و گله داران نخستين كساني بوده اند كه به گفته وي تصنيف و ترانه را ساخته و پرداخته اند و راز ماندگاري كارهايشان در اين بوده كه ابتدا آوازي را زمزمه مي كردند و بعد به آن آواز لحن دادند و سپس به آن شعري را افزودند كه ما امروز با نام هاي"دختر ژوليده" ، "دختر بوير احمدي" ويا ترانه هايي چون "بارون بارونه زمينا ترمي شه/ گلنسا جونم كارا بهتر مي شه" ياد مي كنيم.