شبكه هاي توزيع كتاب در ايران شكل انحصاري به خود گرفته اند ، اگر دولت مي خواهد در اين زمينه كاري انجام دهد بايد سيستم توزيع را از انحصار ناشران بزرگ خارج كند .

بهرام گروه در گفتگو با خبرنگار كتاب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : پخش كتاب پاشه آشيل نشر ايران است، توزيع كتاب ناشران به شكل انحصاري هم اكنون تبديل به يك مساله بزرگ و جدي شده كه همه فكر و انرژي ناشران مستقل را به خود مشغول كرده است.

وي در ادامه با اشاره به برخي از مشكلات اين حوزه تصريح كرد : عده اي از ناشران بزرگ بر اين شبكه هاي توزيع تسلط دارند و رهبري توزيع كتاب را به عهده گرفته اند . هم اكنون شبكه هاي توزيع هستند كه مي گويند چه كتابي توزيع شود و چه كتابي توزيع نشود.

مدير نشر رمز در ادامه گفت : در اين وضعيت راهي پيش روز ناشران ديگري كه به كار نشر علاقه مند هستند وجود ندارد و خود ناشر مجبور مي شود براي پخش كتاب ، خود وظيفه توزيع را بر عهده بگيرد.

وي در ادامه خاطرنشان كرد : دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بايد همانطور كه از نشر كتاب حمايت مي كند و به ناشران يارانه مي دهد ، بخشي از يارانه ها را هم به موزعان و پخش كنندگان كتاب هم اختصاص دهد.

"گروه " تصريح كرد : اختصاص وام هاي دولتي ، تسهيلات بانكي ، يارانه هاي جهت دار و حمايت هاي دولتي از اين بخش مي تواند تا حدودي مشائل و مشكلات ما در زمينه توزيع كتاب را بر طرف كند.

وي درادامه ياد آور شد: نشر ايران از مهم ترين مساله كه رنج مي برد انحصاري عمل كردن پخشي هاست و اگر روابط و مناسبات خاص ميان ناشر و پخش كننده  وجود نداشه باشد ، ممكن نيست كه كتاب ناشران شهرستاني در تهران و كتاب ناشران كوچك تهراني در شهرستانها توزيع و پخش شود .