به گزارش خبرنگار "مهر"، محمدحسين ايماني خوشخو در نخستين سمينار پژوهشي تئاتر ملي كه صبح امروز با حضور اساتيد تئاتر و علاقمندان هنرهاي نمايشي در تالار شهيد آويني دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: "در حركت جديد نمايشي كشور بايد نگاهي به گذشته شود و در يك آسيب شناسي حركت جدي در تئاتر كشور صورت گيرد و با رفع نقايص و كاستي زمينه رشد تئاتر در كشور فراهم آيد. شايد مهمترين دغدغه هاي اين آسيب شناسي اين باشد كه تئاتر به عنوان يك مقوله تأثيرگذار اجتماعي نقش خود را در جامعه ما ايفا كند."
معاون هنري وزير ارشاد در ادامه افزود: "تئاتر يك مقوله اجتماعي است و يابد در جامعه جايگاه خود را پيدا كند و به نقش آفريني بپردازد. تئاتر علاوه بر اين كه يك هنر است، مقوله اي اجتماعي و فرهنگي و پديده اي است كه در جامعه مي تواند به عنوان يك هنر مفيد در حل معضلات اجتماعي مؤثر باشد."
دكتر ايماني خوشخو گفت: "با بررسي تئاتر پس از انقلاب آيا مي توان گفت كه در يك حركت عمومي تئاتر ما با ساختار جامعه پيش آمده و جايگاه خود را در بين تماشاگران پيدا كرده است. اين مهم از طريق برگزاري سمينارها بايد پاسخ خود را بيابد و استباط كند كه آيا در اين سال ها تئاتر با تماشاگر خود ارتباط برقرار كرده و اقشار جامعه را به سمت اين هنر كشانده است يا نه."
وي با اشاره به جايگاه تئاتر ملي در جهان خاطرنشان كرد: "در ديگر كشورهاي دنيا نيز تئاتر ملي در كنار تئاتر جهاني قرار دارد . تئاتر ملي تئاتري بر پايه مضامين و فرهنگ بومي است، اما قالب و محتواي آن بر اساس فرهنگ جهاني است. براي حل مشكلات تئاتر چاره اي جز پرداختن و توجه به تئاتر ملي نداريم و بايد در اين زمينه مخاطب شناسي كنيم تا از طريق تأثيرگذاري آن بر مخاطب به جايگاه خوبي برسد."
ايماني خوشخو با اشاره به فاصله تماشاگران با تئاتر تصريح كرد: "بايد اين فاصله را كم كنيم. البته اين به آن معنا نيست كه همه امكانات خود را صرف تئاتر ملي كنيم. ما بايد در بعد آموزشي هم به متون نمايشي قوي خارجي بپردازيم و آنها را اجرا كنيم. البته اين آثار هم بايد باارزش و هم داراي مؤلفه هاي اجتماعي باشند. ما بايد تئاتر را اهلي كنيم. در كشورهاي ديگر هم وقتي در تئاتر به موفقيت رسيدند كه تئاتر را بومي كردند."
معاون وزير ارشاد اظهار اميدواري كرد كه برگزاري اين نشست هاي تخصصي مديران فرهنگي را براي بومي كردن تئاتر كمك كند. وي افزود: "در حوزه اعتبارات نمايشي بايد سهم قابل توجهي به شهرستان ها ارائه شود كه با توجه هنرمندان شهرستاني به اين نوع تئاتر مي توان اين بودجه را در اختيار شهرستان ها قرار داد. ما بايد بتوانيم تئاتر را از تهران به ايران تبديل كنيم و براي اين منظور بايد به نقش پژوهش در تئاتر بيشتر از قبل توجه كنيم."