ده ها نفر از كارگردانان سينما، عصر امروز در نشستي صميمانه با حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي درباره مسائل مختلف سينمايي، هنري، فرهنگي و اجتماعي با ايشان گفت وگو كردند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، در ابتداي اين ديدار كه سه ساعت به طول انجاميد، 16 نفر از كارگردانان سينما، آقايان و خانم ها مسعود جعفري جوزاني، تهمينه ميلاني، شهريار بحراني، محمدرضا اصلاني، جواد اردكاني، فريدون جيراني، محمد درمنش، رسول صدر عاملي، جواد شمقدري، مجيد مجيدي، حسين فرخي، ابراهيم حاتمي كيا، محمد علي نجفي، كيانوش عياري، محمد نوري زاد و عليرضا رئيسيان به تشريح ديدگاه ها و مسائل مورد نظر خود پرداختند.

مهمترين مسائلي كه كارگردانان سينما در اين نشست مطرح كردند، عبارتند از :

- ضرورت عزم ملي براي شكل گيري سينماي ملي و دستيابي به ساختار بومي در صنعت فيلم سازي

- لزوم تمركز تصميم گيري در روند ساخت محصولات هنري از جمله فيلم هاي سينمايي

- افزايش ارتباط ، تبادل نظر و گفت وگوي مسئولان با كارگردانان و هنرمندان سينما

- توجه بيشتر به ارزش هاي معنوي و فرهنگي در عرصه سينما

- توجه ويژه به موضوع "خانواده" در فيلم ها

- محصور نكردن سينماي معناگرا در مفاهيم محدود و خاص

- پرهيز از تقليد از فيلم هاي غربي و هندي

- لزوم شناخته شدن سينما به عنوان يك صنعت و اختصاص تسهيلات لازم به صنعت سينما

- انتقاد از برخي ديدگاه ها كه نوعي احساس كمبود امنيت كامل را در پرداختن به برخي سوژه ها در اصحاب سينما به وجود مي آورد

- پيشنهاد تشكيل يك مجمع فكري براي توليد فكر و ايده ها كارگشا و ساختاري در عرصه هنر سينما

- استفاده از ساز وكارهاي كارآمد و نو در ساختار مديريت فرهنگي جامعه

- فراهم كردن زمينه لازم براي پرداخت آسيب شناسانه ، منتقدانه و كارگشاي اصحاب سينما به معضلات جدي جامعه

- انتقاد از ارتباط ضعيف عرصه ادبيات داستاني با سينما

- لزوم توجه اهالي سينما به مسائل اساسي و دستاوردهاي انقلاب

- انتقاد از تاثيرپذيري برخي از اهالي سينما از خواسته هاي مسئولان جشنواره هاي غربي

- دفاع از حضور در جشنواره هاي خارجي

- لزوم سياست گذاري صحيح درباره حضور سينماي ايران در جشنواره هاي جهاني

- افزايش سالن هاي سينما

- ميدان دادن به كارگردانان و هنرمندان جوان

- مقابله با برخي باندهاي پنهان در صنعت سينما

- ضرورت شكل گيري صنوف سينمايي

- انتقاد از ضعف هاي مديريتي در هدايت محتوايي "سينما" در پرداختن به مسائل و مشكلات اساسي جامعه

- انتقاد از نوعي بي برنامگي دستگاه هاي هنري - فرهنگي و لزوم نگاه درازمدت در برنامه ريزي براي ارتقاي كيفي سينما

در اين ديدار، پس از سخنان كارگردانان مختلف سينما، حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز خرسندي از ديدار با جمعي از اصحاب سينما، هدف از اين نشست را آشنايي بيشتر با ديدگاه هاي كارگردانان وتكريم "هنر سينما وهنرمندان سينما" برشمردند و افزودند: اعتلاي سينماي كشور، نيازي محسوس است و همه بايد اين حقيقت را دريابند كه هنر مهم و بسيار برجسته سينما براي كشور، يك نياز و ضرورت محسوب مي شود.

رهبر معظم انقلاب اسلامي، سينما را هنري برتر، پيچيده، پيشرفته و متعالي خواندند و خاطرنشان كردند: اهميت فراوان اين هنر و كارآمدي وتاثيرگذاري عميق آن، مسئوليت سينماگران و تمامي دستگاه ها و رده هاي مديريتي موثر در اين هنر را كاملا سنگين مي كند.

ايشان در تشريح مسئوليت سنگين اصحاب سينما فرمودند: كليد پيشرفت كشوربه ميزان زيادي دست سينماگران است؛ چراكه دست اندكاران هنر فاخر سينما با توجه به تاثيرگذاري و جهت دهي اين هنر مي توانند با توليدات خود روح اميد، شوق پيشرفت ، انگيزه كار و تلاش ، اعتماد به نفس و اعتقاد به ارزش هاي اسلامي و ملي را در جامعه ترويج كنند و سهم بزرگ خود را در پيشرفت و تعالي كشور ايفا نمايند و يا اينكه با فيلم هاي خود ، نسلي نااميد ، پشيمان ، متكي به بيگانه و تحقير شده را پرورش دهند.

حضرت آيت الله خامنه اي انتقاد مسئولانه و نشان دادن دلسوزانه نقاط ضعف و منفي درفيلم هاي سينمايي ، كاملا پذيرفتني خواندند و افزودند: اين گونه انتقادهاي مسئولانه تلخي گوارايي دارد؛ به شرط اينكه اين جهت گيري دلسوزانه در كيفيت فيلم نيز محسوس باشد.

رهبر معظم انقلاب اسلامي با تاكيد بر لزوم تقويت ارزش هاي ديني و ملي در آثار سينمايي و توجه اصحاب سينما به برجستگي ها و زيبايي هاي تلاش ملت ايران در 27 سال گذشته به ويژه دوران دفاع مقدس افزودند: در زمينه دفاع مقدس حرف براي گفتن و سوژه براي به تصوير كشيدن بسيار زياد است كه بايد اين نكات برجسته استخراج و با زبان هنر و سينما روايت شود.

ايشان احساس مسئوليت ديني و انساني را دو عامل مهم براي ارايه تصويري واقعي از جامعه و كشور برشمردند و خاطرنشان كردند: اگر يك كارگردان با نيت خدايي فيلمي را ارائه دهد كه موجب تقويت ايمان، افزايش انضباط اجتماعي و احساس مسئوليت شود، اجر الهي را نيز كسب خواهد كرد.

ايشان اختلاف نظردرميان كارگردانان را كه در نشست امروز نيز كاملا مشخص بود، نشانه ‌اي از فضاي باز موجود در عرصه سينما دانستند و خاطرنشان كردند: بروز خطا در جهت ‌گيري يك فيلم، متاثر از علل و عوامل مختلفي است و نبايد همه را به پاي كارگردان سينما نوشت.

حضرت آيت‌ الله خامنه ‌اي، فيلم را تجلي معرفت دروني كارگردان و عوامل دست اندركار ساخت فيلم دانستند و افزودند: بايد ديد آيا دستگاه هاي ذيربط زمينه انتقال مفاهيم خوب، صحيح ومتعالي را به كارگردانان سينما فراهم كرده ‌اند كه ازفيلم آنان انتظارانعكاس  اين مفاهيم را داشته باشند كه متاسفانه بايد گفت در اين زمينه كم كاري شده است.

حضرت آيت الله خامنه‌ اي همچنين در خصوص جشنواره‌ هاي بين ‌المللي و حضور در آنها خاطرنشان كردند: مصالح فرهنگي كشور ملاك حضور در جشنواره‌ ها است و براي حضور يا عدم حضور در اين جشنواره ‌ها بايد مصالح فرهنگي را در نظر گرفت.

در اين ديدار همچنين آقاي صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در سخناني وفاداري به ايران را ويژگي بارز كارگردانان سينمايي كشور دانست و با اشاره به تلاش هاي دولت براي حمايت از سينما و تقويت زيرساخت‌ هاي آن گفت: از جمله برنامه ‌هاي وزارت ارشاد توجه به اقتصاد سينما در كنار ساير ابعاد و تقويت ادبيات داستاني به عنوان پايه و اساس فيلم‌ نامه ‌ها است؛ بگونه‌ اي كه سينماي ايران در پايان چشم‌ انداز بيست ساله، جايگاه ويژه خود را بدست آورد.